Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

https://www.mandja.bg/read-blo....g/2201_recepta-za-pa

Рецепта за парфе
www.mandja.bg

Рецепта за парфе

Рецепта за парфе. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за десерт - парфе.

https://www.mandja.bg/read-blo....g/2200_recepta-za-sl

Рецепта за сладкиш "Агнеса"
www.mandja.bg

Рецепта за сладкиш "Агнеса"

Рецепта за сладкиш "Агнеса". Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за десерт - сладкиш "Агнеса".

Прекрасен #ягодов #десерт#фотоконкурс #дамскикаприз #кулинаренконкурс#сметана#ягоди#целувки#кафявазахар

image

Рецепта # Заешко фрикасе с каперси

заешко месо - 500гр
сметана за готвене - 1 чаша,
пресни или консервирани гъби - 200 гр,
каперси - 200 гр
чесън - 1 скилидка,
сушени кайсии - 5-6 броя
яйца - 1 бр.,
пшенично брашно - 1 супена лъжица. лъжица
сол на вкус
подправки: смлян черен пипер, червен пипер, сушен босилек и индийско орехче.
лук - 1 бр.,
масло - 50 г

За марината :
домати - 1 брой средно голям
моркови - 1 средно голям
целина
лук - 2 бр

Нарежете заека на порции
Мариновайте за половин час на стайна температура в сместа за марината. : домати (нарязани на едро), моркови (нарязани на лентички, целина нарязана на едро, лук нарязан на големи кръгчета. Запържете месото до златисто .Направете млечния сос. Изсипете сметаната в малка купа. Разбийте яйцето.Изсипете пшеничното брашно и разбъркайте .Сушените кайсии нарежете на половина. Нарежете измитите гъби на тънки филийки. Нарежете зеленчуците на едро, така че при задушаването им да не се превърнат в каша. Разбъркайте с парчета заешко месо .Добавете каперсите. Посолете на вкус. Добавете черен пипер и натрошени дафинови листа.Запържете на слаб огън за около 15 минути. При нужда добавете вода или бульон.

След половин час добавете маслото и сложете да къкри за 1, 5-2 часа.
Фрикасето може да се поднесе с варен и овкусен микс от червен и бланширан ориз .

Рецепта за #Лаваш# баницасоризизеленчуци

лаваш - 4 бр. /арменски тънък хляб/

зеленчуков микс - 400 г замразен ориз - 50 г зелен лук - 4 стръка сирене - 50 г натрошено

яйца - 3 бр. доматено пюре - 3 с.л. кашкавал - 60 г настърган

вода - 1 ч.ч. или бульон

краве масло - 30 г зехтин

червен пипер

сол

Оризът се запържва в малко зехтин до прозрачност, добавят се зеленият нарязан лук и зеленчуковият микс, заливат се с вода или бульон и се оставят на тих огън, докато поемат течността. Добавят се подправките и доматено пюре. Отделно се разбиват яйцата и се прибавя натрошеното сирене. В подходяща тава се наръсва малко зехтин и се поставя питка лаваш и върху него се разстила част от приготвената плънка за баницата.

Отгоре се поръсват няколко лъжици от сместа яйца и сирене. Слага се още една питка лаваш и отново плънка и яйчена смес.

После третата питка и плънка. Поставя се последният лаваш и се поръсва с разтопено масло. Поръсва се с кашкавал и се пече в загрята фурна до разтопяване на кашкавала.

Лаваш баницата с ориз и зеленчуци се покрива с кърпа и се оставя да престои 20-30 минути. Баницата от хляб се поднася, нарязана на различни форми по желание.

image

Рецепта за Оризови мъфини с бекон #рецепти

жасминов ориз - 100 г
краве масло - 30 г
яйца - 2 бр.
бекон - 100 г пушен Орехите
растително масло - 2 с.л.
доматено пюре - 1 с.л.
кашкавал - 3 с.л. настърган
черен пипер
магданоз - нарязан на ситно
сол

Мазнината се загрява и се запържва почистеният и измит ориз до прозрачност.
Залива се с две чаши гореща вода и се задушава, докато поеме течността до готовност. Оставя се да изстине.
Маслото се разтапя и се разбива с жълтъците. Отделно белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и капка лимонов сок.
Беконът се нарязва на ситно и се прибавя към жълтъците, посипва се с магданоза. Двете смеси се прехвърлят на едно и се добавят доматеното пюре и подправките.
Разбъркват се внимателно с ориза. В леко намазнени форми за мъфини се слага от овкусения ориз.
Апетитните оризови мъфини се пекат в загрята фурна около 15 минути.
При поднасяне оризовите мъфини с бекон се поръсват с настърган на ситно кашкавал.
Сервираме готовите мъфини, украсени по желание, с щипка любов!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg