Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Chef Mandja сподели Пост  
47 с - Youtube

Един много добър #десерт , #сладкиш за любителите на #ориенталскакухня и #турскакухня

3 год

Знам, че като заговоря за десерти и ви оправям настроението! ? Така, че хайде да си приготвим един много вкусен ориенталски десерт - КЮНЕФЕ , преди да е дошло време за вечеря. Приятен апетит от мен #кюнефе #ориенталскакухня #кухнятанаиванпаунов #завладейкухнятасиванпаунов #Ivanskitchen #conquerthekitchenwithivanpaunov

Христо Христов промени профилната си снимка
47 с

image

Салата с праз и майонеза

Само два продукта са нужни за тази салата, и малко черно пиперче.
Праз 1 стрък, нарязан на ситно
1 кутийка майонеза
Чер пипер на вкус

#салатаспраз #салата #праз #майонеза

image

Любимите ми печени моркови на фурна със сос от лабне, сирене, чесън и копър.
Морковите срязах на две, овалях в царевично и пшенично брашно със сол, подредих върху хартия за печене и полях с малко зехтин. Пекох на 200 градуса.
Соса приготвих от лабне, сирене, малко кисело мляко, чесън и копър.

image
Marta Boqdgiqan добави нови снимки в Разядки
47 с

Любимите ми печени моркови на фурна със сос от лабне, сирене, чесън и копър.
Морковите срязах на две, овалях в царевично и пшенично брашно със сол, подредих върху хартия за печене и полях с малко зехтин. Пекох на 200 градуса.
Соса приготвих от лабне, сирене, малко кисело мляко, чесън и копър.

image

Баба Гануш.
Ето я и рецептата:

2 броя патладжани
2 с.л сусамов тахан
Половин лимон
2 скилидки чесън
2 с.л зехтин
1/4 ч.л кимион
Магданоз, сол.
Печените патладжани се намачкват със сол и зехтин след което се добавят тахана, кимион, лимоновия сок и чесъна, разбъркват се добре и се прибавя магданоза, ако обичате люто може да добавите лют червен пипер.

image
Marta Boqdgiqan добави нови снимки в Разядки
47 с

Баба Гануш.
Ето я и рецептата:

2 броя патладжани
2 с.л сусамов тахан
Половин лимон
2 скилидки чесън
2 с.л зехтин
1/4 ч.л кимион
Магданоз, сол.
Печените патладжани се намачкват със сол и зехтин след което се добавят тахана, кимион, лимоновия сок и чесъна, разбъркват се добре и се прибавя магданоза, ако обичате люто може да добавите лют червен пипер.

image

Здравейте приятели, днес приготвих този хляб със семена. Стана с хрупкава коричка и мек като памук отвътре.

Рецепта:
Около 550 грама брашно
1 пакет суха мая
1 с.л сол
1 с.л захар
100 мл. прясно мляко
230 мл. хладка вода
3 с.л зехтин
Сусам или други семена за овалване на хляба
2 с.л мляко и 1 с.л брашно за намазване на хляба за да може да залепи сусама.
Меси се леко лепнещо тесто, което втасва около един час, след което се оформя хлебчето(навивам на руло и притискам с пръсти двата оставащи края. Вие може да оформите по ваше желание.) се оставя да почине около 15 минути, намазва се с кашата от мляко и брашно и се овалва със сусам. Накрая се прави резка на хляба отстрани с остър нож или бръснарско ножче.
Пече се на 180 градуса с метална чаша или купичка пълна с вода.

image
Marta Boqdgiqan добави нови снимки в Хляб и тестени изделия
47 с

Здравейте приятели, днес приготвих този хляб със семена. Стана с хрупкава коричка и мек като памук отвътре.

Рецепта:
Около 550 грама брашно
1 пакет суха мая
1 с.л сол
1 с.л захар
100 мл. прясно мляко
230 мл. хладка вода
3 с.л зехтин
Сусам или други семена за овалване на хляба
2 с.л мляко и 1 с.л брашно за намазване на хляба за да може да залепи сусама.
Меси се леко лепнещо тесто, което втасва около един час, след което се оформя хлебчето(навивам на руло и притискам с пръсти двата оставащи края. Вие може да оформите по ваше желание.) се оставя да почине около 15 минути, намазва се с кашата от мляко и брашно и се овалва със сусам. Накрая се прави резка на хляба отстрани с остър нож или бръснарско ножче.
Пече се на 180 градуса с метална чаша или купичка пълна с вода.

image

Днес приготвих тези ароматни дюли с орехи, стафиди, канела и портокалови корички. Гарнирах със заквасена сметана, зрънца от нар, настърган лимон и шам фъстък.
Рецепта:
2 дюли
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч вода
50 мл. червено вино(може и без него)
Сироп от малини.
Орехи, стафиди, портокалови корички, канела.
За декорация шам фъстък, нар, лимонова кора и заквасена сметана.
В тавичка изпивам захарта, водата, виното и малко от сиропа от малини. Сиропа от малини го слагам за цвят. След това нареждам дюлите като предварително съм отрязала на две и съм махнала семките така, че кората да е нагоре. Пека на 200 градуса на горен и долен реотан докато омекнат, след това ги обръщам и поливам от соса върху тях. Пека още малко и слагам в дупчиците орехи, канела, портокалови корички и стафиди и пак поливам със соса. Доопичам до приятен загар. Поднасям със заквасена сметана и декорирам с шам фъстък, нар и настъргана кора от лимон.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg