Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за орехови бисквити с кафе | #рецепта #рецепти #бисквити #домашнибисквити #сладкисорехи

Рецепта за орехови бисквити с кафе

Рецепта за орехови бисквити с кафе

Рецепта за орехови бисквити с кафе. Домашни бисквитки с ганаш. Орехови бисквити с кафе и орехи.
Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Френски кейк с черен шоколад | #кейк #френскикейк #рецептакейк #череншоколад #бисквити #масло #мляко #сметана #ванилия #десерт #шоколад #кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастършеф #мастершеф #готварскиконкурс #конкурсзаястие #месецвлюбени

Рецепта за Френски кейк с черен шоколад

Рецепта за Френски кейк с черен шоколад

Рецепта за Френски кейк с черен шоколад. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Френски кейк.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за мини кроасанчета | #рецепта #рецепти #миникроасани #домашникроасани #кроасанисядки

Рецепта за мини кроасанчета

Рецепта за мини кроасанчета

Рецепта за мини кроасанчета. Кроасанчета с ядки. Домашни мини кроасанчета с шоколад.
Daniela Karastoykova създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за кифлички с маково семе | #рецепта #рецепти #кифлички #домашникифлички

Рецепта за кифлички с маково семе

Рецепта за кифлички с маково семе

Рецепта за кифлички с маково семе.Домашни кифлички с брашно от елда. Кифлички с маково семе и мед.

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤

ПАЛАЧИНКИ

Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?

Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./

3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)

Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

image

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤

ПАЛАЧИНКИ

Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?

Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./

3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)

Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

image

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤

ПАЛАЧИНКИ

Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?

Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./

3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)

Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

image

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤
ПАЛАЧИНКИ
Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?
Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./
3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)
Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

#палачинки#десерт#закуска

image
image
image

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg