Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Памела М. създаде рецепта / статия
4 год

ЛАЗАНЯ С ПИЛЕ И РИКОТА | #пиле #рикота #лазаня #рецепта

ЛАЗАНЯ С ПИЛЕ И РИКОТА

ЛАЗАНЯ С ПИЛЕ И РИКОТА

Добре овкусен доматен сос, печено пиле и златисто сирене.

"Храненето е толкова съкровено, толкова чувствено преживяване. Когато поканиш някого да седне на твоята маса и искаш да му сготвиш, ти каниш този човек в живота си!"
Мая Анджелоу












снимка
gradus.bg

image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пилешко руло със сини сливи | #рецепта #рецепти #пилешкоруло #синисливи #рулоотпиле #пилесъссливи

Рецепта за пилешко руло с сини сливи

Рецепта за пилешко руло с сини сливи

Рецепта за пилешко руло със сини сливи. Пилешки гърди с ориз за гарнитура. Руло от пилешко със сливи и сметана.

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити. Разбъркваме докато бисквитите напълно поемат маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити. Разбъркваме докато бисквитите напълно поемат маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити. Разбъркваме докато бисквитите напълно поемат маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image

Добро утро! Днес ви черпя виртуално с едно парче от моето "чийзкейк сърце".? Не знам дали има човек, който би отказал на това изкушаващо предложение. След като вчера цял ден го гледах в хладилника, докато стегне, сега е момента да му се насладя. Та, освен че изглежда толкова апетитно, е и много нискокалоричен и здравословен. В едно парче има около 170-180ккал, може да си го хапнем без угризения и да задоволим глада си за сладко. Рецептата е интерпретирана от мен в този по здравословен вариант и сега ще ви я споделя.
Здравословен чийзкейк със сладко от боровинки❤?
За блата:
100г пълнозърнести бисквити
50г смлени орехи
70г разтопено масло
За крема:
300г скир
300г нискомаслена извара/аз използвах на олимпус/
3с.л пудра захар
1пакетче желатин
2с.л студана вода/за желатина/
За топинг:
Сладко от боровинки
За блата натрошаваме бисквитите на трохи в кухненски робот. Разтопяваме маслото и го добавяме към натрошените бисквити и орехи. Разбъркваме докато бисквитената смес напълно поеме маслото. В тавичка с падащо дъно притискаме хубаво бисквитите и слагаме в хладилник да стегне за около 1час. През това време приготвяме крема. Разтваряме желатина във вода и го оставяме да набъбене за около 10, 15мин. В купа разбиваме изварата със скир с помощта на миксер на ниска скорост. Не бъркайте много, нужно е само да се смесят. После добавяме и пудрата захар и отново разбиваме за кратко. След като е набъбнал желатина го разтапяме на водна баня, докато стане в течно състояние и го изсипваме в сместта с изварата. Разбъркваме с лъжица много добре, за да се разпредели равномерно в сместта. Изсипваме готовата смес върху блата с бисквити, заглаждаме добре и оставяме в хладилник за 4-6часа да стегне. След това изваждаме и мажем със сладко по избор. Оставяме в хладилник за още няколко часа или цяла нощ.
И е време за най-сладката частт...Добър апетит! ?☕

image
image
image
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пилаф от булгур с гъби | #рецепта #рецепти #пилаф #булгур #гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби

Рецепта за пилаф от булгур с гъби. Ароматен пилаф. Вкусен булгур с гъби.

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития