Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image
image
image

Още древните египтяни са смятали гъбите за „храна на боговете“, защото вярвали,че те ще им осигурят безсмъртие, каквото заслужават само фараоните. Гъбите били храна забранене и непозната за простолюдието. През 17 век във Франция били отгледани първите култивирани гъби, а Джордж ІV е имал специална сграда в двореца си в Лондон за отглеждане на печурки.

Неслучайно култивираните печурки са наричани „трифелите на 19 век“, тъй като по това време гъбите са продължавали да са храна единствено за малка привилигерована част от обществото.

Днес култивираните гъби са леснодостъпен, евтин и натурален продукт, който може да се консумира самостоятелно – в суров или термично обработен вид или като съставка на много ястия. Най-големите величия в кулинарията твръдят, и с право, че ако в едно ястие има гъби, то няма как да не е на висота.


ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК

Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.










Информационен източник:
http://purvite7.bg/7-vkusni-re....tsepti-za-palneni-ga

image

Още древните египтяни са смятали гъбите за „храна на боговете“, защото вярвали,че те ще им осигурят безсмъртие, каквото заслужават само фараоните. Гъбите били храна забранене и непозната за простолюдието. През 17 век във Франция били отгледани първите култивирани гъби, а Джордж ІV е имал специална сграда в двореца си в Лондон за отглеждане на печурки.

Неслучайно култивираните печурки са наричани „трифелите на 19 век“, тъй като по това време гъбите са продължавали да са храна единствено за малка привилигерована част от обществото.

Днес култивираните гъби са леснодостъпен, евтин и натурален продукт, който може да се консумира самостоятелно – в суров или термично обработен вид или като съставка на много ястия. Най-големите величия в кулинарията твръдят, и с право, че ако в едно ястие има гъби, то няма как да не е на висота.


ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК

Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.










Информационен източник:
http://purvite7.bg/7-vkusni-re....tsepti-za-palneni-ga

image

Още древните египтяни са смятали гъбите за „храна на боговете“, защото вярвали,че те ще им осигурят безсмъртие, каквото заслужават само фараоните. Гъбите били храна забранене и непозната за простолюдието. През 17 век във Франция били отгледани първите култивирани гъби, а Джордж ІV е имал специална сграда в двореца си в Лондон за отглеждане на печурки.

Неслучайно култивираните печурки са наричани „трифелите на 19 век“, тъй като по това време гъбите са продължавали да са храна единствено за малка привилигерована част от обществото.

Днес култивираните гъби са леснодостъпен, евтин и натурален продукт, който може да се консумира самостоятелно – в суров или термично обработен вид или като съставка на много ястия. Най-големите величия в кулинарията твръдят, и с право, че ако в едно ястие има гъби, то няма как да не е на висота.


ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК

Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.










Информационен източник:
http://purvite7.bg/7-vkusni-re....tsepti-za-palneni-ga

image

Още древните египтяни са смятали гъбите за „храна на боговете“, защото вярвали,че те ще им осигурят безсмъртие, каквото заслужават само фараоните. Гъбите били храна забранене и непозната за простолюдието. През 17 век във Франция били отгледани първите култивирани гъби, а Джордж ІV е имал специална сграда в двореца си в Лондон за отглеждане на печурки.

Неслучайно култивираните печурки са наричани „трифелите на 19 век“, тъй като по това време гъбите са продължавали да са храна единствено за малка привилигерована част от обществото.

Днес култивираните гъби са леснодостъпен, евтин и натурален продукт, който може да се консумира самостоятелно – в суров или термично обработен вид или като съставка на много ястия. Най-големите величия в кулинарията твръдят, и с право, че ако в едно ястие има гъби, то няма как да не е на висота.


ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК

Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.










Информационен източник:
http://purvite7.bg/7-vkusni-re....tsepti-za-palneni-ga

image
image
image

Една лична рецепта, която ме връща една година назад.? Началото на YouTube канала ми. ? #картофентарт #коприваскартофи #conquerthekitchen

Когато отидем на вечеря в ресторант или на гости в приятели винаги очакваме с нетърпение десерта. „Оставаме“ си малко място, за да опитаме сладкото изкушение, което домакинята или главният сладкар са приготвили. Но представете си да си поръчате десерт, няколко седмици преди да посетите ресторанта. Да, има и такъв десерт, както и такъв, който се приготвя месец, а подготовката му отнема 6 месеца…

Представям ви най-скъпите и ексцентрични десерти, които може да опитате в света, стига да имате няколко хиляди долара в излишък!




Източник:
https://mistral.shop/най-скъпите-десерти-в-света/

image

Когато отидем на вечеря в ресторант или на гости в приятели винаги очакваме с нетърпение десерта. „Оставаме“ си малко място, за да опитаме сладкото изкушение, което домакинята или главният сладкар са приготвили. Но представете си да си поръчате десерт, няколко седмици преди да посетите ресторанта. Да, има и такъв десерт, както и такъв, който се приготвя месец, а подготовката му отнема 6 месеца…

Представям ви най-скъпите и ексцентрични десерти, които може да опитате в света, стига да имате няколко хиляди долара в излишък!




Източник:
https://mistral.shop/най-скъпите-десерти-в-света/

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg