Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Не знам дали Удо Диркшнайдер яде банички ? но пък на мен ми даде настроение и енергия тази сутрин да ги направя ?
Оформих ги по два начина, като в единия вариант трябваше да наподобява цвете ???
Е, очевидно не се получи баш така, ама пък е вкусно.
Продукти няма да давам, зависи от броя банички.
Една кора се намазва с разтопено масло и от широкия край се навива на рулце, но не до края. Трябва да останат 6-7 см. Завива се на кръгче, с тази свободната част навътре и това ще е основата за плънката. Аз сложих яйце, сирене и кашкавал. Коричката намазах с яйце, разбито с малко кис. мляко.
Другата баничка направих по рецептата на Антония. Тони, чудни са ❤️https://www.mandja.bg/post/658....7_malki-viti-banichk
#Рецепта#статия#райскаябълка#
Райската ябълка е вкусен и здравословен плод с огромно количество витамини, в частност йод.
Зрее на дърво и в същото плодовете могат да бъдат "женски и мъжки". Ако плодът има семена, тогава ябълката ще бъде много сладка, а вътрешността й с времето ще стане кафяво.
Зрелият и вкусен плод трябва да има мека страна ). Твърдата райска ябълка притежава силни стипчиви свойства.
Има различни видове , някои сортове са еластични, докато други са много меки с желеобразна структура вътре.
Ако сервирате мек плод на масата, можете просто да отрежете върха там, където са поставени чашелистите, и да ги поставите в чинийката, като поставите малка десертна лъжица във вътрешността й. В никакъв случай не си струва да обелите плода, кожата е вкусна и здравословна, но е необходимо да я измиете. Но трябва да имаме предвид, че ако има някакви проблеми със стомаха и храносмилателния тракт, тогава можете да ядете само плодовете с абсолютна зрялост.
Съставът на този ароматна райска ябълка включва следните полезни вещества:
магнезий, калий,желязо в големи количества,пектин, йод в големи количества ,мед,витамини от група A, P, E и др.
По принцип могат да се използват няколко методи за рязане:
Резени - плодовете просто нарязани на няколко филийки.
Кръговете са красиви и спретнати, не "соплисти" и не твърде меки .
Можете да получите перфектно гладки и красиви кубчета само с гъсти и по-твърди сортове от плода.
#Здравословните свойства на орехите#
#свойстватанаорехите#
Орехите са незаменими за профилактика и лечение на метаболитен синдром, сърдечно-съдови проблеми и диабет тип 2.
Противовъзпалителните вещества в орехите играят специална роля в поддържането на здравето на костите, като допринасят за загубата на тегло и предотвратяват затлъстяването.Фактът, че този скъпоценен дар на природата е нужен на всички, независимо от пол и възраст, едва ли е тайна за никого. Орехите са не само вкусни, но и без преувеличение ни помагат да живеем.
Поради съдържанието на голям брой полезни вещества в орехите, той се използва широко в народната медицина. Освен това се използват всички негови части: черупка, сърцевина, прегради.
Черупката на орехите имат положителен ефект върху всички процеси на организма в човешкото тяло. Регулира метаболизма и има положителен ефект върху храносмилателната система.Обикновено в тинктурите и отварите черупките и преградите се използват заедно, тъй като по лечебни свойства те не отстъпват по полезните си качества един от друг, но преградите все още са по-подходящи за лечение на щитовидната жлеза, тъй като съдържанието на йод в тях е по-високо.Голямо количество хранителни вещества се концентрира в твърдата обвивка на ядката на ореха. Аминокиселините участват във всички метаболитни процеси, помагат на имунната система да се бори с инфекциите. По-специално, черупката съдържа голямо количество калций, желязо, цинк, магнезий. Има и йод и витамини P, A, C, група B. Този комплекс възстановява баланса на тялото, помага за нормализиране на психическото състояние, успокоява нервната система, нормализира съня.
Черупка от неузрял орех (зелена) е добро лекарство срещу камъни в жлъчката .Научно доказано е, че черупките на зеления орех също имат антиоксидантни свойства. Те значително намаляват риска от ракови клетки.
Ако искате да почистите съдовете от токсини, тогава пригответе следващия бульон. За целта ви трябват 15 бр. черупки от орех, 500 мл вряла вода. Свържете всички компоненти заедно. Сложете на слаб огън и варете 10 минути. Когато сместа стане тъмнокафява, прецедете през тензух.
Всеки ден приемайте по 2 с.л. отвара на празен стомах (сутрин, следобед и вечер). Курсът на лечение е 2 седмици, след което трябва да направите почивка.
Подобна рецепта се използва за лечение на колит: Смелете 200 г черупки в месомелачка или пасатор. Добавете 100 г нарязани сушени орехови листа . Поставете всички съставки в емайлирана купа и залейте с вряла вода. Варете за 30 минути. Оставете сместа да се охлади на стайна температура. Необходимо е да приемате бульона 2 пъти на ден, на празен стомах, 3 с.л. За да не навредите на тялото, следете здравето си. Курсът на лечение е 2 седмици, след което се препоръчва да се направи почивка за 40 дни.
Отвара за нормализиране на щитовидната жлеза.
Черупки - от 20 ореха
Вода - 200 мл.
Смелете черупката, потопете във вряща вода и оставете за един час.
Начин на употреба: Пийте отварата прецедена през марля или сито 30 минути преди хранене в продължение на две седмици. За да затвърдите резултата, повторете лечението след 10 дни.
------
Лекуваме екземата с рецепта на Ванга- Известната ясновидка и лечителка
Прах от черупки е отлично лекарство за заздравяващи рани и противовъзпалителни свойства. Преди това суровините се сушат във фурната, след това се поставят в кафемелачка и се смилат.
Сместа се излива върху обработена рана, тумор или екзема, покрива се със стерилна марля отгоре - държи се два часа. Прахът, подобно на тинктура от черупка на орех, допринася за бързата регенерация на епидермиса. За улеснение можете да смесите с малко количество рибено масло. Ще се окаже гъста, хомогенна маса.
---
Лечение с орехови черупки не се препоръчва при индивидуална непоносимост и алергии.
При възпаление на панкреаса и чревни разстройства
Орехите могат да бъдат вредни дори за здрав човек, ако са застояли или се ядат в големи количества. Не забравяйте за мярката.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg