Рецепта за печени картофи с броколи | #рецепта #рецепти #печеникартофи #броколи #картофинафурна #млеченсос
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за печени картофи с броколи | #рецепта #рецепти #печеникартофи #броколи #картофинафурна #млеченсос
Рецепта за печени картофи с яйца и бекон | #рецепта #рецепти #пълненикартофи #печеникартофи #картофисбекон
Рецепта за печени картофи с боб | #рецепта #рецепти #картофинафурна #пълненикартофи #картофисбоб #печеникартофи
#Вълшебния вкус на плодовите салати#Статия
Думата салата означава "студено ястие ",приготвено от различни по вид продукти: зеленчуци , плодови, рибни, месни ,млечни, полято с оцет , зехтин, сол, майонезни сосове и други дресинги. Голяма част от салатите се използват като предястие и се консумира с различни аперитивни напитки. При приготвяне на салатата е добре продуктите да са с температура около 10 °C и не бива да се смесват студени и топли продукти . Обикновено салатите се приготвят по 100 ,150 или 200 г или в някои случаи в по- големи количества- в общи съдове( плата, големи салатни чинии или салатиери )С някои салати могат да се пълнят по-едри плодове или зеленчуци -пъпеши ,портокали ,дини ,домати ,кокосови орехи.
Днес ще наблегнем на плодовите акценти.
Асортиментите носят най- разнообразни наименования. Традиционните плодови рецепти включват ябълка, круша, портокал, десертен банан, понякога се добавят грозде без семена, ананас и мандарина.
При приготвяне на плодови салати, се използва един вид плод или комбинация от различни плодове.Заливат се често с разбита сметана или различни майонезни сосове.Поливат се с дресинг от лимон и портокал с настъргани техни кори и съчетани с коняк ром и др. Поднасят се поръсени с обикновена или кафява захар Фруктовите салати се поднасят и като десерти.Подходящи при консумиране на сладки аперитиви десертни вина чай и кафе.
В същото време нискокалоричните плодови салати перфектно задоволяват глада, без да се отразяват изобщо на фигурата, а великолепният им външен вид спомага за значително подобряване на настроението.
Страхотни десерти , леки и здравословни.
Плодова салата Фантазия
банан- 1 бр
круша -1 бр
портокал -1 бр
мандарини-1 бр
киви — 2бр
лимонов сок
портокалов сок
сладка сметана-50 мл
Измийте и подсушете добре всички плодове.
Обелете и настържете джинджифила, нарежете обеления банан, крушата , мандарина , портокала и кивито на малки кубчета .Сложете в красива купа или салатиера и объркайте с портокалов , лимонов сок и сметаната.Украсете и салатата е готова за консумация.
Можете също така да сервирате салатата с лъжичка сладолед.
Приятен апетит!
#Как се приготвят бутербродни сандвичи
Думата ''бутерброд'’ означава хляб , намазан с масло.Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти. Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или паста. Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне ,формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди. Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани ,трябва да има хармония в цветовете на продуктите.
Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени. Затвореният сандвич има сандвичи с сандвич с форма на домат (сандвич), той се различава от отворените по това, че пълнежът в тях е между две парчета хляб или рула.Поради голямото им разнообразие , приложението на бутербродите е изключително широко.Използват се като предястие, консумират се по-всяко време ,замествайки основното хранене ,влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване -приеми ,коктейли . Сандвичите могат условно да се разделят, като температурата на сервиране е студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат.
Студените хлебни изделия преобладават в различните световни кулинарни кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.
Бутербродите могат да бъдат открити ,закрити ,хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие , съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати ,краставици , зеленина . Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.Към студените закуски могат да се споменат следните храни:колбаси ,риби ,хайвер, кашкавал ,сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.
Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.
Създаването на разнообразни сандвичи обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg