Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ? 


Продукти:
1 пакет фини кори за баница 
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки 
230 г захар 
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи 
1 с.л. канела 
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно 
1 пакет разтопено краве масло /125г/ 


В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс. 
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край. 
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло. 
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути. 

#щрудел#ябълковщрудел#ябълки#десерт

image

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ? 


Продукти:
1 пакет фини кори за баница 
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки 
230 г захар 
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи 
1 с.л. канела 
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно 
1 пакет разтопено краве масло /125г/ 


В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс. 
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край. 
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло. 
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути. 

#щрудел#ябълковщрудел#ябълки#десерт

imageimage

БРОКОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ 


Продукти:
1 пакет замразени броколи /400г/ 
2 блокчета топено сирене, около 150-200г /аз използвах с вкус на шунка/ 
200г кашкавал 
2 яйца 
1 ч.ч. прясно мляко 
сол и черен пипер на вкус 
олио за намазване на тавичката 


Слагаме броколите във вряща, подсолена вода за около 4-5 минути, след което ги изцеждаме. 
Нареждат се в намазнена с олио малка тавичка и ги заливаме със сместа от разбитите яйца, млякото, черния пепер и сол на вкус. 
Отгоре нареждаме на парченца топеното сирене и слагаме да се запекат във фурната за около 20-25 мин. на 180° 
Малко преди да са готови настъргваме кашкавал и допичаме. 

#броколи#броколистопеносиренеикашкавал#топеносирене

image

БРОКОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ 


Продукти:
1 пакет замразени броколи /400г/ 
2 блокчета топено сирене, около 150-200г /аз използвах с вкус на шунка/ 
200г кашкавал 
2 яйца 
1 ч.ч. прясно мляко 
сол и черен пипер на вкус 
олио за намазване на тавичката 


Слагаме броколите във вряща, подсолена вода за около 4-5 минути, след което ги изцеждаме. 
Нареждат се в намазнена с олио малка тавичка и ги заливаме със сместа от разбитите яйца, млякото, черния пепер и сол на вкус. 
Отгоре нареждаме на парченца топеното сирене и слагаме да се запекат във фурната за около 20-25 мин. на 180° 
Малко преди да са готови настъргваме кашкавал и допичаме. 

#броколи#броколистопеносиренеикашкавал#топеносирене

image

БРОКОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ 


Продукти:
1 пакет замразени броколи /400г/ 
2 блокчета топено сирене, около 150-200г /аз използвах с вкус на шунка/ 
200г кашкавал 
2 яйца 
1 ч.ч. прясно мляко 
сол и черен пипер на вкус 
олио за намазване на тавичката 


Слагаме броколите във вряща, подсолена вода за около 4-5 минути, след което ги изцеждаме. 
Нареждат се в намазнена с олио малка тавичка и ги заливаме със сместа от разбитите яйца, млякото, черния пепер и сол на вкус. 
Отгоре нареждаме на парченца топеното сирене и слагаме да се запекат във фурната за около 20-25 мин. на 180° 
Малко преди да са готови настъргваме кашкавал и допичаме. 

#броколи#броколистопеносиренеикашкавал#топеносирене

imageimage

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО 


Продукти:
1 кофичка и половина кисело мляко /по-висок процент/ 
Обикновени бисквити /аз използвах Petit keks на Tastino, тези тъничките, двойна опаковка 400 г./ но може и други 
260г захар 
4 пакетчета ванилия 
1 банан / може и повече 
счукани орехи 

Но количествата могат да бъдат коригирани според желанието и вкуса на всеки! 


Разбиваме с миксер в дълбок съд киселото мляко със захарта и ванилията, докато захарта се стопи, това ни е кремът. 
След това редим ред бисквити, ред крем и така до края, като на един от редовете след крема слагаме банана, нарязан на тънки кръгчета, а на друг ред, пак след крема поръсваме орехи. Завършваме с крем! 
Бисквитите, които редим преди да ги поставим ги топваме за кратко в топла водичка/захарен сироп. 
Слагаме тортата да стегне в хладилник. 
Украса по желание! ? 

#торта#бисквитенаторта#бисквитенатортаскиселомляко#десерт

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ 


Продукти:
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ 
4 бр. яйца 
1/2 ч.ч. брашно 
2 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч. орехи 
1 ч. л. бакпулвер 
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/ 
2 бр. ванилия 
1/2 ч.ч. олио 

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша. 
Навиване на баницата 
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. 
След като баницата се изпече се нарязва на парченца. 
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа 
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар! 

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ 


Продукти:
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ 
4 бр. яйца 
1/2 ч.ч. брашно 
2 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч. орехи 
1 ч. л. бакпулвер 
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/ 
2 бр. ванилия 
1/2 ч.ч. олио 

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша. 
Навиване на баницата 
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. 
След като баницата се изпече се нарязва на парченца. 
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа 
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар! 

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ 


Продукти:
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ 
4 бр. яйца 
1/2 ч.ч. брашно 
2 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч. орехи 
1 ч. л. бакпулвер 
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/ 
2 бр. ванилия 
1/2 ч.ч. олио 

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша. 
Навиване на баницата 
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. 
След като баницата се изпече се нарязва на парченца. 
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа 
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар! 

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ 


Продукти:
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ 
4 бр. яйца 
1/2 ч.ч. брашно 
2 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч. орехи 
1 ч. л. бакпулвер 
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/ 
2 бр. ванилия 
1/2 ч.ч. олио 

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша. 
Навиване на баницата 
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. 
След като баницата се изпече се нарязва на парченца. 
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа 
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар! 

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg