Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ШАРЕН КЕКС  


Продукти:  
2,5 ч.ч. брашно  
5 яйца  
1 ч.ч. кисело мляко  
1/2 ч.ч. олио  
2 ч. ч. захар   
2 ванилии  
1 с.л. какао  
1 пак. бакпулвер  

Първо включваме фурната да загрява на 250° и преместваме решетката на по-долно ниво, но не най-долу.  
След това в дълбок съд разбиваме с миксер яйцата, захарта и ванилията докато се получи пухкав крем. Добавяме олиото, киселото мляко и продължаваме да разбъркваме. Най-накрая се добавят постепено и предварително пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркваме добре.  
Готовата смес разделяме в два съда по равно, като към едната част прибавяме 1 с.л. какао.  
Кексовата форма се намазва с олио и поръсва с брашно, така че брашното да покрие цялата форма.  
Първо изсипваме бялата смес и върху нея изсипваме какаовата смес. Взимаме една вилица с която правим няколко кръгови движения в сместа за да се образуват фигури от двата цвята.  
Кекса се слага в нагорещената на 250° фурна и веднага след като се затвори фурната се намаля на 180°  
Със сигурност за 1 час кексът се изпича. Проверяваме го с клечка. Когато кексът се пече добре, задължително се пука отгоре по средата.  
След като извадим кекса от фурната изчакваме около 5 минути и докато е още топъл го изваждаме от формата. Не бива да остава кекса във формата. Така той се овлажнява докато изстива и променя вкуса си.  
След като кексът изстине го заливаме с разтопен шоколад и поръсваме кокосови стърготини или просто го поръсваме с пудра захар.  
Може да си направите и украса от карамел. 

#шаренкекс#кекс#сладкиш

image

ШАРЕН КЕКС  


Продукти:  
2,5 ч.ч. брашно  
5 яйца  
1 ч.ч. кисело мляко  
1/2 ч.ч. олио  
2 ч. ч. захар   
2 ванилии  
1 с.л. какао  
1 пак. бакпулвер  

Първо включваме фурната да загрява на 250° и преместваме решетката на по-долно ниво, но не най-долу.  
След това в дълбок съд разбиваме с миксер яйцата, захарта и ванилията докато се получи пухкав крем. Добавяме олиото, киселото мляко и продължаваме да разбъркваме. Най-накрая се добавят постепено и предварително пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркваме добре.  
Готовата смес разделяме в два съда по равно, като към едната част прибавяме 1 с.л. какао.  
Кексовата форма се намазва с олио и поръсва с брашно, така че брашното да покрие цялата форма.  
Първо изсипваме бялата смес и върху нея изсипваме какаовата смес. Взимаме една вилица с която правим няколко кръгови движения в сместа за да се образуват фигури от двата цвята.  
Кекса се слага в нагорещената на 250° фурна и веднага след като се затвори фурната се намаля на 180°  
Със сигурност за 1 час кексът се изпича. Проверяваме го с клечка. Когато кексът се пече добре, задължително се пука отгоре по средата.  
След като извадим кекса от фурната изчакваме около 5 минути и докато е още топъл го изваждаме от формата. Не бива да остава кекса във формата. Така той се овлажнява докато изстива и променя вкуса си.  
След като кексът изстине го заливаме с разтопен шоколад и поръсваме кокосови стърготини или просто го поръсваме с пудра захар.  
Може да си направите и украса от карамел. 

#шаренкекс#кекс#сладкиш

image

ШАРЕН КЕКС  


Продукти:  
2,5 ч.ч. брашно  
5 яйца  
1 ч.ч. кисело мляко  
1/2 ч.ч. олио  
2 ч. ч. захар   
2 ванилии  
1 с.л. какао  
1 пак. бакпулвер  

Първо включваме фурната да загрява на 250° и преместваме решетката на по-долно ниво, но не най-долу.  
След това в дълбок съд разбиваме с миксер яйцата, захарта и ванилията докато се получи пухкав крем. Добавяме олиото, киселото мляко и продължаваме да разбъркваме. Най-накрая се добавят постепено и предварително пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркваме добре.  
Готовата смес разделяме в два съда по равно, като към едната част прибавяме 1 с.л. какао.  
Кексовата форма се намазва с олио и поръсва с брашно, така че брашното да покрие цялата форма.  
Първо изсипваме бялата смес и върху нея изсипваме какаовата смес. Взимаме една вилица с която правим няколко кръгови движения в сместа за да се образуват фигури от двата цвята.  
Кекса се слага в нагорещената на 250° фурна и веднага след като се затвори фурната се намаля на 180°  
Със сигурност за 1 час кексът се изпича. Проверяваме го с клечка. Когато кексът се пече добре, задължително се пука отгоре по средата.  
След като извадим кекса от фурната изчакваме около 5 минути и докато е още топъл го изваждаме от формата. Не бива да остава кекса във формата. Така той се овлажнява докато изстива и променя вкуса си.  
След като кексът изстине го заливаме с разтопен шоколад и поръсваме кокосови стърготини или просто го поръсваме с пудра захар.  
Може да си направите и украса от карамел. 

#шаренкекс#кекс#сладкиш

image
image
image
image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image
image
image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg