Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

image

Сладичко да ви е!

image
Dimitrina Lazarova промени профилната си снимка
4 год

image

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

image

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

image

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

imageimage

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg