Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Не съм спец по турската кухня, обаче сготвих една вариация на "Султан кебап" и се получи фантастично. Най-важната в тази рецепта е плънката. и тук всеки може да импровизира. Аз заложих на стандартни продукти и подправки. Запържих 1 глава лук, 1 голям настърган морков, половин кг. нарязано на дребно и вече сварено пилешко месо, 1 бурканче отцедени стерилизирани гъби и 6 лъжици домати от консерва. Овкусих със сол и черен пипер. Тази плънка разпределих в един пакет дебели кори за баница по следния начин: взех 2 кори и ги поставих върху купичка за супа, като краищата им останаха да висят свободно. На дъното на купата сложих по 3 кръгчета пушено сирене и отгоре - плънка. Затворих пакетчето със стърчащите краища на корите и обърнах с помощта на купата тази топка с пълнеж върху намазана с олио тава. Получиха ми се 5 големи топки, които поръсих с настърган кашкавал. Изсипах в тавата предварително направен сос Бешамел и запекох ястието във фурната за 20 минути на 200 градуса. Снимах всички стъпки по приготвянето. В албума са!

image
image
image
image
image

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Необходими продукти:
ориз - 1/2 ч.ч.
спанак - 250 г.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1 стрък
кашкавал - 150 г.
яйца - 4-5 бр.
масло - 100 г.
олио - 3 с.л.
гореща вода - 700 мл.
пушен червен пипер
червен пипер
кимион
сол

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа).Овкусете с подправките (пушен червен пипер,кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.След това прибавете ориза,разбъркайте и залейте с горещата вода.Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).Щом оризът стане готов,добавете нарязан на кубченца кашкавала,разбъркайте и снемете от огъня.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
- Напълнете съда с вода до средата.Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври.След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

image

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Необходими продукти:
ориз - 1/2 ч.ч.
спанак - 250 г.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1 стрък
кашкавал - 150 г.
яйца - 4-5 бр.
масло - 100 г.
олио - 3 с.л.
гореща вода - 700 мл.
пушен червен пипер
червен пипер
кимион
сол

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа).Овкусете с подправките (пушен червен пипер,кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.След това прибавете ориза,разбъркайте и залейте с горещата вода.Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).Щом оризът стане готов,добавете нарязан на кубченца кашкавала,разбъркайте и снемете от огъня.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
- Напълнете съда с вода до средата.Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври.След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

image

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Необходими продукти:
ориз - 1/2 ч.ч.
спанак - 250 г.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1 стрък
кашкавал - 150 г.
яйца - 4-5 бр.
масло - 100 г.
олио - 3 с.л.
гореща вода - 700 мл.
пушен червен пипер
червен пипер
кимион
сол

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа).Овкусете с подправките (пушен червен пипер,кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.След това прибавете ориза,разбъркайте и залейте с горещата вода.Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).Щом оризът стане готов,добавете нарязан на кубченца кашкавала,разбъркайте и снемете от огъня.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
- Напълнете съда с вода до средата.Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври.След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

image

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Необходими продукти:
ориз - 1/2 ч.ч.
спанак - 250 г.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1 стрък
кашкавал - 150 г.
яйца - 4-5 бр.
масло - 100 г.
олио - 3 с.л.
гореща вода - 700 мл.
пушен червен пипер
червен пипер
кимион
сол

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа).Овкусете с подправките (пушен червен пипер,кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.След това прибавете ориза,разбъркайте и залейте с горещата вода.Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).Щом оризът стане готов,добавете нарязан на кубченца кашкавала,разбъркайте и снемете от огъня.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
- Напълнете съда с вода до средата.Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври.След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

image
image
image

Изпразнувахме ги празниците и дойде време да се отчета какви ги върших в кухнята.
Както казах за салата използвах предложението на Антония - зелена салата, орехи и сьомга, като аз вместо печена сложих пушена. Добавих още бейби спанак, чери доматчета и малко пармезан.
За предястие:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1420_recepta-za-gb
Освен гъбките и пълнени люти чушки в бекон.
Основното беше пълнено френско петле, обезкостено, с пюре от карфиол. Пълнежа е от бекон, гъби и закв. сметана.
И десерта:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1460_chijzkejk-s-c
само аз го направих с ягоди.

image

Изпразнувахме ги празниците и дойде време да се отчета какви ги върших в кухнята.
Както казах за салата използвах предложението на Антония - зелена салата, орехи и сьомга, като аз вместо печена сложих пушена. Добавих още бейби спанак, чери доматчета и малко пармезан.
За предястие:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1420_recepta-za-gb
Освен гъбките и пълнени люти чушки в бекон.
Основното беше пълнено френско петле, обезкостено, с пюре от карфиол. Пълнежа е от бекон, гъби и закв. сметана.
И десерта:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1460_chijzkejk-s-c
само аз го направих с ягоди.

image

Изпразнувахме ги празниците и дойде време да се отчета какви ги върших в кухнята.
Както казах за салата използвах предложението на Антония - зелена салата, орехи и сьомга, като аз вместо печена сложих пушена. Добавих още бейби спанак, чери доматчета и малко пармезан.
За предястие:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1420_recepta-za-gb
Освен гъбките и пълнени люти чушки в бекон.
Основното беше пълнено френско петле, обезкостено, с пюре от карфиол. Пълнежа е от бекон, гъби и закв. сметана.
И десерта:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1460_chijzkejk-s-c
само аз го направих с ягоди.

image

Изпразнувахме ги празниците и дойде време да се отчета какви ги върших в кухнята.
Както казах за салата използвах предложението на Антония - зелена салата, орехи и сьомга, като аз вместо печена сложих пушена. Добавих още бейби спанак, чери доматчета и малко пармезан.
За предястие:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1420_recepta-za-gb
Освен гъбките и пълнени люти чушки в бекон.
Основното беше пълнено френско петле, обезкостено, с пюре от карфиол. Пълнежа е от бекон, гъби и закв. сметана.
И десерта:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1460_chijzkejk-s-c
само аз го направих с ягоди.

image

Изпразнувахме ги празниците и дойде време да се отчета какви ги върших в кухнята.
Както казах за салата използвах предложението на Антония - зелена салата, орехи и сьомга, като аз вместо печена сложих пушена. Добавих още бейби спанак, чери доматчета и малко пармезан.
За предястие:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1420_recepta-za-gb
Освен гъбките и пълнени люти чушки в бекон.
Основното беше пълнено френско петле, обезкостено, с пюре от карфиол. Пълнежа е от бекон, гъби и закв. сметана.
И десерта:
https://www.mandja.bg/read-blo....g/1460_chijzkejk-s-c
само аз го направих с ягоди.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg