ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"
Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио
Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.
#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен