Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Грудовски кебап с агнешко и дреболии | #кебап #агнешко #дреболии #рецептаагнешко #грудовскикебап #лук #чесън #магданоз #джоджен #масло #брашно #яйца #оцет #киселомляко #прясномляко #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф #рецепта #рецепти

Рецепта за Грудовски кебап с агнешко и дреболии

Рецепта за Грудовски кебап с агнешко и дреболии

Рецепта за Грудовски кебап с агнешко и дреболии. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за основно ястие - Кебап.

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ,БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ! #КУЛИНАРЕНКОНКУРС #ФОТОКОНКУРС #ВЕЛИКДЕН - КОЗУНАК ВЕНЕЦ С ЦВЕТЯ ОТ БОНБОНИ

image

image
Светослава Боянова създаде рецепта / статия
4 год

Ябълков сладкиш | #рецепта #ябълковсладкиш #ябълка #сладкиш #десерт #здравословно

Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш

Рецепта за здравословен ябълков сладкиш без брашно и захар
Цветомира Иванова създаде рецепта / статия
4 год

Козуначени рулца | ##фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс #козуначенирулца

Козуначени рулца

Козуначени рулца

Вкусни и много ароматни!
Цветомира Иванова промени профилната си снимка
4 год

image

Ето ги и моите яйца от вчера, да не остана по-назад.... да си ги покажа?.
Весели празници!❤

image

Козунак в хлебопекарна:
?3 яйца (на едното му се отделя жълтъка)
?125мл прясно мляко
?100мл мазнина(олио, мас или краве масло)
?100 гр захар (по желание можете да добавите и супена лъжица или две течен подсладител)
?Ванилия ( аз сложих 2 бр)
?100гр стафиди накиснати в подходящ алкохол
?Локум - 2 кутии
?Кората на 1 лимон
?500 гр брашно (ако прецените може и още малко, според това, колко ще поеме)
?Пакет суха мая от 7 грама
Затоплям млякото и разтварям захарта в него, прибавям ванилията и лимоновата кора и изсипвам в казанчето на пекарната. Разбивам отделно яйцата и ги добавям и тях в казанчето. След което и мазнината, предварително разстопена, ако е свинска мас или масло. Последно прибавям брашното, отгоре правя кладенче и изсипвам сухата мая и готово! Пускам на програма за тесто ( при мен програма 8, час и половина - Gorenje). Оформя се по желание, намазах с половината жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко и сложих да втасва във фурната ( аз я включих на 50 градуса без вентилатор за около час) След това го намазах с останалата смес от жълтък и прясно мляко и поръсих с 50гр захар смесена с 1 каф. лъжичка вода. Пекох на 160 градуса с вентилатор, като на 20тата мин сложих фолио и след още 20 мин махнах фолиото. Оставих още 5-6 минути да се пече и беше готов. Топи се в устата, а вкусът е неповторим..
#Великден

image
Кристина Иванова добави нови снимки в Козунак
4 год

Козунак в хлебопекарна:
?3 яйца (на едното му се отделя жълтъка)
?125мл прясно мляко
?100мл мазнина(олио, мас или краве масло)
?100 гр захар (по желание можете да добавите и супена лъжица или две течен подсладител)
?Ванилия ( аз сложих 2 бр)
?100гр стафиди накиснати в подходящ алкохол
?Локум - 2 кутии
?Кората на 1 лимон
?500 гр брашно (ако прецените може и още малко, според това, колко ще поеме)
?Пакет суха мая от 7 грама
Затоплям млякото и разтварям захарта в него, прибавям ванилията и лимоновата кора и изсипвам в казанчето на пекарната. Разбивам отделно яйцата и ги добавям и тях в казанчето. След което и мазнината, предварително разстопена, ако е свинска мас или масло. Последно прибавям брашното, отгоре правя кладенче и изсипвам сухата мая и готово! Пускам на програма за тесто ( при мен програма 8, час и половина - Gorenje). Оформя се по желание, намазах с половината жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко и сложих да втасва във фурната ( аз я включих на 50 градуса без вентилатор за около час) След това го намазах с останалата смес от жълтък и прясно мляко и поръсих с 50гр захар смесена с 1 каф. лъжичка вода. Пекох на 160 градуса с вентилатор, като на 20тата мин сложих фолио и след още 20 мин махнах фолиото. Оставих още 5-6 минути да се пече и беше готов. Топи се в устата, а вкусът е неповторим..
#Великден #фотоконкурс

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg