Свински врат с лимони #фотоконкурс#вино#кулинаренконкурс
Продукти: 2кг св.месо, 1лимон, 4-5 бр. гъби, 2-3гл. лук, 1с.л.горчица, 1с.л. соев сос,1с.л. мед, 1ч.червено вино, 1ч. прясно мляко, сол, черен пипер, брашно, галета
Начин на приготвяне: Свинското месо се нарязва на пържоли, които се заречатват с брашно и галета в тигана. Смесват се меда, соевия сос и горчицата и се намазват . Лимона се нарязва на кубчета ,а гъбите на филийки.Месото, лимона и гъбите се редят в тавата. Задушава се лука в същия тиган и се добавя в тавата. Накрая всичко се залива с млякото и виното. Пече се с фолио 3 часа на 180 градуса и се консумира с чаша качествено червено вино.