Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#кекс
Кекс с кокосови стърготини
Продукти :
4 бр. яйца
250 гр. захар
350 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
125 гр. масло / едно пакетче /
100 гр. кокосови стърготини
15 гр. бакпулвер
45 гр. какао
50-100 мл. прясно мляко
Разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме разтопеното масло и топлото мляко , като разбиваме
на ниска скорост на миксера или бъркаме на ръка.
Прибавяме кокосовите стърготини и пресятото брашно с бакпулвера.
Изсипваме получената смес в намазана с масло форма за кекс , като оставяме малка част от нея.
Към отделената смес прибавяме какаото и 20 –те мл. прясно мляко.
Прибавяме пресятото какао и млякото.
Разбъркваме до хомогенност.
Сипваме в формата за кекс
Печем на 180 градуса в загрята фурна около 45 – 50 мин.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре да не прегори.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.

image

image

Рецептата не е моя но винаги се получава и става много вкусен козунак Прясно мляко - 120 мл
яйца - 4 бр. (1 жълтък остава за намазване)
захар - 160 г
масло - 200 г (аз ползвах мас 150 г + 50 г олио)
мая - 1 бр. суха
брашно - около 700 - 800 г Разбивате захарта с яйцата, добавяте прясното мляко и половината мазнина.

Към течните продукти добавяте брашното с предварително смесената мая (започнете с по-малко количество, а ако е необходимо, добавяйте така че да не лепне).

Започнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса.

Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много. Идеята е тестото да остане на мехури/въздушно, за да се получат конците.

Отгоре намазвате козунака с останалия жълтък, примесен с мъничко прясно мляко и олио. След като сте придали желаната форма, оставете да втаса втори път.

Слагате да печете на 170 градуса с вентилатор за около 35-40 мин. Когато ги извадите от фурната, намажете със захарен сироп (вода и захар в съотношение 1:1) и поръсвате със захар.

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg