Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

image

Хамси тава.....
Лек повей от Изтока....
Хамсия
Сол
Царевично брашно
Зехтин
Лимон
Лук, магданоз, сухи люти чушлета леко пържени
Изчистваме хамсията, посоляваме, овалвам добре в царевично брашно и подреждаме рибките в кръг в леко омазнен студен тиган(аз съм си купила специален тиган при едно от посещенията ми в Турция, и става лесно. И самото обръщане).
Щом се изпържи рибата от едната страна, се обръща с помощта на капак или голяма чиния, връща се отново в тигана и се пържи до готовност. Сервира се с кромид лук, лимон, магданоз, люти чушлета, свежа салатка......

image

Хамси тава.....
Лек повей от Изтока....
Хамсия
Сол
Царевично брашно
Зехтин
Лимон
Лук, магданоз, сухи люти чушлета леко пържени
Изчистваме хамсията, посоляваме, овалвам добре в царевично брашно и подреждаме рибките в кръг в леко омазнен студен тиган(аз съм си купила специален тиган при едно от посещенията ми в Турция, и става лесно. И самото обръщане).
Щом се изпържи рибата от едната страна, се обръща с помощта на капак или голяма чиния, връща се отново в тигана и се пържи до готовност. Сервира се с кромид лук, лимон, магданоз, люти чушлета, свежа салатка......

image

Хамси тава.....
Лек повей от Изтока....
Хамсия
Сол
Царевично брашно
Зехтин
Лимон
Лук, магданоз, сухи люти чушлета леко пържени
Изчистваме хамсията, посоляваме, овалвам добре в царевично брашно и подреждаме рибките в кръг в леко омазнен студен тиган(аз съм си купила специален тиган при едно от посещенията ми в Турция, и става лесно. И самото обръщане).
Щом се изпържи рибата от едната страна, се обръща с помощта на капак или голяма чиния, връща се отново в тигана и се пържи до готовност. Сервира се с кромид лук, лимон, магданоз, люти чушлета, свежа салатка......

image

Хамси тава.....
Лек повей от Изтока....
Хамсия
Сол
Царевично брашно
Зехтин
Лимон
Лук, магданоз, сухи люти чушлета леко пържени
Изчистваме хамсията, посоляваме, овалвам добре в царевично брашно и подреждаме рибките в кръг в леко омазнен студен тиган(аз съм си купила специален тиган при едно от посещенията ми в Турция, и става лесно. И самото обръщане).
Щом се изпържи рибата от едната страна, се обръща с помощта на капак или голяма чиния, връща се отново в тигана и се пържи до готовност. Сервира се с кромид лук, лимон, магданоз, люти чушлета, свежа салатка......

image

Хамси тава.....
Лек повей от Изтока....
Хамсия
Сол
Царевично брашно
Зехтин
Лимон
Лук, магданоз, сухи люти чушлета леко пържени
Изчистваме хамсията, посоляваме, овалвам добре в царевично брашно и подреждаме рибките в кръг в леко омазнен студен тиган(аз съм си купила специален тиган при едно от посещенията ми в Турция, и става лесно. И самото обръщане).
Щом се изпържи рибата от едната страна, се обръща с помощта на капак или голяма чиния, връща се отново в тигана и се пържи до готовност. Сервира се с кромид лук, лимон, магданоз, люти чушлета, свежа салатка......
#риба#хамсия

image
image
image
image
Chef Mandja shared a post  
4 yrs

Хляб с бира
Изненадващо добре се получи
Около 4ч.ч брашно
1бира
1с.л.бакпулвер
1ч.л. Сол
2с.л. Захар
50гр масло(олио)
Може да се добавят различни подправки-мащерка, риган, маслини....

image

image

МАНДАРИНКИ по идея от руски кулинарен блог.
Освен с червен пипер,"мандаринките" могат да се "облекат" с настъргани варени моркови,каквито варианти също съм срещала из кулинарното руско блог пространство.Обичам да се ровя из руските кулинарни форуми,защото съм очарована(меко казано)от креативността и невероятната комбинативност на обикновената руска жена.Имат толкова интересни идеи,някои от тях направо откачени,толкова откачени,че направо гениални.
Веднага ще дам един пример.
Как да си направим шайби ананас за коктейли и сладкиши от ... внимание!...от тиквички!?
Тиквичките се обелват,нарязват се на дебели колелца,изрязват се с кръгла формичка в средата,подреждат се в буркан,заливат се със сок от ананас и се заваряват за вакуумиране на капачката.Това е!Ананас от тиквичка!!!

И солени мандаринки

Необходими продукти:
125 гр крема сирене
100 гр обезсолено краве сирене
100 гр кашкавал
1 сл майонеза домашна
черен пипер на вкус
скилидка чесън
щипка сол
червен пипер за овалване
дафинов лист за украса

Счукваме чесъна с щипка сол,разбъркваме с крема сиренето и майонезата.Добавяме настърганите на най-ситно ренде кашкавал и сирене.Омесваме добре и оформяме топчета,които овалваме в червен пипер/или друга подправка по избор/.Украсяваме с дафинови листенца и поднасяме.Получават се около 20 броя с големината на голям бонбон.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития