Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Лодки от тиквички със сирене и яйца. | #рецепта #лодкитиквички #лодкитиквичкисъссиренеияйца

Рецепта за Лодки от тиквички със сирене и яйца.

Рецепта за Лодки от тиквички със сирене и яйца.

Рецепта за Лодки от тиквички със сирене и яйца. Вкусни Лодки от тиквички със сирене и яйца. <br> Рецепта за бърза вечеря - Лодки от тиквички със сирене и яйца.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Сладкиш с ягоди. | #сладкиш #сладкишсягоди #ягоди #рецептазасладкишс ягоди

Сладкиш с ягоди.

Сладкиш с ягоди.

Сладкиш с ягоди.Вкусен сладкиш с ягоди
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Салата от печен лук. | #рецепта #салатаспеченлук #салатаспеченлукияйца

Рецепта за Салата от печен лук.

Рецепта за Салата от печен лук.

Рецепта за Салата от печен лук. Рецепта за зимна Салата от печен лук. <br>Рецепта за Салата от печен лук.
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Чорба със свинско и зелев сок. | #рецепти #чорбасмесо #чорбасмесоизелевсок

Рецепта за Чорба със свинско и зелев сок.

Рецепта за Чорба със свинско и зелев сок.

Рецепта за Чорба със свинско и зелев сок. Вкусна Чорба със свинско и зелев сок. <br>Рецепта за обяд - Чорба със свинско и зелев сок.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Сладки Агнес | #тортаагнес #десертагнес #сладкиагнес

Сладки Агнес

Сладки Агнес

Сладки Агнес.Торта Агнеса.Десерти Агнеси

Руло от свинско месо със спаначен пълнеж

Необходими продукти:
свински бут без кост - 800 г.
спанак - 100 г.
меко масло - 3 с.л.
топено сирене - 3 с.л.
чесън - 2 скилидки
сол
черен пипер

Разрежете месото,така че да можете да го навиете на руло.Натрийте го със сол и черен пипер.
Пасирайте почистеният спанак,мекото масло, топеното сирене и чесъна.Разпределете равномерно тази смес върху месото и навийте на стегнато руло.Прехвърлете в тавичка.Добавете малко вода,колкото да покрие дъното.
Печете 1 час на 200° (обливайте месото с отделените по време на печеното сокове)
Поднесете с гарнитура от картофено пюре.

image

20 ВКУСОТИИ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОПИТАТЕ! ?❤



1. Виетнам – Фо Га

Виетнамското „Фо Га“ – пилешка супа с нудели. Според някои това е една от най-големите вкусотии, които можете да опитате в тази част от света.

 
2. Сърбия – Пържена риба

Противно на очакваната сръбска скара, предлагаме ви прясна риба, току-що уловена от Дунав. Малките ресторантчета по крайбрежието предлагат множество деликатеси, приготвени по традиционно балкански начин – не здравословно, изпържено до златисто и адски ароматно и вкусно.

 
3. Йордания – Хумус

Ако сте в Йордания, не пропускайте да опитате типичния арабски Хумус. Приготвена от нахут, сусамен тахан и подправки, хранителната паста изкушава със специфичния си вкус. Предястието е известно из целия Близък Изток, включително и в Турция, където е един от задължителните елементи на трапезата, особено по празници.

 
4. Мексико – Емпанадас

Оригинални мексикански Емпанадас. Емпанадас не са типичните здравословни разядки, които може би пазещите талия очакват. Напротив, колкото по-вкусно, толкова по-калорично – това е принципът тук. Пухкаво тесто, пълно с бекон, месо, кашкавал, сирене или друга вкусотия, и всичкото това – изпържено до златисто, хрупкаво и ароматно.

 
5. Италия – Пица

Разбира се, че пицата е задължителна в Италия. И сладоледа. И тирамисуто. И лазяната. И панакотата. И преди да отидете, поръчайте си лична тренировъчна програма и режим на хранене, които да започнете да спазвате веднага щом се приберете 

 
6. Тайван – Спагети

Може да се изненадате, но дори италианците, които споменахме току-що, признават превъзходния вкус на тайванските спагети – те са една от визитните кулинарни картички на Тайван.

 
7. Черна гора – Печено говеждо

Органично чисто, добре изпечено, сочно говеждо месо, което се сервира с доматен сос и е просто невероятно на вкус. Ако не е филе, а прясно изпечен черен дроб, би било дори повече от чудесно.

 
8. Никарагуа – Говежди сърца

Говежди сърца в комбинация със зеленчуци на скара. Апетитът ви пристига дори само от аромата.

 
9. Бурма (Мианмар) – Супа

От първата хапка се влюбвате в тази супа от говеждо месо в Бурма. Много различни вкусове и много различно усещане.

 
10. Франция – Охлюви

Печени охлюви, които определено можете да похапнете на един дъх! Толкова са вкусни, че не търпят отлагане.

 
11. Салвадор – Бейби скариди

Бейби скариди със зеленчуци и ориз – най-крехкото нещо, което някога може да опитате.

 
12. САЩ – Бургери

Крайно нездравословно, но пък крайно вкусно. Всъщност бургерите са изключително изкушение. А пък ако има и гарнитура от пържени картофки, картинката на вкусотията е завършена.

 
13. Косово – Пърленка

Една от местните вкусотии прилича на пица, но тестото е доста по-плътно и по-пухкаво, а всичко върху него е въпрос на фантазия. Спрямо нашите вкусови усещания, прилича повече на пърленка, но както и да го кръстите, ще ви хареса.

 

 14. Тайланд – Калмари и октоподи на скара

Калмари и октоподи на скара – на визия подобни на нашите шишчета. Месото е крехко, сочно и много вкусно. Задължително опитайте, ако ви се отдаде възможност.

 
15. Грузия – Хинкали

Хинкали и любимото червено вино на Сталин. Хинкалите са тестени, обикновено пълнени с месо. Вкусът им носи усещането за мекота.

 
16. Армения – Кебап

Най-вкусният кебап на света. Типично за тези ширини на Атласа, кебапът е повече от задължителен, дори и да не сте фенове на месото.

 
17. Коста Рика – Филе от риба

Филе от риба, гарнирано със зеленчуци под всякаква форма и маслини. Цветовете на Коста Рика в ръцете ви – какво по-хубаво от това?

 
18. Румъния – Свинско с мамалига

Свинско с мамалига. Ако решите да го сравните с нещо наше, то определено вкусът наподобява на качамак с пръжки. Само че тук свинското е крехко изпечено, а мамалигата се топи в устата ви от сладост.

 
19. Филипините – Пълнени калмари

Регионът е благодатен на морски дарове, ето защо и специалитетите са предимно от тази област на кулинарията. Това, което не бива да пропускате, ако пътувате натам, са пълнените калмари със зеленчуци.

 

 20. Белиз – Броненосци

Колкото и да не ви се вярва, там голяма част от хората все още ловуват, за да се хранят. И уловът им често са броненосци. Приготвят ги с ананас и подправки и наистина може да си изядете пръстите.

 

image

20 ВКУСОТИИ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОПИТАТЕ! ?❤



1. Виетнам – Фо Га

Виетнамското „Фо Га“ – пилешка супа с нудели. Според някои това е една от най-големите вкусотии, които можете да опитате в тази част от света.

 
2. Сърбия – Пържена риба

Противно на очакваната сръбска скара, предлагаме ви прясна риба, току-що уловена от Дунав. Малките ресторантчета по крайбрежието предлагат множество деликатеси, приготвени по традиционно балкански начин – не здравословно, изпържено до златисто и адски ароматно и вкусно.

 
3. Йордания – Хумус

Ако сте в Йордания, не пропускайте да опитате типичния арабски Хумус. Приготвена от нахут, сусамен тахан и подправки, хранителната паста изкушава със специфичния си вкус. Предястието е известно из целия Близък Изток, включително и в Турция, където е един от задължителните елементи на трапезата, особено по празници.

 
4. Мексико – Емпанадас

Оригинални мексикански Емпанадас. Емпанадас не са типичните здравословни разядки, които може би пазещите талия очакват. Напротив, колкото по-вкусно, толкова по-калорично – това е принципът тук. Пухкаво тесто, пълно с бекон, месо, кашкавал, сирене или друга вкусотия, и всичкото това – изпържено до златисто, хрупкаво и ароматно.

 
5. Италия – Пица

Разбира се, че пицата е задължителна в Италия. И сладоледа. И тирамисуто. И лазяната. И панакотата. И преди да отидете, поръчайте си лична тренировъчна програма и режим на хранене, които да започнете да спазвате веднага щом се приберете 

 
6. Тайван – Спагети

Може да се изненадате, но дори италианците, които споменахме току-що, признават превъзходния вкус на тайванските спагети – те са една от визитните кулинарни картички на Тайван.

 
7. Черна гора – Печено говеждо

Органично чисто, добре изпечено, сочно говеждо месо, което се сервира с доматен сос и е просто невероятно на вкус. Ако не е филе, а прясно изпечен черен дроб, би било дори повече от чудесно.

 
8. Никарагуа – Говежди сърца

Говежди сърца в комбинация със зеленчуци на скара. Апетитът ви пристига дори само от аромата.

 
9. Бурма (Мианмар) – Супа

От първата хапка се влюбвате в тази супа от говеждо месо в Бурма. Много различни вкусове и много различно усещане.

 
10. Франция – Охлюви

Печени охлюви, които определено можете да похапнете на един дъх! Толкова са вкусни, че не търпят отлагане.

 
11. Салвадор – Бейби скариди

Бейби скариди със зеленчуци и ориз – най-крехкото нещо, което някога може да опитате.

 
12. САЩ – Бургери

Крайно нездравословно, но пък крайно вкусно. Всъщност бургерите са изключително изкушение. А пък ако има и гарнитура от пържени картофки, картинката на вкусотията е завършена.

 
13. Косово – Пърленка

Една от местните вкусотии прилича на пица, но тестото е доста по-плътно и по-пухкаво, а всичко върху него е въпрос на фантазия. Спрямо нашите вкусови усещания, прилича повече на пърленка, но както и да го кръстите, ще ви хареса.

 

 14. Тайланд – Калмари и октоподи на скара

Калмари и октоподи на скара – на визия подобни на нашите шишчета. Месото е крехко, сочно и много вкусно. Задължително опитайте, ако ви се отдаде възможност.

 
15. Грузия – Хинкали

Хинкали и любимото червено вино на Сталин. Хинкалите са тестени, обикновено пълнени с месо. Вкусът им носи усещането за мекота.

 
16. Армения – Кебап

Най-вкусният кебап на света. Типично за тези ширини на Атласа, кебапът е повече от задължителен, дори и да не сте фенове на месото.

 
17. Коста Рика – Филе от риба

Филе от риба, гарнирано със зеленчуци под всякаква форма и маслини. Цветовете на Коста Рика в ръцете ви – какво по-хубаво от това?

 
18. Румъния – Свинско с мамалига

Свинско с мамалига. Ако решите да го сравните с нещо наше, то определено вкусът наподобява на качамак с пръжки. Само че тук свинското е крехко изпечено, а мамалигата се топи в устата ви от сладост.

 
19. Филипините – Пълнени калмари

Регионът е благодатен на морски дарове, ето защо и специалитетите са предимно от тази област на кулинарията. Това, което не бива да пропускате, ако пътувате натам, са пълнените калмари със зеленчуци.

 

 20. Белиз – Броненосци

Колкото и да не ви се вярва, там голяма част от хората все още ловуват, за да се хранят. И уловът им често са броненосци. Приготвят ги с ананас и подправки и наистина може да си изядете пръстите.

 

image

20 ВКУСОТИИ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОПИТАТЕ! ?❤



1. Виетнам – Фо Га

Виетнамското „Фо Га“ – пилешка супа с нудели. Според някои това е една от най-големите вкусотии, които можете да опитате в тази част от света.

 
2. Сърбия – Пържена риба

Противно на очакваната сръбска скара, предлагаме ви прясна риба, току-що уловена от Дунав. Малките ресторантчета по крайбрежието предлагат множество деликатеси, приготвени по традиционно балкански начин – не здравословно, изпържено до златисто и адски ароматно и вкусно.

 
3. Йордания – Хумус

Ако сте в Йордания, не пропускайте да опитате типичния арабски Хумус. Приготвена от нахут, сусамен тахан и подправки, хранителната паста изкушава със специфичния си вкус. Предястието е известно из целия Близък Изток, включително и в Турция, където е един от задължителните елементи на трапезата, особено по празници.

 
4. Мексико – Емпанадас

Оригинални мексикански Емпанадас. Емпанадас не са типичните здравословни разядки, които може би пазещите талия очакват. Напротив, колкото по-вкусно, толкова по-калорично – това е принципът тук. Пухкаво тесто, пълно с бекон, месо, кашкавал, сирене или друга вкусотия, и всичкото това – изпържено до златисто, хрупкаво и ароматно.

 
5. Италия – Пица

Разбира се, че пицата е задължителна в Италия. И сладоледа. И тирамисуто. И лазяната. И панакотата. И преди да отидете, поръчайте си лична тренировъчна програма и режим на хранене, които да започнете да спазвате веднага щом се приберете 

 
6. Тайван – Спагети

Може да се изненадате, но дори италианците, които споменахме току-що, признават превъзходния вкус на тайванските спагети – те са една от визитните кулинарни картички на Тайван.

 
7. Черна гора – Печено говеждо

Органично чисто, добре изпечено, сочно говеждо месо, което се сервира с доматен сос и е просто невероятно на вкус. Ако не е филе, а прясно изпечен черен дроб, би било дори повече от чудесно.

 
8. Никарагуа – Говежди сърца

Говежди сърца в комбинация със зеленчуци на скара. Апетитът ви пристига дори само от аромата.

 
9. Бурма (Мианмар) – Супа

От първата хапка се влюбвате в тази супа от говеждо месо в Бурма. Много различни вкусове и много различно усещане.

 
10. Франция – Охлюви

Печени охлюви, които определено можете да похапнете на един дъх! Толкова са вкусни, че не търпят отлагане.

 
11. Салвадор – Бейби скариди

Бейби скариди със зеленчуци и ориз – най-крехкото нещо, което някога може да опитате.

 
12. САЩ – Бургери

Крайно нездравословно, но пък крайно вкусно. Всъщност бургерите са изключително изкушение. А пък ако има и гарнитура от пържени картофки, картинката на вкусотията е завършена.

 
13. Косово – Пърленка

Една от местните вкусотии прилича на пица, но тестото е доста по-плътно и по-пухкаво, а всичко върху него е въпрос на фантазия. Спрямо нашите вкусови усещания, прилича повече на пърленка, но както и да го кръстите, ще ви хареса.

 

 14. Тайланд – Калмари и октоподи на скара

Калмари и октоподи на скара – на визия подобни на нашите шишчета. Месото е крехко, сочно и много вкусно. Задължително опитайте, ако ви се отдаде възможност.

 
15. Грузия – Хинкали

Хинкали и любимото червено вино на Сталин. Хинкалите са тестени, обикновено пълнени с месо. Вкусът им носи усещането за мекота.

 
16. Армения – Кебап

Най-вкусният кебап на света. Типично за тези ширини на Атласа, кебапът е повече от задължителен, дори и да не сте фенове на месото.

 
17. Коста Рика – Филе от риба

Филе от риба, гарнирано със зеленчуци под всякаква форма и маслини. Цветовете на Коста Рика в ръцете ви – какво по-хубаво от това?

 
18. Румъния – Свинско с мамалига

Свинско с мамалига. Ако решите да го сравните с нещо наше, то определено вкусът наподобява на качамак с пръжки. Само че тук свинското е крехко изпечено, а мамалигата се топи в устата ви от сладост.

 
19. Филипините – Пълнени калмари

Регионът е благодатен на морски дарове, ето защо и специалитетите са предимно от тази област на кулинарията. Това, което не бива да пропускате, ако пътувате натам, са пълнените калмари със зеленчуци.

 

 20. Белиз – Броненосци

Колкото и да не ви се вярва, там голяма част от хората все още ловуват, за да се хранят. И уловът им често са броненосци. Приготвят ги с ананас и подправки и наистина може да си изядете пръстите.

 

image

20 ВКУСОТИИ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОПИТАТЕ! ?❤



1. Виетнам – Фо Га

Виетнамското „Фо Га“ – пилешка супа с нудели. Според някои това е една от най-големите вкусотии, които можете да опитате в тази част от света.

 
2. Сърбия – Пържена риба

Противно на очакваната сръбска скара, предлагаме ви прясна риба, току-що уловена от Дунав. Малките ресторантчета по крайбрежието предлагат множество деликатеси, приготвени по традиционно балкански начин – не здравословно, изпържено до златисто и адски ароматно и вкусно.

 
3. Йордания – Хумус

Ако сте в Йордания, не пропускайте да опитате типичния арабски Хумус. Приготвена от нахут, сусамен тахан и подправки, хранителната паста изкушава със специфичния си вкус. Предястието е известно из целия Близък Изток, включително и в Турция, където е един от задължителните елементи на трапезата, особено по празници.

 
4. Мексико – Емпанадас

Оригинални мексикански Емпанадас. Емпанадас не са типичните здравословни разядки, които може би пазещите талия очакват. Напротив, колкото по-вкусно, толкова по-калорично – това е принципът тук. Пухкаво тесто, пълно с бекон, месо, кашкавал, сирене или друга вкусотия, и всичкото това – изпържено до златисто, хрупкаво и ароматно.

 
5. Италия – Пица

Разбира се, че пицата е задължителна в Италия. И сладоледа. И тирамисуто. И лазяната. И панакотата. И преди да отидете, поръчайте си лична тренировъчна програма и режим на хранене, които да започнете да спазвате веднага щом се приберете 

 
6. Тайван – Спагети

Може да се изненадате, но дори италианците, които споменахме току-що, признават превъзходния вкус на тайванските спагети – те са една от визитните кулинарни картички на Тайван.

 
7. Черна гора – Печено говеждо

Органично чисто, добре изпечено, сочно говеждо месо, което се сервира с доматен сос и е просто невероятно на вкус. Ако не е филе, а прясно изпечен черен дроб, би било дори повече от чудесно.

 
8. Никарагуа – Говежди сърца

Говежди сърца в комбинация със зеленчуци на скара. Апетитът ви пристига дори само от аромата.

 
9. Бурма (Мианмар) – Супа

От първата хапка се влюбвате в тази супа от говеждо месо в Бурма. Много различни вкусове и много различно усещане.

 
10. Франция – Охлюви

Печени охлюви, които определено можете да похапнете на един дъх! Толкова са вкусни, че не търпят отлагане.

 
11. Салвадор – Бейби скариди

Бейби скариди със зеленчуци и ориз – най-крехкото нещо, което някога може да опитате.

 
12. САЩ – Бургери

Крайно нездравословно, но пък крайно вкусно. Всъщност бургерите са изключително изкушение. А пък ако има и гарнитура от пържени картофки, картинката на вкусотията е завършена.

 
13. Косово – Пърленка

Една от местните вкусотии прилича на пица, но тестото е доста по-плътно и по-пухкаво, а всичко върху него е въпрос на фантазия. Спрямо нашите вкусови усещания, прилича повече на пърленка, но както и да го кръстите, ще ви хареса.

 

 14. Тайланд – Калмари и октоподи на скара

Калмари и октоподи на скара – на визия подобни на нашите шишчета. Месото е крехко, сочно и много вкусно. Задължително опитайте, ако ви се отдаде възможност.

 
15. Грузия – Хинкали

Хинкали и любимото червено вино на Сталин. Хинкалите са тестени, обикновено пълнени с месо. Вкусът им носи усещането за мекота.

 
16. Армения – Кебап

Най-вкусният кебап на света. Типично за тези ширини на Атласа, кебапът е повече от задължителен, дори и да не сте фенове на месото.

 
17. Коста Рика – Филе от риба

Филе от риба, гарнирано със зеленчуци под всякаква форма и маслини. Цветовете на Коста Рика в ръцете ви – какво по-хубаво от това?

 
18. Румъния – Свинско с мамалига

Свинско с мамалига. Ако решите да го сравните с нещо наше, то определено вкусът наподобява на качамак с пръжки. Само че тук свинското е крехко изпечено, а мамалигата се топи в устата ви от сладост.

 
19. Филипините – Пълнени калмари

Регионът е благодатен на морски дарове, ето защо и специалитетите са предимно от тази област на кулинарията. Това, което не бива да пропускате, ако пътувате натам, са пълнените калмари със зеленчуци.

 

 20. Белиз – Броненосци

Колкото и да не ви се вярва, там голяма част от хората все още ловуват, за да се хранят. И уловът им често са броненосци. Приготвят ги с ананас и подправки и наистина може да си изядете пръстите.

 

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg