Фунийки от кайма, пълнени с картофено пюре
ЗА ФУНИЙКИТЕ:
700 - 800 гр. кайма смес
3 средно големи картофа, сварени
филийка хляб
1 глава лук
2 яйца
сол, сминдух
черен пипер
чубрица
Картофено Пюре :
4 - 5 сварени картофа
80 - 100 гр. краве масло
1 каф. ч. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер, индийско орехче
Каймата омесваме с напоената във вода и отцедена филийка хляб, подправки и настърган лук, добавяме сварените намачкани картофи. Разделяме сместта на топки. Вземаме фунийки / от металните, или си правим такива от фолио/, намазняваме ги и облепяме каймата по тях. Овалваме ги в царевично брашно и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Запичаме фунийките на 200 градуса за около 15 мин. Допълнително намазваме с разбито яйце и поръсваме с галета каймата и връщаме отново във фурната за още 15 мин.
Приготвяме си картофеното пюре, докато фунийките от кайма са във фурната. Поставяме го в пош.
След като сме отделили металните фолми от каймата, пълним вече изпечените фунии с картофено пюре и поръсваме магданоз за свежест. Сервираме както за основно така и за предястие.
Галина Георгиева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Светослава Боянова
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?