Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

image

Мога ли да почивам два дни и да не отскоча до любимия зеленчуков магазин?! Пазарувам си нужните продукти и изведнъж пред погледа ми попада най-прекрасния, лъскав, свеж патладжан ? Обичам патладжан. Не е било любов от пръв поглед, но с времето се засилва все повече. Веднага четири от тези красавци се озовават в торбичката ми и гордо ги отнасям вкъщи. И ми се иска да ги удостоя със специална рецепта, чисто новичка. Резултата:
Руло от патладжан
Необходими продукти:
4-5 патладжана
500 гр кайма
500 гр пил. филе
2 домата
Саламурено сирене
Топено сирене
Босилек
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на ленти около 1 см. Сложете ги за 20 мин в купа с подсолена вода да пуснат горчивината си. Подсушете добре и ги запечете на скара, грил или обикновен тиган. Оставете ги малко да се задушат, да омекнат. Правоъгълна форма застелете с хартия за печене и започнете реденето. Сложете ленти от патладжана по всички стени, като в долната част се застъпват. Следва каймата, която може да овкусите с подправки по ваш вкус. С лъжица хубаво я разстелете по дъното и стените. Сложете домат на шайби и поръсете с нарязан босилек. Не забравяйте да посолите всичко. И отново се редят ленти патладжан. Пилешкото филе нарежете на тънки ивици и ги изтънете с чукче, ако е необходимо. Подредете и тях. Следва патладжан, домати, босилек и в средата се подреждат сирената. И започнете да загръщате лентите патладжан навътре, докато получите руло. Отделете си предварително 3-4 по-широки ленти, които да подредите най-отгоре, те ще са основата след като обърнете рулото. Завийте с фолио не много плътно, по скоро само позакрийте формата и печете около час на 180 градуса. Оставете малко да се охлади и обърнете рулото.
Бон апети ?

imageimage
+7
Светослава Боянова създаде рецепта / статия
4 год

Пилешки хапки с мед и сусам | #рецепта #пилешкихапки #пилешкофиле #сусамовоолио #пилешко #хапки #мед #сусам #соевсос #кетчуп

Пилешки хапки с мед и сусам

Пилешки хапки с мед и сусам

Рецепта за пилешки хапки с мед и сусам

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg