Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Козуначена торта
#козунак #торта
Продукти
за основата:
400 грама стар козунак
100 грама краве масло
100 грама кафява захар
500 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици оризово брашно
2 супени лъжици натурално какао
Стафиди
за покритието
200 грама натурален шоколад на калети
Шоколадови пръчици
Бразилски орех
Стафиди
Портокалова коричка
Приготвяне:
Смелете козунака в блендер до образуването на ситни трохи.
След това сложете сместа в купа и добавете разтопеното краве масло.
Разбъркайте добре до образуването на хомогенна смес.
Пригответе крема като загреете прясното мляко в малка касерола.
Добавете кафявата захар и разбъркайте добре.
След това добавете оризовото брашно и разбъркайте отново.
Сместа ще започне да се сгъстява. След като това стане, отдръпнете сместа от котлона и добавете какаото. Разбъркайте до хомогенизиране.
Във форма за торта с падащо дъно изсипете половината от козуначената смес.
Притиснете сместа добре с пръсти, така че да се образува блат.
Отгоре разпределете половината от крема. Поръсете с стафиди и портокалова или лимонова коричка
След това поръсете с останалата козуначена смес. Притиснете леко.
Разпределете останалата част от крема и сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да може да стегне.
След това извадете тортата от хладилника и отстранете ринга за торта.
Разтопете натуралният шоколад на калети на водна баня.
Залейте тортата внимателно по крайчетата, така че сместа да се стича равномерно надолу по стените на тортата. Загладете отгоре и поръсете с стафиди и цитрусови корички, бразилски орех ,портокалова коричка и шоколадови пръчици
Сложете тортата отново в хладилник, за да стегне шоколада.
Преди консумация изкарайте тортата от хладилника, за да може шоколада да се отпусне.
Приятен апетит!

image

Козуначена торта
#козунак #торта
Продукти
за основата:
400 грама стар козунак
100 грама краве масло
100 грама кафява захар
500 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици оризово брашно
2 супени лъжици натурално какао
Стафиди
за покритието
200 грама натурален шоколад на калети
Шоколадови пръчици
Бразилски орех
Стафиди
Портокалова коричка
Приготвяне:
Смелете козунака в блендер до образуването на ситни трохи.
След това сложете сместа в купа и добавете разтопеното краве масло.
Разбъркайте добре до образуването на хомогенна смес.
Пригответе крема като загреете прясното мляко в малка касерола.
Добавете кафявата захар и разбъркайте добре.
След това добавете оризовото брашно и разбъркайте отново.
Сместа ще започне да се сгъстява. След като това стане, отдръпнете сместа от котлона и добавете какаото. Разбъркайте до хомогенизиране.
Във форма за торта с падащо дъно изсипете половината от козуначената смес.
Притиснете сместа добре с пръсти, така че да се образува блат.
Отгоре разпределете половината от крема. Поръсете с стафиди и портокалова или лимонова коричка
След това поръсете с останалата козуначена смес. Притиснете леко.
Разпределете останалата част от крема и сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да може да стегне.
След това извадете тортата от хладилника и отстранете ринга за торта.
Разтопете натуралният шоколад на калети на водна баня.
Залейте тортата внимателно по крайчетата, така че сместа да се стича равномерно надолу по стените на тортата. Загладете отгоре и поръсете с стафиди и цитрусови корички, бразилски орех ,портокалова коричка и шоколадови пръчици
Сложете тортата отново в хладилник, за да стегне шоколада.
Преди консумация изкарайте тортата от хладилника, за да може шоколада да се отпусне.
Приятен апетит!

image

Козуначена торта
#козунак #торта
Продукти
за основата:
400 грама стар козунак
100 грама краве масло
100 грама кафява захар
500 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици оризово брашно
2 супени лъжици натурално какао
Стафиди
за покритието
200 грама натурален шоколад на калети
Шоколадови пръчици
Бразилски орех
Стафиди
Портокалова коричка
Приготвяне:
Смелете козунака в блендер до образуването на ситни трохи.
След това сложете сместа в купа и добавете разтопеното краве масло.
Разбъркайте добре до образуването на хомогенна смес.
Пригответе крема като загреете прясното мляко в малка касерола.
Добавете кафявата захар и разбъркайте добре.
След това добавете оризовото брашно и разбъркайте отново.
Сместа ще започне да се сгъстява. След като това стане, отдръпнете сместа от котлона и добавете какаото. Разбъркайте до хомогенизиране.
Във форма за торта с падащо дъно изсипете половината от козуначената смес.
Притиснете сместа добре с пръсти, така че да се образува блат.
Отгоре разпределете половината от крема. Поръсете с стафиди и портокалова или лимонова коричка
След това поръсете с останалата козуначена смес. Притиснете леко.
Разпределете останалата част от крема и сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да може да стегне.
След това извадете тортата от хладилника и отстранете ринга за торта.
Разтопете натуралният шоколад на калети на водна баня.
Залейте тортата внимателно по крайчетата, така че сместа да се стича равномерно надолу по стените на тортата. Загладете отгоре и поръсете с стафиди и цитрусови корички, бразилски орех ,портокалова коричка и шоколадови пръчици
Сложете тортата отново в хладилник, за да стегне шоколада.
Преди консумация изкарайте тортата от хладилника, за да може шоколада да се отпусне.
Приятен апетит!

imageimage
Петранка Кръстева създаде рецепта / статия
4 год

Великденска торта | ##фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс #торта
https://www.mandja.bg/PetrankaK

Великденска торта

Великденска торта

Вкусна торта с маскарпоне и плодове

#фотоконкурс #великден #коприва - Пай с коприва - вкусно и полезно !

image
Петранка Кръстева промени профилната си снимка
4 год

image

image

image

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg