Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

#Рецепта#Уникален кекс за кафе

200 г червени боровинки
1/2 ч.ч. бяло брашно
200 г лешници
75 г кафява захар
2 бр.яйца
1 с.л.вода
1 бр.ванилия

Смесете всички сухи съставки - ядки, боровинки, ванилия, брашно и захар. Към сместа добавете мокрите съставки - яйца, вода.
Смесете всичко заедно до равномерно.
Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс и печете в умерена фурна за около 55 минути при 180 градуса.

Сервирайте кекса охладен.

image

#Пай от батати и карфиол

средна глава карфиол
2 бр батати - обелени и измити
1 опаковка сирене котидж
400г заквасена сметана
3 бр яйца
сол - на вкус
1 с.л брашно
300г гауда
маргарин - за намазване на формата

Сложете зеленчуците в тенджера с вода и доведете до кипене. След около половин час извадете зеленчуците и ги поставете в студена вода.
След охлаждане прехвърлете зеленчуците в купа и нарежете на парчета. Добавете сиренето котидж, сметаната, яйцата, солта, брашното и разбъркайте до равномерно разпределение на сместа . Намажете форма с маргарин и изсипете сместа в него. Поръсете с настърганото сирене Гауда върху сместа.
Сложете пая във фурната на 150 градуса за 1 час. От време на време проверявайте ястието.
Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете.

image

Рецепта#Тортелини със сушени домати и сос от печена чушка

400 г тортелини с плънка от сирене и сушени домати

ЗА СОСА
4 бр. червени (печени и обелени)чушки
червен пипер
100 г масло
2 скилидки (счукани) чесън
сол
черен пипер

Сварете тортелините според указанията на опаковката и ги прецедете (не е необходимо измиване).

Нарежете чушките на ситно. В тиган разтопете маслото и добавете чушките и чесъна, леко посолете и подправете със сол и черен и червен пипер. Добавете макароните и сервирайте.

Наличието на сушени домати и печени чушки в това ястие определя, че то ще бъде сервирано с червено вино.

image

Рецепта#Ориз с броколи и синьо сирене

1 малка глава, сварено броколи
1 бр. стрък ситно нарязан праз
3 с.л.зехтин
3 с.л.масло
2 скилидки нарязани чесън
100г див ориз
300г бланширан ориз
1 л зеленчуков или пилешки бульон
50 г настърган пармезан
50 г сирене рокфор
сол
черен пипер - на вкус
мащерка - пресни листа

Загрейте бульона и го оставете да заври.
Задушете праза и чесъна в малко зехтин за около за 7 минути.
Добавете в тенджерата и разбъркайте. След това добавете бавно и постепенно наливайте от горещия бульон.
Добавете сварените розички броколи към ориза, натрошеното сирене Рокфор, подправено със сол, черен пипер, масло, мащерка и пармезан..
Продължете да разбърквате ориза с броколи и синьо сирене от време на време до готовност.

image

Пържен ватос #сладко-киселсос
салатаоттиквички#фотоконкурс#Великден#РецептазаВеликден#кулинаренконкурс

image

#Рецепта#Зеленчукови Мъфини с Яйца#

70 г сварено броколи 
2 бр. разноцветни пиперки 
2 бр.яйца 
175 мл заквасена сметана
220 г брашно
2 ч.л.бакпулвер
2/3 ч.л.сол 
зехтин

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°С. Разпределете хартиени кошнички във формите за мъфини. 

Смесете брашното с бакпулвера и солта. С миксер смесете яйцата, маслото, заквасената сметана до гладка смес, след това добавете брашно. 

Използвайки лъжица, разбърквайки добавете в тестото парчета разноцветен пипер и начупено броколи. 

Разпределете тестото в форми (не повече от 2/3 от обема на кошничките) и печете около 20-25 минути

image

#Рецепта#Пилешки бутчета с масло и чесън на фурна

1 кг пилешки горни бутчета

ЗА МАРИНАТА:
300 мл вода
1/2 ч.л.захар
1 непълна ч.л.сол
30 мл винен оцет
3 бр.дафинов лист
5 бр. зърна черен пипер
250 мл газирана вода
1 с.л растително масло

ЗА СОСА:
5 - 6 скилидки чесън
40 г масло
лимонов сок - сок от половин лимон
30 мл минерална вода
черен пипер
сол
магданоз

Начин на приготвяне

Изсипете вода в тенджера, сипете вътре сол, захар, оцет, дафинов лист, черен пипер. Доведете до кипене, след това охладете напълно. Добавете минералната вода и разбъркайте. Измийте бутчетата и ги потопете в охладена марината. Оставете за няколко часа в хладилника. Поставете маринованото месо тава за печене, налейте във формата 2-3 супени лъжици марината и малко растително масло. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 гр за 20 минути. След това свалете фолиото и печете още 20-25 минути. Докато пилето се пече, правите чеснов сос от: настърган или пресован чесън, прибавете към него разтопено масло, лимонов сок, вода, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете настрана. След като извадите бутчетата обилно ги намажете със соса.
Подходящи гарнитури- варени или пържени картофи, зелена салата, ориз, задушен фасул с масло и др.

image

image

Питка агънце #фотоконкурс
#Великден
#РецептазаВеликден
#кулинаренконкурс

image
Петя Великова changed his profile picture
4 yrs

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития