Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Ето ни – аз и наградата
Много, много съм щастлива и благодаря на всички, които с гласовете си направиха спечелването ѝ възможно. От сърце благодаря на всички админи за милото отношение, за прекрасните хрумки, даващи ни възможност да се забавляваме толкова много, и най-вече за създаването на това местенце, със страхотни хора, където се чувствам така уютно.
Аз, традиционно за моето семейство, имам много топло отношение към виното и това прави наградата още по-специална и повярвайте, оценена по достойнство
И тук благодарностите ми са към тези чудесни хора, осигурили този елексир като подарък.

image

Ето ни – аз и наградата
Много, много съм щастлива и благодаря на всички, които с гласовете си направиха спечелването ѝ възможно. От сърце благодаря на всички админи за милото отношение, за прекрасните хрумки, даващи ни възможност да се забавляваме толкова много, и най-вече за създаването на това местенце, със страхотни хора, където се чувствам така уютно.
Аз, традиционно за моето семейство, имам много топло отношение към виното и това прави наградата още по-специална и повярвайте, оценена по достойнство
И тук благодарностите ми са към тези чудесни хора, осигурили този елексир като подарък.

image

Ето ни – аз и наградата
Много, много съм щастлива и благодаря на всички, които с гласовете си направиха спечелването ѝ възможно. От сърце благодаря на всички админи за милото отношение, за прекрасните хрумки, даващи ни възможност да се забавляваме толкова много, и най-вече за създаването на това местенце, със страхотни хора, където се чувствам така уютно.
Аз, традиционно за моето семейство, имам много топло отношение към виното и това прави наградата още по-специална и повярвайте, оценена по достойнство
И тук благодарностите ми са към тези чудесни хора, осигурили този елексир като подарък.

image
image
image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за сос с авокадо | #рецепта #рецепти #сос #авокадо

Рецепта за сос с авокадо

Рецепта за сос с авокадо

Рецепта за сос с авокадо. Сос за зеленчукова салата. Сос с авокадо и кефир.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за сос с ябълки за птици | #рецепта #рецепти #сос #ябълка #птици #къри

Рецепта за сос с ябълки за птици

Рецепта за сос с ябълки за птици

Рецепта за сос с ябълки за птици. Сос към ястия от домашни птици. Сладко кисел сос с ябълки.

image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за сметанов сос за месо | #рецепта #рецепти #сос #соевсос #сметановсос #замесо

Рецепта за сметанов сос за месо

Рецепта за сметанов сос за месо

Рецепта за сметанов сос за месо. Гъст сос с чесън и копър. Комбинация от соев сос, зелени подправки и сметана.

❤ЖЕЛИРАН ДЕСЕРТ С КИСЕЛО МЛЯКО И СЛАДКО ОТ ЯГОДИ❤


Продукти:
1 кофичка кисело мляко 3,6% 
2 пакетчета желатин на Dr. Oetker
100 мл студена вода 
1 банан 
2 ванилии
6-7 с.л. захар 
какаови бисквити "Закуска" 
сладко от ягоди
краве масло



Първо пасираме банана с млякото, захарта и ванилията. В касеролка разтваряме желатина в 100 мл. студена вода и го оставяме да набъбне за около 10 мин. След това го разтваряме на водна баня. Когато се разтвори го прибявяме към бананово-млечната смес, разбърква се и се разсипва в подходящи купички/формички/, като купичките не се пълнят до горе, а се оставя място и за бисквитената подложка.
Натрошаваме на ситно бисквитите, смесваме ги с разтопено масло и така получената смес я разпределяме върху бананово-млечния крем. Заравняваме, като леко притискаме бисквитената смес към крема.
Броя на натрошените бисквити и количеството масло зависи от това колко дебела подложка искате. Някои предпочитат по-дебела подложка, а други предпочитат да поднесат десерта без подложка от бисквити. Всичко е въпрос на предпочитания!

Така приготвен десертът трябва да престои поне 3-4 часа в хладилник за да стегне.
За да извадите десерта лесно от формичките, може да ги потопите за кратко в съд с гореща вода. Друг вариант е да ги оставите на стайна температура за 5-6 минути, след което да отделите крайчетата на желирания крем от формичката с помощта на нож, след което формичката се обръща в подходящ съд за сервиране и отгоре се гарнира със сладко и разтопен шоколад.

image

❤ЖЕЛИРАН ДЕСЕРТ С КИСЕЛО МЛЯКО И СЛАДКО ОТ ЯГОДИ❤


Продукти:
1 кофичка кисело мляко 3,6% 
2 пакетчета желатин на Dr. Oetker
100 мл студена вода 
1 банан 
2 ванилии
6-7 с.л. захар 
какаови бисквити "Закуска" 
сладко от ягоди
краве масло



Първо пасираме банана с млякото, захарта и ванилията. В касеролка разтваряме желатина в 100 мл. студена вода и го оставяме да набъбне за около 10 мин. След това го разтваряме на водна баня. Когато се разтвори го прибявяме към бананово-млечната смес, разбърква се и се разсипва в подходящи купички/формички/, като купичките не се пълнят до горе, а се оставя място и за бисквитената подложка.
Натрошаваме на ситно бисквитите, смесваме ги с разтопено масло и така получената смес я разпределяме върху бананово-млечния крем. Заравняваме, като леко притискаме бисквитената смес към крема.
Броя на натрошените бисквити и количеството масло зависи от това колко дебела подложка искате. Някои предпочитат по-дебела подложка, а други предпочитат да поднесат десерта без подложка от бисквити. Всичко е въпрос на предпочитания!

Така приготвен десертът трябва да престои поне 3-4 часа в хладилник за да стегне.
За да извадите десерта лесно от формичките, може да ги потопите за кратко в съд с гореща вода. Друг вариант е да ги оставите на стайна температура за 5-6 минути, след което да отделите крайчетата на желирания крем от формичката с помощта на нож, след което формичката се обръща в подходящ съд за сервиране и отгоре се гарнира със сладко и разтопен шоколад.

image

❤ЖЕЛИРАН ДЕСЕРТ С КИСЕЛО МЛЯКО И СЛАДКО ОТ ЯГОДИ❤


Продукти:
1 кофичка кисело мляко 3,6% 
2 пакетчета желатин на Dr. Oetker
100 мл студена вода 
1 банан 
2 ванилии
6-7 с.л. захар 
какаови бисквити "Закуска" 
сладко от ягоди
краве масло



Първо пасираме банана с млякото, захарта и ванилията. В касеролка разтваряме желатина в 100 мл. студена вода и го оставяме да набъбне за около 10 мин. След това го разтваряме на водна баня. Когато се разтвори го прибявяме към бананово-млечната смес, разбърква се и се разсипва в подходящи купички/формички/, като купичките не се пълнят до горе, а се оставя място и за бисквитената подложка.
Натрошаваме на ситно бисквитите, смесваме ги с разтопено масло и така получената смес я разпределяме върху бананово-млечния крем. Заравняваме, като леко притискаме бисквитената смес към крема.
Броя на натрошените бисквити и количеството масло зависи от това колко дебела подложка искате. Някои предпочитат по-дебела подложка, а други предпочитат да поднесат десерта без подложка от бисквити. Всичко е въпрос на предпочитания!

Така приготвен десертът трябва да престои поне 3-4 часа в хладилник за да стегне.
За да извадите десерта лесно от формичките, може да ги потопите за кратко в съд с гореща вода. Друг вариант е да ги оставите на стайна температура за 5-6 минути, след което да отделите крайчетата на желирания крем от формичката с помощта на нож, след което формичката се обръща в подходящ съд за сервиране и отгоре се гарнира със сладко и разтопен шоколад.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg