Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Остава 1 ден до финала на кулинарния ни конкурс!
Коментирайте рецептите в самите рецепти и излъчете своя фаворит
Зачитат се само коментари в рецептите, а не под пост със споделена рецепта!

Може да видите всички рецепти тук - > https://www.mandja.bg/blog-category/22

РЕЦЕПТИ Кулинарен блог
www.mandja.bg

РЕЦЕПТИ Кулинарен блог

Кулинарна социална мрежа Mandja.com. Рецепти, готвачи, сладкари, кулинари. Споделяй рецепти. Участвай в кулинарни конкурси. Забавлявай се с приятели кулинари и готвачи.

Един различен вариант на Пиле "Жулиен" Експериментирайте в кухнята и радвайте близките си с нови и вкусни ястия!?❤


ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"

Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.

image

Един различен вариант на Пиле "Жулиен" Експериментирайте в кухнята и радвайте близките си с нови и вкусни ястия!?❤


ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"

Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.

image

Един различен вариант на Пиле "Жулиен" Експериментирайте в кухнята и радвайте близките си с нови и вкусни ястия!?❤


ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"

Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.

image

Един различен вариант на Пиле "Жулиен" Експериментирайте в кухнята и радвайте близките си с нови и вкусни ястия!?❤


ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН"

Продукти:
600 г пилешки гърди
100 г шунка
4-5 кисели краставички (средни по размер)
1 малка консерва сладка царевица
2 глави лук (големи)
1-2 скилидки чесън
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби.
400 мл. готварска сметана
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите.
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно.
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто.
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца.
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица.
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка.
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто.

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image
image
image

4 год

Моята домашна юфка.

image

Кули от патладжан

Необходими продукти:
Продуктите са в зависимост от порциите, които са ви необходими, затова няма да посочвам количество.
Патладжан
Домати
Моцарела
Сирене - бяло, саламурено
Босилково песто

Начин на приготвяне:
Започваме с патладжана. Нарежете на кръгчета. Сложете за 20 мин в купа с подсолена вода да си пуснат горчивината. Подсушете ги добре.
Аз ги правя по по- нездравословния начин, но по-вкусния според мен, а именно пържени. Вие може да ги изпечете разбира се. Та изпържете колелцата патладжан и ги оставете върху салфетка. Доматите се нарязват също на кръгчета, с дебелината на патладжана. Сложете ги на загрят, леко намазнен грил тиган да се пекнат от двете страни. Стават много вкусни така.
И след това редим куличките в тавичка. Сложете си хартия за печене, че кой ли обича да мие загорели тави ? Изберете горе долу еднакви кръгчета и сложете резен патладжан, резен сирене, което намазваме с песто. Върху тях резен домат, моцарела с песто. И така редувайте колкото пожелаете.
Печете в загрята фурна до разтопяване на сирената.
Аз съборих куличката за снимката, за да се видят слоевете и понеже използвах прясно сирене, се е разтопило и то.

image

Аз продължавам с рецептите от трапезата за Сирни заговезни. Май ги сготвих по-бързо отколкото ще ги напиша ?
Картофени кошнички

Необходими продукти:
Аз от тази доза направих 12бр

2 картофа
100 гр кашкавал
1 яйце

За плънката използвах:
Маслини, кис. краставичка, гъби, царевица, кашкавал и топено сирене.

Начин на приготвяне:
Настържете картофите и кашкавала на едро ренде. Сложете картофите в студена, подсолена вода за 15 мин. да омекнат. Подсушете добре след това, смесете с кашкавала и яйцето. Разпределете сместа във форма за мъфини, като оформите кошнички. Запечете за 10 мин във фурната и сложете от плънката във всяка кошничка. Печете още 15 мин.
Ако формата не е силиконова, намажете предварително с масло и поръсете с галета.

image

Здравословни бисквитки! #фотоконкурс #дамскикаприз #кулинаренконкурс #бисквитки #вкусни #здравословни #беззахар #овесенобрашно #спелта #мед #слънчоглед #какао #няматакива #уникаленвкус

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg