Ябълкова торта от 1927 г. #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #ябълковаторта
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Ябълкова торта от 1927 г. #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #ябълковаторта
Това е любимата торта на моето семейство.Рецептата си е лично мое творение и много се гордея с нея.Много креместа,вкусна и особено нетрадиционна,заради корите за баница.
Крем пита КРАСИ
Необходими продукти за форма с размер 24 см:
12 броя фини кори за баница-за 4 блата
150 гр краве масло разтопено
7 яйца/разделени на жълтъци и белтъци/
150 гр захар или на вкус/1чч непълна/
1 л прясно мляко
60 гр царевично нишесте или нишесте ванилия
150 гр захар или на вкус за крема
около 250 гр орехи/ или микс ядки/,но с повече ще е още по-вкусно
50 гр брашно с набухвател
ванилия
кора от лимон и портокал
/по желание 1 желатин/
прясно мляко за сиропиране
за украса:
орехи
150 гр от орехите се смилат заедно с брашното с набухвател и лимоновите и портокаловите корички на ситно.Белтъците /7бр./се разбиват с щипка сол и няколко капки лимонов сок.Прибавяме на части захарта и продължаваме да разбиваме , докато напълно се стопи в белтъците,т.е. до не много твърди връхчета.Добавяме ядките и брашното и разбъркваме с шпатула нежно ,докато се смесят.Загряваме фурната на 200С.
Разтопяваме маслото/150гр./.Намазваме формата за торта с разтопено масло.Разделяме си корите три по три.
На дъното на формата застиламе кора,краищата да останат отвън.Намазваме я с масло.Отгоре друга кора без намазване.третата кора отново намазваме с масло и сипваме 2-3-4 сл от сместа с белтъците.Разпределяме я навсякъде.Завиваме със стърчащите краища на корите сместа и намазваме с масло.Печем в загрятата на 200С фурна,докато порозовеят апетитно корите.Така процедираме и с останалите кори.Формата след първия блат е гореща!
Оставяме ги да се охладят добре.
През това време си приготвяме класически крем ванилия.
Слагаме да заври 800 мл от млякото,заедно със захарта /за крема/.Разтваряме нишестето в 2-3 сл вода и добавяме към жълтъците.Разбиваме добре и прецеждаме през цедка.Разреждаме с малко от горещото мляко и наливаме в врящото мляко.Бъркаме енергично и без да спираме,докато се сгъсти.
Желателно е сглобяването на тортата да стане още докато крема е горещ,така по-бързо ще омекнат корите.Добавянето на желатина също е по желание и в случай,че сладкиша ще се сервира на следващия ден.Просто е много кремест и мек и нещо трябва да го държи,ако искате едно добре отрязано парче.
На дъното на формата ,в която пекохме блатовете,както си е добре омаслена,слагаме блат с кори.Надупчваме го с шишче навсякъде,може да се сиропира леко с четка с малко прясно мляко,поръсваме с натрошени по-наедро ядки и заливаме с горещия крем.Върху крема още един блат с кори,отново ядки и крем , третия блат по същия начин.Може да украсите както ви харесва.
#кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #РецептазаВеликден #конкурсзаснимка #Великден #торта #коризабаница #кремпита #кулинарнакупа #яйца #захар #ванилия #портокаловакора #масло #прясномляко #брашно #орехи #десерт #сладкиш
Това е любимата торта на моето семейство.Рецептата си е лично мое творение и много се гордея с нея.Много креместа,вкусна и особено нетрадиционна,заради корите за баница.
Крем пита КРАСИ
Необходими продукти за форма с размер 24 см:
12 броя фини кори за баница-за 4 блата
150 гр краве масло разтопено
7 яйца/разделени на жълтъци и белтъци/
150 гр захар или на вкус/1чч непълна/
1 л прясно мляко
60 гр царевично нишесте или нишесте ванилия
150 гр захар или на вкус за крема
около 250 гр орехи/ или микс ядки/,но с повече ще е още по-вкусно
50 гр брашно с набухвател
ванилия
кора от лимон и портокал
/по желание 1 желатин/
прясно мляко за сиропиране
за украса:
орехи
150 гр от орехите се смилат заедно с брашното с набухвател и лимоновите и портокаловите корички на ситно.Белтъците /7бр./се разбиват с щипка сол и няколко капки лимонов сок.Прибавяме на части захарта и продължаваме да разбиваме , докато напълно се стопи в белтъците,т.е. до не много твърди връхчета.Добавяме ядките и брашното и разбъркваме с шпатула нежно ,докато се смесят.Загряваме фурната на 200С.
Разтопяваме маслото/150гр./.Намазваме формата за торта с разтопено масло.Разделяме си корите три по три.
На дъното на формата застиламе кора,краищата да останат отвън.Намазваме я с масло.Отгоре друга кора без намазване.третата кора отново намазваме с масло и сипваме 2-3-4 сл от сместа с белтъците.Разпределяме я навсякъде.Завиваме със стърчащите краища на корите сместа и намазваме с масло.Печем в загрятата на 200С фурна,докато порозовеят апетитно корите.Така процедираме и с останалите кори.Формата след първия блат е гореща!
Оставяме ги да се охладят добре.
През това време си приготвяме класически крем ванилия.
Слагаме да заври 800 мл от млякото,заедно със захарта /за крема/.Разтваряме нишестето в 2-3 сл вода и добавяме към жълтъците.Разбиваме добре и прецеждаме през цедка.Разреждаме с малко от горещото мляко и наливаме в врящото мляко.Бъркаме енергично и без да спираме,докато се сгъсти.
Желателно е сглобяването на тортата да стане още докато крема е горещ,така по-бързо ще омекнат корите.Добавянето на желатина също е по желание и в случай,че сладкиша ще се сервира на следващия ден.Просто е много кремест и мек и нещо трябва да го държи,ако искате едно добре отрязано парче.
На дъното на формата ,в която пекохме блатовете,както си е добре омаслена,слагаме блат с кори.Надупчваме го с шишче навсякъде,може да се сиропира леко с четка с малко прясно мляко,поръсваме с натрошени по-наедро ядки и заливаме с горещия крем.Върху крема още един блат с кори,отново ядки и крем , третия блат по същия начин.Може да украсите както ви харесва.
#кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #РецептазаВеликден #конкурсзаснимка #Великден #торта #коризабаница #кремпита #кулинарнакупа #яйца #захар #ванилия #портокаловакора #масло #прясномляко #брашно #орехи #десерт #сладкиш
Това е любимата торта на моето семейство.Рецептата си е лично мое творение и много се гордея с нея.Много креместа,вкусна и особено нетрадиционна,заради корите за баница.
Крем пита КРАСИ
Необходими продукти за форма с размер 24 см:
12 броя фини кори за баница-за 4 блата
150 гр краве масло разтопено
7 яйца/разделени на жълтъци и белтъци/
150 гр захар или на вкус/1чч непълна/
1 л прясно мляко
60 гр царевично нишесте или нишесте ванилия
150 гр захар или на вкус за крема
около 250 гр орехи/ или микс ядки/,но с повече ще е още по-вкусно
50 гр брашно с набухвател
ванилия
кора от лимон и портокал
/по желание 1 желатин/
прясно мляко за сиропиране
за украса:
орехи
150 гр от орехите се смилат заедно с брашното с набухвател и лимоновите и портокаловите корички на ситно.Белтъците /7бр./се разбиват с щипка сол и няколко капки лимонов сок.Прибавяме на части захарта и продължаваме да разбиваме , докато напълно се стопи в белтъците,т.е. до не много твърди връхчета.Добавяме ядките и брашното и разбъркваме с шпатула нежно ,докато се смесят.Загряваме фурната на 200С.
Разтопяваме маслото/150гр./.Намазваме формата за торта с разтопено масло.Разделяме си корите три по три.
На дъното на формата застиламе кора,краищата да останат отвън.Намазваме я с масло.Отгоре друга кора без намазване.третата кора отново намазваме с масло и сипваме 2-3-4 сл от сместа с белтъците.Разпределяме я навсякъде.Завиваме със стърчащите краища на корите сместа и намазваме с масло.Печем в загрятата на 200С фурна,докато порозовеят апетитно корите.Така процедираме и с останалите кори.Формата след първия блат е гореща!
Оставяме ги да се охладят добре.
През това време си приготвяме класически крем ванилия.
Слагаме да заври 800 мл от млякото,заедно със захарта /за крема/.Разтваряме нишестето в 2-3 сл вода и добавяме към жълтъците.Разбиваме добре и прецеждаме през цедка.Разреждаме с малко от горещото мляко и наливаме в врящото мляко.Бъркаме енергично и без да спираме,докато се сгъсти.
Желателно е сглобяването на тортата да стане още докато крема е горещ,така по-бързо ще омекнат корите.Добавянето на желатина също е по желание и в случай,че сладкиша ще се сервира на следващия ден.Просто е много кремест и мек и нещо трябва да го държи,ако искате едно добре отрязано парче.
На дъното на формата ,в която пекохме блатовете,както си е добре омаслена,слагаме блат с кори.Надупчваме го с шишче навсякъде,може да се сиропира леко с четка с малко прясно мляко,поръсваме с натрошени по-наедро ядки и заливаме с горещия крем.Върху крема още един блат с кори,отново ядки и крем , третия блат по същия начин.Може да украсите както ви харесва.
#кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #РецептазаВеликден #конкурсзаснимка #Великден #торта #коризабаница #кремпита #кулинарнакупа #яйца #захар #ванилия #портокаловакора #масло #прясномляко #брашно #орехи #десерт #сладкиш
Кралски великденски яйца #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #кралскивеликденскияйца
Кралски великденски яйца #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #кралскивеликденскияйца
Кралски великденски яйца #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #кралскивеликденскияйца
Металически великденски яйца с памук #фотоконкурс #Великден #рецептазаВеликден #кулинаренконкурс #металическивеликденскияйцаспамук
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg