Рецепта за Яйца „гъбки" с майонезен сос | #яйца #майонеза #домати #магданоз #горчица #киселомляко #зеленасалата #майонезенсос #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесно
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за Яйца „гъбки" с майонезен сос | #яйца #майонеза #домати #магданоз #горчица #киселомляко #зеленасалата #майонезенсос #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесно
Рецепта за Салата "Капрезе". | #рецепти #богатасалатакапрезе #вкуснаибързасалатакапрезе
Рецепта за Яйца със сос Тартар | #яйца #состартар #майонеза #краставички #лук #горчица #магданоз #копър #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #безмесно
Рецепта за Яйца със сос от майонеза и горчица | #яйца #майонеза #горчица #киселомляко #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #безмесно
4 съвета за съчетаване на ястия с вино
Сготвили сте страхотна бяла риба с лек сос, но не сте сигурни с каква напитка да я съчетаете? Подготвихме за Вас няколко съвета как правилно да комбинирате вино с ястия, за перфектно допълване на вкусовете и ароматите. Веднага ще забележите влиянието, което има изборът на подходящ сорт върху цялостното преживяване, което искате да създадете!
• Към пилешко месо и риба изберете бяло вино
Леките меса се гарнират добре с бяло вино. То има по-висока киселинност, която засилва вкуса им. Совиньон блан например е подходящ за морски дарове, а за любителите на нашето Cor Caroli шардоне препоръчваме комбинация с пържена риба или сьомга.
Разгледайте селекцията ни от бели вина и изберете подходящия сорт за следващата си уютна вечеря вкъщи.
• За почитателите на червени меса препоръчваме червено вино
Към месата с по-силен вкус си сипете чаша червено вино. То има по-горчива нотка (заради танините) и еподходящо за комбинация с дивеч и стек.
Едно от основните правила при съчетаването на вино с храна, е съобразяването с плътността на вкусовете. За следващата Ви вечеря с агнешки котлети например, изберете наситено червено вино, като нашето Cor Caroli Red.
• На любимия десерт отива сладко вино
Десертите трябва да се съчетават с вино, което е наравно или по-сладко от тях. Тук ключово е да обърнете внимание на степента сладост на десерта,защото виното ще подсили вкуса му.
Имате любима рецепта за лек плодов тарт или крем с горски плодове? Съчетайте ги с нашето сливово вино Delice, направено единствено от свежи,натурални плодове.
• Съобразете виното спрямо соса на ястието
Когато към ястието Ви има специален сос, е хубаво да съчетаете виното именно с него. Така ще балансирате ароматитеим.
Ето няколко идеи - цитрусовият сос се съчетава добре със Совиньон Блан, а сметанов или гъбен - със Шардоне.
Избирайки вино, се спрете на това, което има същия вкусов интензитет като ястието. Хубаво е да обръщате внимание на сладостта му – то трябва да е по-сладко от храната и не забравяйте – по-горчивите вина се балансират най-добре с по-мазни храни.
4 съвета за съчетаване на ястия с вино
Сготвили сте страхотна бяла риба с лек сос, но не сте сигурни с каква напитка да я съчетаете? Подготвихме за Вас няколко съвета как правилно да комбинирате вино с ястия, за перфектно допълване на вкусовете и ароматите. Веднага ще забележите влиянието, което има изборът на подходящ сорт върху цялостното преживяване, което искате да създадете!
• Към пилешко месо и риба изберете бяло вино
Леките меса се гарнират добре с бяло вино. То има по-висока киселинност, която засилва вкуса им. Совиньон блан например е подходящ за морски дарове, а за любителите на нашето Cor Caroli шардоне препоръчваме комбинация с пържена риба или сьомга.
Разгледайте селекцията ни от бели вина и изберете подходящия сорт за следващата си уютна вечеря вкъщи.
• За почитателите на червени меса препоръчваме червено вино
Към месата с по-силен вкус си сипете чаша червено вино. То има по-горчива нотка (заради танините) и еподходящо за комбинация с дивеч и стек.
Едно от основните правила при съчетаването на вино с храна, е съобразяването с плътността на вкусовете. За следващата Ви вечеря с агнешки котлети например, изберете наситено червено вино, като нашето Cor Caroli Red.
• На любимия десерт отива сладко вино
Десертите трябва да се съчетават с вино, което е наравно или по-сладко от тях. Тук ключово е да обърнете внимание на степента сладост на десерта,защото виното ще подсили вкуса му.
Имате любима рецепта за лек плодов тарт или крем с горски плодове? Съчетайте ги с нашето сливово вино Delice, направено единствено от свежи,натурални плодове.
• Съобразете виното спрямо соса на ястието
Когато към ястието Ви има специален сос, е хубаво да съчетаете виното именно с него. Така ще балансирате ароматитеим.
Ето няколко идеи - цитрусовият сос се съчетава добре със Совиньон Блан, а сметанов или гъбен - със Шардоне.
Избирайки вино, се спрете на това, което има същия вкусов интензитет като ястието. Хубаво е да обръщате внимание на сладостта му – то трябва да е по-сладко от храната и не забравяйте – по-горчивите вина се балансират най-добре с по-мазни храни.
Приятели
Имаме идея за електронно списание Mandja - посветено на кулинарията.
По-долу ще видите рубриките.
Молим за вашето мнение, а и търсим хора, които да помагат за него
Както се казва, помислете и пишете, не ни жалете
? Кулинарен конкурс – Ежемесечни кулинарни конкурси, организирани вече няколко пъти (онлайн) за авторски рецепти на ястия и снимки за аматьори и професионалисти.
? Гости на броя (професионалисти готвачи, сомелиери и др, а също и известни популярни личности) – Mandja всеки месец гостува в кухните им и предлага техните съвети на читателите си.
? Интересни факти за храни, напитки и други
? Ревюта за обекти, заведения, продукти и др
? Кулинарни Новини, събития у нас и по света.
? Кулинарни пътешествия – какво се консумира по интересни и екзотични дестинации. Пътеписи, рецепти, продукти, туристически дестинации и др.
? Тема на броя - РЕЦЕПТИ ЗА... (пример: консервиране; рецепти за мъфини; зеленчукови здравословни супи...)
? Здравословно хранене - Какво да ядем, за да сме здрави и красиви? Как да се лекуваме чрез храна и др.?
? Детско хранене - Рецепти за деца и бебета
? Тефтерът на Баба и Мама – позабравени, изпитани рецепти на нашите баби, майки и доказани кулинарки
? ДЕСЕРТИ - рубрика подчинена на сладостите, приготвяни в кухнята
? Споделено от кухнята - Тайните на професионалиста или рубрика, в която професионалистите ще споделят „тайните“ и тънкостите в занаята.
? Нещо за пиене – рубрика, подчинена на различните видове питиета (алкохолни, безалкохолни и др.)
? Кулинарното изкуството
? ART кулинария (карвинг, фотография, и др.)
? Забавна кулинария
? Деца в кухнята
? Храна и етикет
Очакваме коментари и мнения
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg