Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
Козунак, направен лично от дъщеря ми...
#кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #мастершеф
Рецепта за Козунак "Венец" с цветя от бонбони | #козунак #домашенкозунак #рецепакозунак #тестеноизделие #мая #яйца #захар #ванилия #портокаловсок #масло #прясномляко #брашно #лимон #десерт #сладкиш #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф #рецепта #рецепти
Рецепта за Вкусна Яйчена салата | #салата #рецептасалата #яйца #яйченасалата #сирене #лук #чесън #майонеза #киселомляко #копър #маслини #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф #рецепта #рецепти
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#сладкабаница
Кори за баница - 1 опаковка фини
локум - 2 кутии
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
масло - 30 г
бакпулвер - 1 опаковка
ЗА СИРОПА
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
Степче - 1
Яйцата, захарта и маслото се разбиват, добавя се олиото и накрая брашното с бакпулверът.
Локумът се нарязва на малки парчета. Кората се намазва със сместа, като в единия край по ширина се реди локумът. Навива се на стегнати рула и се слага в правоъгълна тава.
За едно рулце се ползват две кори. Останалата плънка се разпределя равномерно върху баницата.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин. Нарязва се на малки парчета и се оставя се да изстине.
За приготвянето на сиропа е необходимо захарта да се разтвори във водата.
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#кекс
Кекс с кокосови стърготини
Продукти :
4 бр. яйца
250 гр. захар
350 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
125 гр. масло / едно пакетче /
100 гр. кокосови стърготини
15 гр. бакпулвер
45 гр. какао
50-100 мл. прясно мляко
Разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме разтопеното масло и топлото мляко , като разбиваме
на ниска скорост на миксера или бъркаме на ръка.
Прибавяме кокосовите стърготини и пресятото брашно с бакпулвера.
Изсипваме получената смес в намазана с масло форма за кекс , като оставяме малка част от нея.
Към отделената смес прибавяме какаото и 20 –те мл. прясно мляко.
Прибавяме пресятото какао и млякото.
Разбъркваме до хомогенност.
Сипваме в формата за кекс
Печем на 180 градуса в загрята фурна около 45 – 50 мин.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре да не прегори.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg