Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ 


Продукти:
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ 
4 бр. яйца 
1/2 ч.ч. брашно 
2 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч. орехи 
1 ч. л. бакпулвер 
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/ 
2 бр. ванилия 
1/2 ч.ч. олио 

Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша. 
Навиване на баницата 
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. 
След като баницата се изпече се нарязва на парченца. 
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа 
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар! 

#баница#сиропиранабаницаслокум#локум

image
image
image

ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ С ЛУК И ДОМАТИ НА ТИГАН 


Продукти:
600 г. пилешки воденички 
2 -3 печени червени чушки 
7-8 скилидки чесън 
1 по-голям морков 
3 големи глави лук 
300 мл. пасирани домати от консерва (настъргани домати) 
150 мл. бульон от варенето на воденичките 
1 с.л. червен пипер 
1 ч. л. сух девисил 
1 ч.л. чубрица 
1 дафинов лист 
сол 
черен пипер 
пресен магданоз за поръсване 
олио 

Добре почистените и измити воденички, слагаме да се сварят с малко сол. Като много е важно те да бъдат добре сварени!!! 
Нарязваме зеленчуците /лук, моркови, чушки, чесън/ и ги поставяме в дълбок тиган с капак да се задушават на умерена температура. Ако се налага наливайте по мъничко водичка в тигана, така че зеленчуците да се задушават бавно, не да се пържат на сухо. 
След като зеленчуците омекнат напълно, добавяме воденичките, които предварително сме нарязали на по-дребно, доматите, бульона и останалите подправки. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри под капак, докато остане на мазнинка. 
При желание след като бъдат готови воденичките, може да се прехвърлят в друг съд /аз използвам керемидки/, да се настърже кашкавал отгоре и да се запекат във фурната.

image
Иван Паунов сподели Пост  
4 год - Youtube

4 год

Какво казват, ако не си посетил Родопите, не си видял България ? ! Е като ги посещавате, уверете се, че опитвате от родопската кухня, защото тя е много богата на традиционни вкусни ястие само с няколко съставки. Чудесен пример за това е Родопския Клин. Ако ви харесва рецептата, моля абонирайте се за канала ми с камбанка, за да не пропускате някои от епизодите които ви готвя за вбъдеще.
#родопскиклин #родопскакухня #българскакухня #традиционниястия #кухнятанаиванпаунов #conquerthekitchen #завладейкухнятасиванпаунов

Какво казват, ако не си посетил Родопите, не си видял България ? ! Е като ги посещавате, уверете се, че опитвате от родопската кухня, защото тя е много богата на традиционни вкусни ястие само с няколко съставки. Чудесен пример за това е Родопския Клин. Ако ви харесва рецептата, моля абонирайте се за канала ми с камбанка, за да не пропускате някои от епизодите които ви готвя за вбъдеще.
#родопскиклин #родопскакухня #българскакухня #традиционниястия #кухнятанаиванпаунов #conquerthekitchen #завладейкухнятасиванпаунов

image

Рецепта #кекс с какао и ядки
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 с.л какао
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
6 с.л. плодово сладко
По желание - орехи, стафиди


Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се олиото, после водата, после брашното пресято с бакпулвера. На края се добавя и сладкото/ меда и ядките. Пече се на 170 градуса около 30-40 мин.

image

#Лесен и вкусен кекс
Да ви е цветно в сърцата и богато в душите!❤

image

image

image

Пита ме mandja.bg сутрин "Какво става, с какви вкусотии мислите да зарадвате близките днес?"
И аз мисля, мисля...и измислх, че съботното кафе трябва да ухае на прегръдка. Ииии....мисля, че...
Щастието не е само в конфитюра, но и в неговата консумация. - Карлсон, който живее на покрива ?
Ииии... ПАЛАЧИНКИ...
Добро палачинково утро, честита Първа пролет, честит Тодоров ден и прекрасен ден на всички ❤️

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития