Рецепта за Крем супа от зелен боб и картофи. | #рецепти #кремсупазеленчуци #витаминознакремсупаотзеленчуци
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за Крем супа от зелен боб и картофи. | #рецепти #кремсупазеленчуци #витаминознакремсупаотзеленчуци
Рецепта за Пролетна чорба с коприва. | #рецепти #пролетначорба #пролетначорбаскоприва
Карамелизирани сушени смокини с орехчета.
Поднасям виртуално, но от сърце ❤️
За целта накисвам пакетче сушени смокини в топла вода(за да омекнат), лек прорез правя и пълня смокините с орехови ядки. В тиган карамелизирам захардобавям и 1с.л. масло, слагам пълнените смокини в карамела за няколко минутки на тих огън, за да си попиват от сиропа. Може да се добавят канела и зрънца карамфил. Сервират се с топка сладолед или сметана.
#смокини#карамел
Всеки знае, баклавата как се приготвя.. Кори, ядки, масло, захарен сироп.. Вкусотия!
Но беше ми попаднал този начин за приготвяне на баклава и орехи и кадаиф и реших да пробвам..
1 пакет кори, 1 пакет кадаиф, орехи около 200гр ,Канела и ванилия/ към орехите/,разтопено масло около 250гр
Редим кори после натрошен кадаиф, ядки.Навиваме на руло и поставяме в тава, разрязваме на растояние около 6-8см навитите ролки.
Поливаме с горещо масло.
След като се изпече до златисто, заливаме горещата баклава с врял сироп, приготвен от 800гр захар и 1л вода, няколко капки лимонов сок, 3-4 зрънца карамфил/за аромат може да добавите и сок от рози/.Мнозина ще кажат, че студено - горещо или горещо-студено се сиропира, но така си я правя аз баклавата. ?.
Всеки знае, баклавата как се приготвя.. Кори, ядки, масло, захарен сироп.. Вкусотия!
Но беше ми попаднал този начин за приготвяне на баклава и орехи и кадаиф и реших да пробвам..
1 пакет кори, 1 пакет кадаиф, орехи около 200гр ,Канела и ванилия/ към орехите/,разтопено масло около 250гр
Редим кори после натрошен кадаиф, ядки.Навиваме на руло и поставяме в тава, разрязваме на растояние около 6-8см навитите ролки.
Поливаме с горещо масло.
След като се изпече до златисто, заливаме горещата баклава с врял сироп, приготвен от 800гр захар и 1л вода, няколко капки лимонов сок, 3-4 зрънца карамфил/за аромат може да добавите и сок от рози/.Мнозина ще кажат, че студено - горещо или горещо-студено се сиропира, но така си я правя аз баклавата. ?.
Всеки знае, баклавата как се приготвя.. Кори, ядки, масло, захарен сироп.. Вкусотия!
Но беше ми попаднал този начин за приготвяне на баклава и орехи и кадаиф и реших да пробвам..
1 пакет кори, 1 пакет кадаиф, орехи около 200гр ,Канела и ванилия/ към орехите/,разтопено масло около 250гр
Редим кори после натрошен кадаиф, ядки.Навиваме на руло и поставяме в тава, разрязваме на растояние около 6-8см навитите ролки. Поливаме с горещо масло.
След като се изпече до златисто, заливаме горещата баклава с врял сироп, приготвен от 800гр захар и 1л вода, няколко капки лимонов сок, 3-4 зрънца карамфил/за аромат може да добавите и сок от рози/.Мнозина ще кажат, че студено - горещо или горещо-студено се сиропира, но така си я правя аз баклавата. ?.
#баклава#кадаиф#сиропирансладкиш
Салата от гриловани картофи
Една малко по-различна салата.
Картофи около 1кг
1 глава червен лук, нарязана на шайби
магданоз, сол, оцет, зехтин
маслини за украса
Сваряваме картофите цели, обелваме ги и нарязваме на шайби, дебели около 1 пръст. Намазняваме шайбите и ги запичаме на грил тиган. Редим в поднос грилованите шайби е върху тях подреждаме пръстенчетата червен лук, маслините и поръсваме с магданоз. Заливаме с дресинг от сол, оцет и зехтин.
#картофенасалата#грилованикартофи
Домашен котидж с пармезанпво крекери
#котидж #крекери
За котиджа:
1л. Прясно мляко
4-5с.л. бял оцет
Сол на вкус
Масло 2-3с.л.
Мляко 70гр
Сложете да заври млякото.След това добавете оцета и на слаб огън се бърка млякото с оцета да се пресече.Бърка се докато се раздели млякото от водата.Прецежда се с цедка.Добавя се сол, масло и мляко и с миксер се разбива да стане зърнена консистенция. Ако искате да се получи крема сирене го блендирайте в блендер .Може да добавете и билки
За крекерите
1ч.ч фини овесени ядки
Сусам
1/4ч .ч. лимецово/пълнозърнесто брашно
Чиа семена
Ленено семе
Пармезан 1/4ч.ч.
Сол
Чубрица
Риган
Кимион
1яйце
Пекан ситно нарязан
Масло 6с.л .
Яйцето се разбива с маслото до пухкав крем .Добавят се брашното, чиа, подправките,ленено семе, пармезан, пекана, сусам.Разбърква се .Оформят се топчета колкото орех и се сплескват с длани .нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 180гр за 15-20мин до златисто и хрупкавост.
Домашен котидж с пармезанпво крекери
#котидж #крекери
За котиджа:
1л. Прясно мляко
4-5с.л. бял оцет
Сол на вкус
Масло 2-3с.л.
Мляко 70гр
Сложете да заври млякото.След това добавете оцета и на слаб огън се бърка млякото с оцета да се пресече.Бърка се докато се раздели млякото от водата.Прецежда се с цедка.Добавя се сол, масло и мляко и с миксер се разбива да стане зърнена консистенция. Ако искате да се получи крема сирене го блендирайте в блендер .Може да добавете и билки
За крекерите
1ч.ч фини овесени ядки
Сусам
1/4ч .ч. лимецово/пълнозърнесто брашно
Чиа семена
Ленено семе
Пармезан 1/4ч.ч.
Сол
Чубрица
Риган
Кимион
1яйце
Пекан ситно нарязан
Масло 6с.л .
Яйцето се разбива с маслото до пухкав крем .Добавят се брашното, чиа, подправките,ленено семе, пармезан, пекана, сусам.Разбърква се .Оформят се топчета колкото орех и се сплескват с длани .нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 180гр за 15-20мин до златисто и хрупкавост.
Домашен котидж с пармезанови крекери
#котидж #крекери
За котиджа:
1л. Прясно мляко
4-5с.л. бял оцет
Сол на вкус
Масло 2-3с.л.
Мляко 70гр
Сложете да заври млякото.След това добавете оцета и на слаб огън се бърка млякото с оцета да се пресече.Бърка се докато се раздели млякото от водата.Прецежда се с цедка.Добавя се сол, масло и мляко и с миксер се разбива да стане зърнена консистенция. Ако искате да се получи крема сирене го блендирайте в блендер .Може да добавете и билки
За крекерите
1ч.ч фини овесени ядки
Сусам
1/4ч .ч. лимецово/пълнозърнесто брашно
Чиа семена
Ленено семе
Пармезан 1/4ч.ч.
Сол
Чубрица
Риган
Кимион
1яйце
Пекан ситно нарязан
Масло 6с.л .
Яйцето се разбива с маслото до пухкав крем .Добавят се брашното, чиа, подправките,ленено семе, пармезан, пекана, сусам.Разбърква се .Оформят се топчета колкото орех и се сплескват с длани .нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 180гр за 15-20мин до златисто и хрупкавост.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg