Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Мъфини с шоколад
Рецепта
1 яйце
1чч брашно
125гр масло на стайна температура
1/2чч кисело мляко
5чл какао
1/2чч захар
1 пак Бакпулвер
Шоколад 1 бр от 100гр
Разбиват се хубаво яйцето със захарта. Млякото и маслото се смесват и добавят към яйцето. Брашното се пресява с бакпулвера и какаото. Добавя се към яйчената смес, и накрая шоколада, натрошен на малки парченца. Сместа се разсипва във формички за мъфини.
Пече на 180° около 30 мин.
#мъфини#шоколад

image

image

image

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

image

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

image

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

imageimage

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

image

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

image

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


Продукти:
пилешки гърди / една пеперуда/
100 г топено сирене
100 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
100 г кашкавал
1 яйце
50 г галета
10 бр. пресни гъби печурки
1 стрък пресен кромид лук
2 скилидки чесън
млян черен пипер
сол

Първо срязваме през средата пилешките гърди, след което правим джобчета. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черен пипер, натриваме ги с една стрита и накълцана на ситно скилидка чесън. Поставяме ги в отделен съд и ги заливаме с прясното мляко. Прибираме гърдичките в хладилника да се мариноват.
В тиган слагаме да се запържат нарязаните на филийки гъби, в момента в който започнат да придобиват лек златист загар прибавяме към тях и нарязаният на ситно лук. Овкусяваме със сол, черен пипер.
След като лукът омекне прибавяме готварската сметана и топеното сирене нарязано на парченца. Разбъркваме добре докато се разтопи топеното сирене и сваляме от котлона. Прибавяме настъргания кашкавал и оставяме плънката да поизстине за да се сгъсти.
След което напълваме гърдичките с плънката и ги затваряме с помоща на клечки за зъби.
Овалваме ги първо в подготвената галета, после в яйцето, след което отново в галетата.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 30 минути.

imageimage

Хайде сладури да поиграем пак - любим десерт - може и снимки ако има ❤️

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg