Рецепта за Оризови мъфини с бекон #рецепти
жасминов ориз - 100 г
краве масло - 30 г
яйца - 2 бр.
бекон - 100 г пушен Орехите
растително масло - 2 с.л.
доматено пюре - 1 с.л.
кашкавал - 3 с.л. настърган
черен пипер
магданоз - нарязан на ситно
сол
Мазнината се загрява и се запържва почистеният и измит ориз до прозрачност.
Залива се с две чаши гореща вода и се задушава, докато поеме течността до готовност. Оставя се да изстине.
Маслото се разтапя и се разбива с жълтъците. Отделно белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и капка лимонов сок.
Беконът се нарязва на ситно и се прибавя към жълтъците, посипва се с магданоза. Двете смеси се прехвърлят на едно и се добавят доматеното пюре и подправките.
Разбъркват се внимателно с ориза. В леко намазнени форми за мъфини се слага от овкусения ориз.
Апетитните оризови мъфини се пекат в загрята фурна около 15 минути.
При поднасяне оризовите мъфини с бекон се поръсват с настърган на ситно кашкавал.
Сервираме готовите мъфини, украсени по желание, с щипка любов!