Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image
Светослава Боянова създаде рецепта / статия
4 год

Сладкиш с шоколадов чипс | #рецепта #сладкишсшоколадовчипс #сладкишсшоколад #десертсшоколад #сладкиш #десерт #шоколадовчипс #шоколад #масло #яйца #брашно #захар #cookies

Сладкиш с шоколадов чипс

Сладкиш с шоколадов чипс

Сладкиш тип бисквитки Cookies

#соленипитки#оризовобрашно
Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1ч.л. сода, около 2 ч.ч. оризово брашно,сол, малко трошено сиренце, 1 с.л. свинска мас;
Приготвяне: Содата се изсипва в киселото мляко, докато шупне, след това се прибавят солта, сиренцето, свинската мас и накрая постепенно брашното. Бърка се с лъжица, докато се получи тесто. От него се оформят балки питки. Пекат се върху хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на златист цвят.

image
Силвана Илиева добави нови снимки в тестяно
4 год

#соленипитки#оризовобрашно
Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1ч.л. сода, около 2 ч.ч. оризово брашно,сол, малко трошено сиренце, 1 с.л. свинска мас;
Приготвяне: Содата се изсипва в киселото мляко, докато шупне, след това се прибавят солта, сиренцето, свинската мас и накрая постепенно брашното. Бърка се с лъжица, докато се получи тесто. От него се оформят малки питки. Пекат се върху хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златист цвят.

image

Къде съм тръгнала и аз с моята постна супичка, да се бутам из тези вкусотии тука, ама и тя вкусна бре, пробвайте я ???

Гъбена супа

Необходими продукти:
500гр гъби печурки
1 морков
1 картоф
1 глава лук
2 с.л. дом. пюре или 200мл дом сок
2бр гъбен бульон
фиде
1 яйце
60 мл сметана
Майорана
Червен, черен пипер

Начин на приготвяне:
Лука нарежете на ситно и задушете в сгорещена мазнина. Когато омекне добавете гъбите, нарязани на ивички и запържете. Добавете сол, червен пипер, доматеното пюре и вода. Нарежете моркова на парченца, картофите на кубчета и ги изсипете в супата. Сложете бульоните и варете около 15 мин. Добавете фиде и гответе до готовност. Подправя се с чер. пипер и суха майорана. След като поизстине супата застройте я с яйцето и сметаната.
Може да се сервира и без застройка, като става съвсем подходяща и за постите.

image
Силвана Илиева добави нови снимки в тестяно
4 год

#соленипитки#оризовобрашно

Violeta Mateva създаде рецепта / статия
4 год

Таралежки с шоколадови фъстъци | ##курабиики #сладки

Таралежки с шоколадови фъстъци

Таралежки с шоколадови фъстъци

#домашникурабии #мас #шоколадовифъстъци #орехинаедро Таралежки от старите тефтери

"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
#авторскидесерт
#понеделнишковдъхновение #тарталети #бонбони #шоколад #меренг #бадемовобрашно
Още се чудим за име....рецепта довечера

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg