Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за печени картофи с броколи | #рецепта #рецепти #печеникартофи #броколи #картофинафурна #млеченсос

Рецепта за печени картофи с броколи

Рецепта за печени картофи с броколи

Рецепта за печени картофи с броколи. Пълнени картофи с млечен сос. Печени картофи с броколи и сирене.

image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за печени картофи с яйца и бекон | #рецепта #рецепти #пълненикартофи #печеникартофи #картофисбекон

Рецепта за печени картофи с яйца и бекон

Рецепта за печени картофи с яйца и бекон

Рецепта за печени картофи с яйца и бекон. Картофи на фурна с пълнеж. Печени картофи с яйца, бекон и сирене.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за печени картофи с боб | #рецепта #рецепти #картофинафурна #пълненикартофи #картофисбоб #печеникартофи

Рецепта за печени картофи с боб

Рецепта за печени картофи с боб

Рецепта за печени картофи с боб. Картофи на фурна с горчица. Пълнени печени картофи с боб и сирене.

#Вълшебния вкус на плодовите салати#Статия

Думата салата означава "студено ястие ",приготвено от различни по вид продукти: зеленчуци , плодови, рибни, месни ,млечни, полято с оцет , зехтин, сол, майонезни сосове и други дресинги. Голяма част от салатите се използват като предястие и се консумира с различни аперитивни напитки. При приготвяне на салатата е добре продуктите да са с температура около 10 °C и не бива да се смесват студени и топли продукти . Обикновено салатите се приготвят по 100 ,150 или 200 г или в някои случаи в по- големи количества- в общи съдове( плата, големи салатни чинии или салатиери )С някои салати могат да се пълнят по-едри плодове или зеленчуци -пъпеши ,портокали ,дини ,домати ,кокосови орехи.
Днес ще наблегнем на плодовите акценти.
Асортиментите носят най- разнообразни наименования. Традиционните плодови рецепти включват ябълка, круша, портокал, десертен банан, понякога се добавят грозде без семена, ананас и мандарина.
При приготвяне на плодови салати, се използва един вид плод или комбинация от различни плодове.Заливат се често с разбита сметана или различни майонезни сосове.Поливат се с дресинг от лимон и портокал с настъргани техни кори и съчетани с коняк ром и др. Поднасят се поръсени с обикновена или кафява захар Фруктовите салати се поднасят и като десерти.Подходящи при консумиране на сладки аперитиви десертни вина чай и кафе.
В същото време нискокалоричните плодови салати перфектно задоволяват глада, без да се отразяват изобщо на фигурата, а великолепният им външен вид спомага за значително подобряване на настроението.
Страхотни десерти , леки и здравословни.


Плодова салата Фантазия

банан- 1 бр
круша -1 бр
портокал -1 бр
мандарини-1 бр
киви — 2бр
лимонов сок
портокалов сок
сладка сметана-50 мл

Измийте и подсушете добре всички плодове.
Обелете и настържете джинджифила, нарежете обеления банан, крушата , мандарина , портокала и кивито на малки кубчета .Сложете в красива купа или салатиера и объркайте с портокалов , лимонов сок и сметаната.Украсете и салатата е готова за консумация.
Можете също така да сервирате салатата с лъжичка сладолед.
Приятен апетит!

image

#Как се приготвят бутербродни сандвичи


Думата ''бутерброд'’ означава хляб , намазан с масло.Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти. Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или паста. Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне ,формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди. Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани ,трябва да има хармония в цветовете на продуктите.
Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени. Затвореният сандвич има сандвичи с сандвич с форма на домат (сандвич), той се различава от отворените по това, че пълнежът в тях е между две парчета хляб или рула.Поради голямото им разнообразие , приложението на бутербродите е изключително широко.Използват се като предястие, консумират се по-всяко време ,замествайки основното хранене ,влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване -приеми ,коктейли . Сандвичите могат условно да се разделят, като температурата на сервиране е студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат.
Студените хлебни изделия преобладават в различните световни кулинарни кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.
Бутербродите могат да бъдат открити ,закрити ,хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие , съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати ,краставици , зеленина . Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.Към студените закуски могат да се споменат следните храни:колбаси ,риби ,хайвер, кашкавал ,сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.

Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.
Създаването на разнообразни сандвичи обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg