Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Мъфини с моркови и лешник
Необходими продукти
3 яйца
200гр захар
300гр настъргани моркови
100мл олио
Ванилия
1 бакпулвер пресят заедно с 260гр брашно.
Натрошени лешници за поръсване преди печене.
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, морковите и ванилията, разбъркваме сместа добре и накрая прибавяме и брашното с бакпулвера.
Сместа разпределяме във формички за мъфини и поръсваме с натрошени лешници.
Печем до суха клечка, в предварително загрята фурна на 170°С.
* към сместа може да се добавят и 1с.л.шоколадови пръчици, за да придобие мраморен ефект самата вътрешност на мъфина.
#мъфинсморков #мъфин
Печени моркови на фурна
Това е едно предястие, което научих от моята приятелка Марта(която освен, че ми е приятелка, е и прекрасен кулинар)
За приготвянето на предястието са ни нужни няколко моркова, разрязани по дължина. Посоляваме ги и овалваме в смес от равни количества царевично и пшеничено брашно.
Нареждаме морковите в тава покрита с хартия за печене и поръсваме със зехтин.
Печем до готовност.
Приготвяме си млечно- чеснов сос и сервираме морковите.
Аз добавих към сосчето и щипка кимион, зехтин и зрънца от нар.
Пилешка супа
Всяко семейство си има любима супа, и начин на приготвяне.
У дома най-често приготвяме пилешка супичка.
Необходими продукти
2 пилешки бутчета
Глава лук
Скилидка чесън
Половина червена пиперка
Половина зелена пиперка
Морков
Картоф
Резен от целина - глава
Чер пипер, сол на вкус
Фиде ( или ориз), добавяме след като месото и зеленчуците са сварени
За застройката
3 цели яйца
Половин кофичка кисело мляко
Магданоз за поръсване
Слагаме пилешките бутчета да се варят на котлона, (след като заври водата я сменяме веднъж). Наливаме нова вода при бутчета и добавяме зеленчука на едри парчета да се сварят заедно, за по-силен на вкус бульон и посоляваме.
Прецеждаме бульона, сварените зеленчуци може да накълцаме на малки парченца или намачкаме на пюре и връщаме към бульона. Отстраняваме кожата и костите от бутчетата и месото накъсваме на малки парченца. Връщаме пилешкото месец към бульона и добавяме фидето или (ориз по желание).
Застройваме супичката с яйце и кисело мляко и поръсваме с пресен магданоз.
За по- богат вкус и добър завършек на супичката, накрая добавяме и лъжица краве масло към готовата супа.
Сервираме с резен лимон.
*Не запържваме нито 1 продукт, и въпреки това се получава вкусна пилешка супа с богат вкус.
#пилешкасупа
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Галина Георгиева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Marta Boqdgiqan
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?