Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Габровски кулинарни съвети.
- Храната ще бъде много по-вкусна, ако ядете на гости
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за баница със спанак | #баница #рецепта #спанак #баницасъсспанак

Рецепта за баница със спанак

Рецепта за баница със спанак

Вместо спанак можем да употребим лапад и киселец или лобода и киселец.
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за баница с кисело мляко | #баница #киселомляко #рецепта #елекрическатенджера

Рецепта за баница с кисело мляко

Рецепта за баница с кисело мляко

Тази баница маже да се опече в електрическа тенджера или в тава във фурната.
Klimentina Koycheva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пролетна баница | #баница #пролетнабаница #рецепта #спанак #лапад

Рецепта за пролетна баница

Рецепта за пролетна баница

Тази баница се поднася топла с кисело мляко.

Малки шоколадови трюфелчета с пълнеж от фурми. Най-добрата идея за следобедно кафенце. #шоколад #фурми #десертскакао #youtuberslife #шоколадовитопчета

image
Violeta Mateva създаде рецепта / статия
4 год

Питки с брашно от елда и моцарела | ##питки #елда #моцарела

Питки с брашно от елда и моцарела

Питки с брашно от елда и моцарела

#питки #eлда #моцарела

Представям ви моя лимонов кекс с маково семе и лимонова глазура!?
Идеален десерт за този студен и мрачен ден. Толкова лек, сочен и свеж кекс, който ще ви очарова! Маковите семена придават лек вкус на мак и различна текстура, а глазурата завършва това съвършенство с приятно киселия си вкус и ви приканва да хапнете още едно парче.❤
Идеята за тази снимка, която се получи изненадващо за мен много добре, дойде когато изчетох 2-3сайта за трикове за кулинарна фотография, или как с подръчни материали да създадеш нещо красиво, дори и с не чак толкова "фотогенична" храна. Е доволна съм от този неделен мрачен ден. Имам вкусен кекс, който вече е наполовина и снимка, от която да ти потекат лигите.?

А сега ето и необходимите продукти:
200г. брашно
1ч.л бакпулвер
Кората от 1лимон
1/2ч.л сол
120г краве масло на стайна температура
200г захар
2яйца
Ванилов екстракт
120мл прясно мляко
Сока от половин лимон
3с.л маково семе
За глазурата:
125г пудра захар
6с.л лимонов сок

Първо смесете брашното, бакпулвера, семената от мак, солта и кората от лимон и разбъркайте.
В друга купа разбийте маслото със захарта до получаване на пухкав крем. След това добавете яйцата едно по едно и разбърквайте след всяко.
В тази смес се добавят прясното мляко, сока от лимон, ванилията ш сухите съставки и се разбърква.
Намазнета избраната форма и поръсете с брашно или ползвайте хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурно на 180° за 45мин. Проверете дали кекса е готов като забиете клечка и тя излезе суха.
За глазурата смесете пудрата захар с лимоновия сок и разбъркайте. Залейте кекса когато е добре охладен и порътете със семена от мак за украса.
Споделете този сочен кекс със любимите си хора и му се насладете заедно в неделния следобед!

image
Krasi52 промени профилната си снимка
4 год

image

Здравейте! ?
Представям Ви рецепта за бананов сладкиш, който приготвих днес. ?

Необходими продукти:
2 яйца
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. мед /6 с.л./
2 смачкани добре узрели банана /1 ч.ч./
1/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1 3/4 ч.ч. брашно
Ядки
парченца шоколад, шоколадов чипс или шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват и към тях се добавят олиото и меда. След като се смесят се прибавят и намачканите с вилица банани. Към сместа се изсипва млякото и се слагат содата, канелата и солта. Отново се разбърква добре и се слага по малко пресятото брашно. Най-накрая се слагат ядките и шоколада и
се пече в предварително загрята на 180°С фурна до готовност /проверява се с клечка за зъби/.

Ако искате по-здравословен вариант на сладкиша, можете вместо краве мляко да използвате ядково, соево или каквото Ви харесва, и да замените обикновеното бяло брашно с пълнозърнесто или друг вид по желание.

Аз използвах по-мъничка силиконова форма за сладкиш и разделих сместа на две части.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg