Торта Медовик. Вкусна, лека, сочна торта, която се топи в устата.❤
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#медовик
#вкуснаторта
#боровинки #орехи ?
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Торта Медовик. Вкусна, лека, сочна торта, която се топи в устата.❤
#фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс
#медовик
#вкуснаторта
#боровинки #орехи ?
Ако шоколадът е удоволствие, което може да понижи стреса и да повиши настроението в трудни моменти, то мусът е изтънчена наслада с пристрастяваща атмосфера.
❤ ШОКОЛАДОВ МУС ❤
Продукти:
200 г черен шоколад (ще кача в коментар снимка на шоколада, който ползвам)
200 мл. течна сладкарска сметана
4 големи яйца
80 г краве масло
2 с.л. захар (пълни с връх)
Разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня и оставяме настрани.
Взимаме два идеално сухи съда. В единия отделяме белтъците, в другия жълтъците.
Разбиваме с миксер жълтъците.
Белтъците се разбиват на средна скорост докато започнат да образуват рехава пяна. Тогава по малко към тях се добавя от захарта. Разбиването продължава докато всичката захар е добавена и се образува твърд и лъскав меренг.
В дълбок съд разбиваме сметаната. След като е хубаво разбита към нея добавяме разбитите белтъци.
Към разбитите жълтъци прибавяме разтопените на водна баня шоколад и масло. Разбъркваме добре, след което ги добавяме в съда с белтъците и сметаната.
Разбъркваме внимателно със силиконова шпатула с движения от долу нагоре, за да запазим въздуха. Бъркаме до получаването на еднородна смес.
Разпределяме муса в шест чаши или подходящи купички.
Охлажда се поне 4 часа, но най-добре е да се приготви от предния ден и да престои в хладилник една нощ. Мусът се съхранява покрит в хладилник до 3 дни, ако не се изяде през това време. ???
Ако шоколадът е удоволствие, което може да понижи стреса и да повиши настроението в трудни моменти, то мусът е изтънчена наслада с пристрастяваща атмосфера.
❤ ШОКОЛАДОВ МУС ❤
Продукти:
200 г черен шоколад (ще кача в коментар снимка на шоколада, който ползвам)
200 мл. течна сладкарска сметана
4 големи яйца
80 г краве масло
2 с.л. захар (пълни с връх)
Разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня и оставяме настрани.
Взимаме два идеално сухи съда. В единия отделяме белтъците, в другия жълтъците.
Разбиваме с миксер жълтъците.
Белтъците се разбиват на средна скорост докато започнат да образуват рехава пяна. Тогава по малко към тях се добавя от захарта. Разбиването продължава докато всичката захар е добавена и се образува твърд и лъскав меренг.
В дълбок съд разбиваме сметаната. След като е хубаво разбита към нея добавяме разбитите белтъци.
Към разбитите жълтъци прибавяме разтопените на водна баня шоколад и масло. Разбъркваме добре, след което ги добавяме в съда с белтъците и сметаната.
Разбъркваме внимателно със силиконова шпатула с движения от долу нагоре, за да запазим въздуха. Бъркаме до получаването на еднородна смес.
Разпределяме муса в шест чаши или подходящи купички.
Охлажда се поне 4 часа, но най-добре е да се приготви от предния ден и да престои в хладилник една нощ. Мусът се съхранява покрит в хладилник до 3 дни, ако не се изяде през това време. ???
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Malinka
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Светослава Боянова
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?