Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
3 год

Рецепта за Задушено агнешко | #агне #месноястие #лук #чесън #чушки #домати #картофи #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф

Рецепта за Задушено агнешко

Рецепта за Задушено агнешко

Рецепта за Задушено агнешко. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за ястие - Задушено агнешко.
Master Chef създаде рецепта / статия
3 год

Рецепта за Агнешко с ориз на фурна | #агне #месноястие #гъби #спанак #ориз #домати #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф

Рецепта за Агнешко с ориз на фурна

Рецепта за Агнешко с ориз на фурна

Рецепта за Агнешко месо с ориз на фурна. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за ястие - Агнешко с ориз на фурна.
Master Chef създаде рецепта / статия
3 год

Рецепта за Пролетна салата със зеле | #салата #зеле #пролетнасалата #рецептасалата #царевица #краставица #копър #майонеза #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф

Рецепта за Пролетна салата със зеле

Рецепта за Пролетна салата със зеле

Рецепта за Пролетна салата със зеле. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за салата със зеле.
Мариела Димитрова промени профилната си снимка
3 год

image

image

image
Катерина Костова промени профилната си снимка
3 год

image
Катерина Костова създаде рецепта / статия
3 год

Сладък салам | #сладък салам

Сладък салам

Сладък салам

Здравословен вариант на много любим десерт

За този сладкиш не е нужно да облепяте вътрешността на ринга с хартия за печене или да го мажете с масло. Тестото е достатъчно мазно и след изпичане ще се отлепи без проблеми. Цялата основа може да направите с ръце, без да разточвате тестото. Накъсайте го на малки части и ги сложете във формата. Притиснете с пръсти, те ще залепнат идеално едно в друго. По същият начин направете и борда. Тестото е в по-голямо количество от нужното. Ако ви остане изпечете бисквити или замразете, докато ви потрябва отново.
Продукти за сладкиш 24 см:

основа:

20 г сусам
60 г накълцани бадеми
270 г брашно
50 г фино смлени бадеми
50 г захар
2 щипки сол
ванилия
200 г студено масло на кубчета
1 яйце

пълнеж:

400 г боровинки, малини, ягоди или микс (каквото ви харесва)
3-4 с.л. сладко от боровинки, къпини или други горски плодове
450 г натурално крем сирене
100 г захар
ванилия
40 г брашно
4 разбити яйца
200 г заквасена сметана

Приготвяне:

* Основа: в сух тиган запечете до златисто сусама и накълцаните бадеми. В купа смесете брашното, смлените бадеми, захарта, ванилията и солта. Добавете маслото и с пръсти стрийте всичко на маслени трохи. Прибавете яйцето и за кратко омесете гладко тесто. В края на месенето сипете сусама и запечените бадеми. Не месете дълго, нужно е само да съберете тестото на топка. Дори малко да лепне не прибавяйте повече брашно. Сложетего в хладилник за1час и след това лесно ще може да го обработвате.

* Крем: кипнете 300 г от боровинките за едно със сладкото. Пасирайте на пюре и оставете да се охлади. В купа разбъркайте крем сиренето със захарта и ванилията. Добавете брашното и добре разбъркайте. Сипете яйцата, отново разбъркайте, а след тях пасираните боровинки и заквасената сметана.

* Сглобяване: покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Разточете по-голямата част от охладеното тесто на кръг 24 см с дебелина 4-5 мм и го положете върху хартията. С останалото тесто направете борд с височина около 6-7 см. След като основата на сладкиша е готова я надупчете с вилица и изсипете върху нея боровинковия крем. Загрейте фурната на 160* и изпечете чийзкейка за около 40 минути. Не го препичайте, в средата трябва да е мек и да имате усещането, че още е суров. След 30-35 минути го проверете, като натиснете леко с пръсти в средата. Кремът трябва да пружинира, но от страни леко да се е отделил от масления борд.

* Оставете сладкиша добре да изстине и го приберете за 1 ден в хладилник преди да го сервирате. Поднесете с останалите боровинки. Да ви е сладко!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg