Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.

image

Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.

image

Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.

image

Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.
#сармипоболярски#сарми#киселозеле#пилешкомесо#пилешкидробчета#ориз

image
image
image

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Необходими продукти :
2 кг картофи
1 гл.лук
1 морков
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 даф.лист
щ.смлян черен пипер
щ.чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Начин на приготвяне :
В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков .Към тях се прибавят изчистените ,измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета ,и разбира се при непрекъснато разбъркване.
Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.Разбъркват се хубаво картофите ,за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода .Водата трябва да покрива картофите ,защото сме им сложили брашно.Слага се сол на вкус,смлян черен пипер ,зърната черен пипер ,даф.лист и 2-3 щ.чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
Тавата се оставя на котлона ,докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
Картофите се пекат около 30-35 мин.,до пълната им готовност.Наблюдавайте ги ,ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая "ДОБЪР АПЕТИТ " ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!
ДА ВИ Е ВКУСНО
Коментари
Напишете коментар...

Smart MS
Спонсорирано ·
Бъди информиран, остани активен!
Последвай страницата на Smart MS - Портал за множествена склероза.
Smart MS
Smart MS
Специализиран МС портал. Бъди информиран, остани активен! Управлявай своя SmartMS профил и научи повече за МС.

Стефка Грозева е в компанията на Andriana Nesheva и
21 други
.
1h ·
Няма месец, а понякога и два пъти, в който Пчелиците да не премерят сили по дисциплините, които изучават.
Днес беше празник за тях, защото получиха не само грамоти за отличното си представяне в Националното състезание по РОДНА РЕЧ - 2.кръг, но и медали - ЗЛАТНИ, СРЕБЪРНИ, БРОНЗОВИ - всекиму според заслуженото.
Поздравления, деца!???
Коментари
Stanka Napaleonova

· Отговор · 1 мин.
Напишете коментар...

Спонсорирано

image

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Необходими продукти :
2 кг картофи
1 гл.лук
1 морков
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 даф.лист
щ.смлян черен пипер
щ.чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Начин на приготвяне :
В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков .Към тях се прибавят изчистените ,измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета ,и разбира се при непрекъснато разбъркване.
Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.Разбъркват се хубаво картофите ,за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода .Водата трябва да покрива картофите ,защото сме им сложили брашно.Слага се сол на вкус,смлян черен пипер ,зърната черен пипер ,даф.лист и 2-3 щ.чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
Тавата се оставя на котлона ,докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
Картофите се пекат около 30-35 мин.,до пълната им готовност.Наблюдавайте ги ,ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая "ДОБЪР АПЕТИТ " ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!
ДА ВИ Е ВКУСНО
Коментари
Напишете коментар...

Smart MS
Спонсорирано ·
Бъди информиран, остани активен!
Последвай страницата на Smart MS - Портал за множествена склероза.
Smart MS
Smart MS
Специализиран МС портал. Бъди информиран, остани активен! Управлявай своя SmartMS профил и научи повече за МС.

Стефка Грозева е в компанията на Andriana Nesheva и
21 други
.
1h ·
Няма месец, а понякога и два пъти, в който Пчелиците да не премерят сили по дисциплините, които изучават.
Днес беше празник за тях, защото получиха не само грамоти за отличното си представяне в Националното състезание по РОДНА РЕЧ - 2.кръг, но и медали - ЗЛАТНИ, СРЕБЪРНИ, БРОНЗОВИ - всекиму според заслуженото.
Поздравления, деца!???
Коментари
Stanka Napaleonova

· Отговор · 1 мин.
Напишете коментар...

Спонсорирано

image

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Необходими продукти :
2 кг картофи
1 гл.лук
1 морков
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 даф.лист
щ.смлян черен пипер
щ.чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Начин на приготвяне :
В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков .Към тях се прибавят изчистените ,измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета ,и разбира се при непрекъснато разбъркване.
Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.Разбъркват се хубаво картофите ,за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода .Водата трябва да покрива картофите ,защото сме им сложили брашно.Слага се сол на вкус,смлян черен пипер ,зърната черен пипер ,даф.лист и 2-3 щ.чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
Тавата се оставя на котлона ,докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
Картофите се пекат около 30-35 мин.,до пълната им готовност.Наблюдавайте ги ,ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая "ДОБЪР АПЕТИТ " ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!
ДА ВИ Е ВКУСНО
Коментари
Напишете коментар...

Smart MS
Спонсорирано ·
Бъди информиран, остани активен!
Последвай страницата на Smart MS - Портал за множествена склероза.
Smart MS
Smart MS
Специализиран МС портал. Бъди информиран, остани активен! Управлявай своя SmartMS профил и научи повече за МС.

Стефка Грозева е в компанията на Andriana Nesheva и
21 други
.
1h ·
Няма месец, а понякога и два пъти, в който Пчелиците да не премерят сили по дисциплините, които изучават.
Днес беше празник за тях, защото получиха не само грамоти за отличното си представяне в Националното състезание по РОДНА РЕЧ - 2.кръг, но и медали - ЗЛАТНИ, СРЕБЪРНИ, БРОНЗОВИ - всекиму според заслуженото.
Поздравления, деца!???
Коментари
Stanka Napaleonova

· Отговор · 1 мин.
Напишете коментар...

Спонсорирано

image
Mima Dimitrova добави нови снимки в КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
4 год

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Необходими продукти :
2 кг картофи
1 гл.лук
1 морков
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 даф.лист
щ.смлян черен пипер
щ.чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Начин на приготвяне :
В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков .Към тях се прибавят изчистените ,измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета ,и разбира се при непрекъснато разбъркване.
Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.Разбъркват се хубаво картофите ,за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода .Водата трябва да покрива картофите ,защото сме им сложили брашно.Слага се сол на вкус,смлян черен пипер ,зърната черен пипер ,даф.лист и 2-3 щ.чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
Тавата се оставя на котлона ,докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
Картофите се пекат около 30-35 мин.,до пълната им готовност.Наблюдавайте ги ,ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая "ДОБЪР АПЕТИТ " ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!
ДА ВИ Е ВКУСНО

image
image
image

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg