Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ


Продукти:

1 пакет фини кори за баница

ЗА ПЛЪНКАТА
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
2-3 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 к.ч. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
300-400 г сирене
сол на вкус

ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ
60 г масло + 1 к.ч. олио

ЗА НАМАЗВАНЕ НА ОФОРМЕНАТА БАНИЦА
1 яйце + 1 с.л. олио/разтопено масло


В тиган наливаме олиото и го поставяме на среден огън да се загрее. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцата с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Сваряваме си ориза.

Взимаме една кора, намазваме я с мазнина и вурху нея поставяме втора кора.
След това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, натрошеното сирене и поливаме с 3-4 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.

Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 220° фурна, за около 30 минути.

След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.

image

БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ


Продукти:

1 пакет фини кори за баница

ЗА ПЛЪНКАТА
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
2-3 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 к.ч. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
300-400 г сирене
сол на вкус

ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ
60 г масло + 1 к.ч. олио

ЗА НАМАЗВАНЕ НА ОФОРМЕНАТА БАНИЦА
1 яйце + 1 с.л. олио/разтопено масло


В тиган наливаме олиото и го поставяме на среден огън да се загрее. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцата с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Сваряваме си ориза.

Взимаме една кора, намазваме я с мазнина и вурху нея поставяме втора кора.
След това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, натрошеното сирене и поливаме с 3-4 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.

Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 220° фурна, за около 30 минути.

След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.

image

БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ


Продукти:

1 пакет фини кори за баница

ЗА ПЛЪНКАТА
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
2-3 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 к.ч. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
300-400 г сирене
сол на вкус

ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ
60 г масло + 1 к.ч. олио

ЗА НАМАЗВАНЕ НА ОФОРМЕНАТА БАНИЦА
1 яйце + 1 с.л. олио/разтопено масло


В тиган наливаме олиото и го поставяме на среден огън да се загрее. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцата с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Сваряваме си ориза.

Взимаме една кора, намазваме я с мазнина и вурху нея поставяме втора кора.
След това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, натрошеното сирене и поливаме с 3-4 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.

Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 220° фурна, за около 30 минути.

След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.

image

БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ


Продукти:

1 пакет фини кори за баница

ЗА ПЛЪНКАТА
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
2-3 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 к.ч. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
300-400 г сирене
сол на вкус

ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ
60 г масло + 1 к.ч. олио

ЗА НАМАЗВАНЕ НА ОФОРМЕНАТА БАНИЦА
1 яйце + 1 с.л. олио/разтопено масло


В тиган наливаме олиото и го поставяме на среден огън да се загрее. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцата с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Сваряваме си ориза.

Взимаме една кора, намазваме я с мазнина и вурху нея поставяме втора кора.
След това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, натрошеното сирене и поливаме с 3-4 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.

Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 220° фурна, за около 30 минути.

След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.

image
image
image

Спаначена торта ❤

image

image

image

image

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg