Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити. Разбъркваме докато бисквитите напълно поемат маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити и орехи. Разбъркваме докато бисквитената смес напълно поеме маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image
image
image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пилаф от булгур с гъби | #рецепта #рецепти #пилаф #булгур #гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби. Ароматен пилаф. Вкусен булгур с гъби.

image

image

image

Ето идея какво да сготвим набързо за обяд или вечеря!?
Това е една рецепта на която всеки си има интерпретация и си я приготвя по вкус, желание и налични продукти!?❤?


ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ

Продукти:
1кг. пилешко филе
10 бр. пресни печурки
400 мл. готварска сметана
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/
2-3 скилидки чесън
олио
сол
млян черен пипер

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи.
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре.

image

Ето идея какво да сготвим набързо за обяд или вечеря!?
Това е една рецепта на която всеки си има интерпретация и си я приготвя по вкус, желание и налични продукти!?❤?


ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ

Продукти:
1кг. пилешко филе
10 бр. пресни печурки
400 мл. готварска сметана
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/
2-3 скилидки чесън
олио
сол
млян черен пипер

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи.
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре.

image

Ето идея какво да сготвим набързо за обяд или вечеря!?
Това е една рецепта на която всеки си има интерпретация и си я приготвя по вкус, желание и налични продукти!?❤?


ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ

Продукти:
1кг. пилешко филе
10 бр. пресни печурки
400 мл. готварска сметана
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/
2-3 скилидки чесън
олио
сол
млян черен пипер

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи.
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре.

image

Ето идея какво да сготвим набързо за обяд или вечеря!?
Това е една рецепта на която всеки си има интерпретация и си я приготвя по вкус, желание и налични продукти!?❤?


ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ

Продукти:
1кг. пилешко филе
10 бр. пресни печурки
400 мл. готварска сметана
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/
2-3 скилидки чесън
олио
сол
млян черен пипер

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи.
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg