Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
ПАНИРАНИ БАНАНИ
Продукти:
2 банана
2 яйца
2 ванилии
1 к.ч. прясно мляко
50 г брашно
30 г галета
олио
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка.
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?
ПАНИРАНИ БАНАНИ
Продукти:
2 банана
2 яйца
2 ванилии
1 к.ч. прясно мляко
50 г брашно
30 г галета
олио
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка.
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?
ПАНИРАНИ БАНАНИ
Продукти:
2 банана
2 яйца
2 ванилии
1 к.ч. прясно мляко
50 г брашно
30 г галета
олио
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка.
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?
ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"
Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.
#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен
ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"
Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.
#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен
ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"
Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.
#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен
ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"
Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.
#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg