Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

За този сладкиш не е нужно да облепяте вътрешността на ринга с хартия за печене или да го мажете с масло. Тестото е достатъчно мазно и след изпичане ще се отлепи без проблеми. Цялата основа може да направите с ръце, без да разточвате тестото. Накъсайте го на малки части и ги сложете във формата. Притиснете с пръсти, те ще залепнат идеално едно в друго. По същият начин направете и борда. Тестото е в по-голямо количество от нужното. Ако ви остане изпечете бисквити или замразете, докато ви потрябва отново.
Продукти за сладкиш 24 см:

основа:

20 г сусам
60 г накълцани бадеми
270 г брашно
50 г фино смлени бадеми
50 г захар
2 щипки сол
ванилия
200 г студено масло на кубчета
1 яйце

пълнеж:

400 г боровинки, малини, ягоди или микс (каквото ви харесва)
3-4 с.л. сладко от боровинки, къпини или други горски плодове
450 г натурално крем сирене
100 г захар
ванилия
40 г брашно
4 разбити яйца
200 г заквасена сметана

Приготвяне:

* Основа: в сух тиган запечете до златисто сусама и накълцаните бадеми. В купа смесете брашното, смлените бадеми, захарта, ванилията и солта. Добавете маслото и с пръсти стрийте всичко на маслени трохи. Прибавете яйцето и за кратко омесете гладко тесто. В края на месенето сипете сусама и запечените бадеми. Не месете дълго, нужно е само да съберете тестото на топка. Дори малко да лепне не прибавяйте повече брашно. Сложетего в хладилник за1час и след това лесно ще може да го обработвате.

* Крем: кипнете 300 г от боровинките за едно със сладкото. Пасирайте на пюре и оставете да се охлади. В купа разбъркайте крем сиренето със захарта и ванилията. Добавете брашното и добре разбъркайте. Сипете яйцата, отново разбъркайте, а след тях пасираните боровинки и заквасената сметана.

* Сглобяване: покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Разточете по-голямата част от охладеното тесто на кръг 24 см с дебелина 4-5 мм и го положете върху хартията. С останалото тесто направете борд с височина около 6-7 см. След като основата на сладкиша е готова я надупчете с вилица и изсипете върху нея боровинковия крем. Загрейте фурната на 160* и изпечете чийзкейка за около 40 минути. Не го препичайте, в средата трябва да е мек и да имате усещането, че още е суров. След 30-35 минути го проверете, като натиснете леко с пръсти в средата. Кремът трябва да пружинира, но от страни леко да се е отделил от масления борд.

* Оставете сладкиша добре да изстине и го приберете за 1 ден в хладилник преди да го сервирате. Поднесете с останалите боровинки. Да ви е сладко!

image

Торта Медовик. Вкусна, лека, сочна торта, която се топи в устата.❤
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#медовик
#вкуснаторта
#боровинки #орехи ?

image

image
Катерина Костова създаде рецепта / статия
4 год

Сурови бонбони "Cheesecake" | ##cheesecake

Сурови бонбони "Cheesecake"

Сурови бонбони "Cheesecake"

Здравословни бонбони
Катерина Костова промени профилната си снимка
4 год

image
Катерина Костова създаде рецепта / статия
4 год

Френска селска торта с боровинки | #френска селска торта

Френска селска торта с боровинки

Френска селска торта с боровинки

Вкусна и лесна торта

image

image

image

Ако шоколадът е удоволствие, което може да понижи стреса и да повиши настроението в трудни моменти, то мусът е изтънчена наслада с пристрастяваща атмосфера.



❤ ШОКОЛАДОВ МУС ❤

Продукти:
200 г черен шоколад (ще кача в коментар снимка на шоколада, който ползвам)
200 мл. течна сладкарска сметана
4 големи яйца
80 г краве масло
2 с.л. захар (пълни с връх)


Разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня и оставяме настрани.

Взимаме два идеално сухи съда. В единия отделяме белтъците, в другия жълтъците.

Разбиваме с миксер жълтъците.

Белтъците се разбиват на средна скорост докато започнат да образуват рехава пяна. Тогава по малко към тях се добавя от захарта. Разбиването продължава докато всичката захар е добавена и се образува твърд и лъскав меренг.

В дълбок съд разбиваме сметаната. След като е хубаво разбита към нея добавяме разбитите белтъци.

Към разбитите жълтъци прибавяме разтопените на водна баня шоколад и масло. Разбъркваме добре, след което ги добавяме в съда с белтъците и сметаната.

Разбъркваме внимателно със силиконова шпатула с движения от долу нагоре, за да запазим въздуха. Бъркаме до получаването на еднородна смес.

Разпределяме муса в шест чаши или подходящи купички.

Охлажда се поне 4 часа, но най-добре е да се приготви от предния ден и да престои в хладилник една нощ. Мусът се съхранява покрит в хладилник до 3 дни, ако не се изяде през това време. ???

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg