Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за унгарски зелеви сарми | #сърми #рецепта #ястие #месо #унгарскисърми #Унгария

Рецепта за унгарски зелеви сарми

Рецепта за унгарски зелеви сарми

Ястието е за 4 порции.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за вегетариански хамбургер | #рецепта #рецепти #вегетарианскибургер #хамбургер

Рецепта за вегетариански хамбургер

Рецепта за вегетариански хамбургер

Вегетариански хамбургер. Кой казва, че хамбургерът трябва да е с месо? Вегетариански хамбургер с ядки и зеленчуци.

Както всички знаем лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които се слагат различни видове плънка и е покрита със сос Бешамел и пармезан.
Днес ще ви споделя един от начините, по които приготвям лазанята. ?


ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
кашкавал - за поръсване

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 )
1 консерва/буркан домати на кубчета
1 с.л. доматено пюре 
2 средно големи глави лук
2-3 с.л. червено вино
2-3 скилидки чесън
1 к.л.захар
кимион
черен пипер
чубрица
сол
олио
50-60 мл. вода

ЗА СОС БЕШАМЕЛ
800 мл. прясно мляко
60-70 г масло
4 с.л. брашно
черен или бял пипер
настъргано индийско орехче
сол

За сос Болонезе 
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво.
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За сос Бешамел
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме.
Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин.

image

Както всички знаем лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които се слагат различни видове плънка и е покрита със сос Бешамел и пармезан.
Днес ще ви споделя един от начините, по които приготвям лазанята. ?


ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
кашкавал - за поръсване

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 )
1 консерва/буркан домати на кубчета
1 с.л. доматено пюре 
2 средно големи глави лук
2-3 с.л. червено вино
2-3 скилидки чесън
1 к.л.захар
кимион
черен пипер
чубрица
сол
олио
50-60 мл. вода

ЗА СОС БЕШАМЕЛ
800 мл. прясно мляко
60-70 г масло
4 с.л. брашно
черен или бял пипер
настъргано индийско орехче
сол

За сос Болонезе 
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво.
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За сос Бешамел
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме.
Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин.

image

Както всички знаем лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които се слагат различни видове плънка и е покрита със сос Бешамел и пармезан.
Днес ще ви споделя един от начините, по които приготвям лазанята. ?


ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
кашкавал - за поръсване

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 )
1 консерва/буркан домати на кубчета
1 с.л. доматено пюре 
2 средно големи глави лук
2-3 с.л. червено вино
2-3 скилидки чесън
1 к.л.захар
кимион
черен пипер
чубрица
сол
олио
50-60 мл. вода

ЗА СОС БЕШАМЕЛ
800 мл. прясно мляко
60-70 г масло
4 с.л. брашно
черен или бял пипер
настъргано индийско орехче
сол

За сос Болонезе 
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво.
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За сос Бешамел
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме.
Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин.

image

Както всички знаем лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които се слагат различни видове плънка и е покрита със сос Бешамел и пармезан.
Днес ще ви споделя един от начините, по които аз приготвям лазанята. ?


ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
кашкавал - за поръсване

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 )
1 консерва/буркан домати на кубчета
1 с.л. доматено пюре 
2 средно големи глави лук
2-3 скилидки чесън
1 к.л.захар
кимион
черен пипер
чубрица
сол
олио
50-60 мл. вода

ЗА СОС БЕШАМЕЛ
800 мл. прясно мляко
60-70 г масло
4 с.л. брашно
черен или бял пипер
настъргано индийско орехче
сол

За сос Болонезе 
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво.
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За сос Бешамел
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме.

Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин.

#лазаня#коризабаница#болонезе#бешамел#кайма

image
image
image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за мексиканско бурито | #рецепта #рецепти #бурито #мексиканскакухня #лютобурито

Рецепта за мексиканско бурито

Рецепта за мексиканско бурито

Рецепта за мексиканско бурито. Бурито с бял боб. Люто мексиканско бурито.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пикантни пържени зеленчуци | #рецепта #рецепти #зеленчуци #пикантно #люто #пържено #постно

Рецепта за пикантни пържени зеленчуци

Рецепта за пикантни пържени зеленчуци

Рецепта за пикантни пържени зеленчуци. Тиквички и патладжани с люти чушлета. Пикантни пържени зеленчуци.

image

Десерт за капризни дами - Нежно изкушение ❣
#фотоконкурс
#дамскикаприз
#кулинаренконкурс
#нежноизкушение
#десертзакапризни

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg