Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Кюфтенца от тофу с моркови и кашу | #кюфтенца #безмесно #тофу #моркови #кашу #лук #риган #босилек #масло #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф

Рецепта за Кюфтенца от тофу с моркови и кашу

Рецепта за Кюфтенца от тофу с моркови и кашу

Рецепта за Кюфтенца от тофу с моркови и кашу. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за безмесно ястие - Кюфтенца.
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Пилешки филенца Еxotic | #пиле #рецептапилещко #рецептапиле #лук #пиперка #ананас #чесън #сусам #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф

Рецепта за Пилешки филенца Еxotic

Рецепта за Пилешки филенца Еxotic

Рецепта за Пилешки филенца Еxotic. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за ястие Пилешки филенца Еxotic.

Моля ВИ, спазвайте правилата на конкурса!
Те са много лесни, но за сега само няколко участника са ги изпълнили
Запознайте се с тях!

https://www.mandja.bg/read-blo....g/3072_kulinaren-kon

Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
www.mandja.bg

Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021

УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС на Тема - „Моята Великденска Рецепта“ - 04.2021 г.

image

4 год

За този сладкиш не е нужно да облепяте вътрешността на ринга с хартия за печене или да го мажете с масло. Тестото е достатъчно мазно и след изпичане ще се отлепи без проблеми. Цялата основа може да направите с ръце, без да разточвате тестото. Накъсайте го на малки части и ги сложете във формата. Притиснете с пръсти, те ще залепнат идеално едно в друго. По същият начин направете и борда. Тестото е в по-голямо количество от нужното. Ако ви остане изпечете бисквити или замразете, докато ви потрябва отново.
Продукти за сладкиш 24 см:

основа:

20 г сусам
60 г накълцани бадеми
270 г брашно
50 г фино смлени бадеми
50 г захар
2 щипки сол
ванилия
200 г студено масло на кубчета
1 яйце

пълнеж:

400 г боровинки, малини, ягоди или микс (каквото ви харесва)
3-4 с.л. сладко от боровинки, къпини или други горски плодове
450 г натурално крем сирене
100 г захар
ванилия
40 г брашно
4 разбити яйца
200 г заквасена сметана

Приготвяне:

* Основа: в сух тиган запечете до златисто сусама и накълцаните бадеми. В купа смесете брашното, смлените бадеми, захарта, ванилията и солта. Добавете маслото и с пръсти стрийте всичко на маслени трохи. Прибавете яйцето и за кратко омесете гладко тесто. В края на месенето сипете сусама и запечените бадеми. Не месете дълго, нужно е само да съберете тестото на топка. Дори малко да лепне не прибавяйте повече брашно. Сложетего в хладилник за1час и след това лесно ще може да го обработвате.

* Крем: кипнете 300 г от боровинките за едно със сладкото. Пасирайте на пюре и оставете да се охлади. В купа разбъркайте крем сиренето със захарта и ванилията. Добавете брашното и добре разбъркайте. Сипете яйцата, отново разбъркайте, а след тях пасираните боровинки и заквасената сметана.

* Сглобяване: покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Разточете по-голямата част от охладеното тесто на кръг 24 см с дебелина 4-5 мм и го положете върху хартията. С останалото тесто направете борд с височина около 6-7 см. След като основата на сладкиша е готова я надупчете с вилица и изсипете върху нея боровинковия крем. Загрейте фурната на 160* и изпечете чийзкейка за около 40 минути. Не го препичайте, в средата трябва да е мек и да имате усещането, че още е суров. След 30-35 минути го проверете, като натиснете леко с пръсти в средата. Кремът трябва да пружинира, но от страни леко да се е отделил от масления борд.

* Оставете сладкиша добре да изстине и го приберете за 1 ден в хладилник преди да го сервирате. Поднесете с останалите боровинки. Да ви е сладко!

image
Петя Койчева промени профилната си снимка
4 год

image

image
Катерина Костова създаде рецепта / статия
4 год

КОЗУНАК БЕЗ МЕСЕНЕ | ##фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс

КОЗУНАК БЕЗ МЕСЕНЕ

КОЗУНАК БЕЗ МЕСЕНЕ

Лесен и вкусен козунак

#Класическа #доматена супа

4 бр домати 
2 ч.л. фиде/ориз 
2 ч.л.масло
1 малка глава лук 
захар - щипка
магданоз
сол

Водата се кипва и се слагат нарязаните домати и настърганият лук.
Вари се до омекване на зеленчуците.
След това доматите се изваждат и пасират. Към получения бульон се прибавят солта, оризът или фидето и захарта, която омекотява киселия вкус на доматите.
Опитва се на сол полезната доматена супа.
При поднасяне класическата доматена супа  се подправя с маслото и се поръсва с нарязан магданоз.

image
Петя Ласкова промени профилната си снимка
4 год

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития