Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image

Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг свинска кайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък розмарин
1 чл семена фенел
1 чл семена кимион
1-2 глави лук или 1 връзка пресен лук
2 сл брашно
100 мл газирана вода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

image

Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг свинска кайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък розмарин
1 чл семена фенел
1 чл семена кимион
1-2 глави лук или 1 връзка пресен лук
2 сл брашно
100 мл газирана вода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

image

#Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг #свинскакайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен #риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък #розмарин
1 чл семена #фенел
1 чл семена #кимион
1-2 глави #лук или 1 връзка #пресенлук
2 сл брашно
100 мл #газиранавода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

imageimage

image
Лилия Маврова създаде рецепта / статия
3 год

Дип от червена леща | #разядка; дип; предястие

Дип от червена леща

Дип от червена леща

Лесно за приготвяне, вкусно и здравословно.
https://www.facebook.com/Cook-shot-103417908262447

Ами време е вече да сменим агнешкото с нещо по-леко, здравословно и също толкова вкусно. Тази разядка от червена леща и моркови е моето предложение за вас. Приготвя се бързо и лесно. Необходимите продукти са:
100гр червена леща
40гр орехи начукани или смлени
5-6 скилидки чесън
300гр моркови
1/2 лимон
1ч.л червен пипер пушен
1ч.л къри
черен пипер
сол на вкус
Морковите се нарязват на пръчици и заедно с необелените скилидки се запичат във фурната поляти със зехтин на 170 градуса за 15-20мин. През това време лещата се сварява. Всичките продукти се слагат в блендер и се пасират.
Препоръчвам да се хапва с домашна пърленка, но за по диетичните може и с оризовка или сухар.
Семената съм използвала за декорация, но ако и вие решите да сложите запечете ги в тиган за 2-3 мин.
#дип #червеналеща #моркови #cookshot #homemade

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg