Интересен и здравословен #бургер
Зеленчуков бургер с камембер
#зеленчуковбургер
#фотоконкурс
#дамскикаприз
#кулинаренконкурс
#фотокулинаренконкурс
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Интересен и здравословен #бургер
Зеленчуков бургер с камембер
#зеленчуковбургер
#фотоконкурс
#дамскикаприз
#кулинаренконкурс
#фотокулинаренконкурс
Заслужава да се сподели този чудесен #десерт с #тиква в групата ни за #рецепти
Линкче към групата https://www.mandja.bg/kulinarnirecepti
Днес в сезона на тиквите си приготвих този много нежен мус от тиква с маскарпоне, заквасена сметана, течна сметана и подсладено кондензирано мляко и карамелен топинг.
250 грама маскарпоне
200 грама заквасена сметана
150 мл. сладкарска сметана
300 грама тиква
Подсладител кондензирано мляко на вкус(3 с.л)
300 грама тиква
1 с.л солен карамел от буркан+много малко течна сметана и орехи за поръсване.
Тиквата я изкарах от фризера и беше настъргана, сложих я в тиган с незалепващо покритие с една супена лъжица кафява захар, малко канела и съвсем малко мазнина готвих на слаб огън докато стане на пюре и се дели в средата на тигана. След това с помощта на пасатор я пасирах до гладкост и оставих да изстине.
В купа сложих маскарпонето, заквасената сметана, сладкарската сметана и кондензираното мляко и разбърках с помощта на миксера така, че да се получат връхчета, след това добавих Тиквата на части и лекичко разбърках. Насипах в подходящи чаши и декорирах с топинга и посипах с орехи.
Днес в сезона на тиквите си приготвих този много нежен мус от тиква с маскарпоне, заквасена сметана, течна сметана и подсладено кондензирано мляко и карамелен топинг.
250 грама маскарпоне
200 грама заквасена сметана
150 мл. сладкарска сметана
300 грама тиква
Подсладител кондензирано мляко на вкус(3 с.л)
300 грама тиква
1 с.л солен карамел от буркан+много малко течна сметана и орехи за поръсване.
Тиквата я изкарах от фризера и беше настъргана, сложих я в тиган с незалепващо покритие с една супена лъжица кафява захар, малко канела и съвсем малко мазнина готвих на слаб огън докато стане на пюре и се дели в средата на тигана. След това с помощта на пасатор я пасирах до гладкост и оставих да изстине.
В купа сложих маскарпонето, заквасената сметана, сладкарската сметана и кондензираното мляко и разбърках с помощта на миксера така, че да се получат връхчета, след това добавих Тиквата на части и лекичко разбърках. Насипах в подходящи чаши и декорирах с топинга и посипах с орехи.
Днес в сезона на тиквите си приготвих този много нежен мус от тиква с маскарпоне, заквасена сметана, течна сметана и подсладено кондензирано мляко и карамелен топинг.
250 грама маскарпоне
200 грама заквасена сметана
150 мл. сладкарска сметана
300 грама тиква
Подсладител кондензирано мляко на вкус(3 с.л)
300 грама тиква
1 с.л солен карамел от буркан+много малко течна сметана и орехи за поръсване.
Тиквата я изкарах от фризера и беше настъргана, сложих я в тиган с незалепващо покритие с една супена лъжица кафява захар, малко канела и съвсем малко мазнина готвих на слаб огън докато стане на пюре и се дели в средата на тигана. След това с помощта на пасатор я пасирах до гладкост и оставих да изстине.
В купа сложих маскарпонето, заквасената сметана, сладкарската сметана и кондензираното мляко и разбърках с помощта на миксера така, че да се получат връхчета, след това добавих Тиквата на части и лекичко разбърках. Насипах в подходящи чаши и декорирах с топинга и посипах с орехи.
Пилешка супа
Всяко семейство си има любима супа, и начин на приготвяне.
У дома най-често приготвяме пилешка супичка.
Необходими продукти
2 пилешки бутчета
Глава лук
Скилидка чесън
Половина червена пиперка
Половина зелена пиперка
Морков
Картоф
Резен от целина - глава
Чер пипер, сол на вкус
Фиде ( или ориз), добавяме след като месото и зеленчуците са сварени
За застройката
3 цели яйца
Половин кофичка кисело мляко
Магданоз за поръсване
Слагаме пилешките бутчета да се варят на котлона, (след като заври водата я сменяме веднъж). Наливаме нова вода при бутчета и добавяме зеленчука на едри парчета да се сварят заедно, за по-силен на вкус бульон и посоляваме.
Прецеждаме бульона, сварените зеленчуци може да накълцаме на малки парченца или намачкаме на пюре и връщаме към бульона. Отстраняваме кожата и костите от бутчетата и месото накъсваме на малки парченца. Връщаме пилешкото месец към бульона и добавяме фидето или (ориз по желание).
Застройваме супичката с яйце и кисело мляко и поръсваме с пресен магданоз.
За по- богат вкус и добър завършек на супичката, накрая добавяме и лъжица краве масло към готовата супа.
Сервираме с резен лимон.
*Не запържваме нито 1 продукт, и въпреки това се получава вкусна пилешка супа с богат вкус.
#пилешкасупа
Един много добър #десерт , #сладкиш за любителите на #ориенталскакухня и #турскакухня
Знам, че като заговоря за десерти и ви оправям настроението! ? Така, че хайде да си приготвим един много вкусен ориенталски десерт - КЮНЕФЕ , преди да е дошло време за вечеря. Приятен апетит от мен #кюнефе #ориенталскакухня #кухнятанаиванпаунов #завладейкухнятасиванпаунов #Ivanskitchen #conquerthekitchenwithivanpaunov
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg