Шоколадова торта с блат от майонеза
За блата:
200 гр майонеза
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
50 гр. какао
1 пак. бакпулвер ( 10г)
1 ч.ч. хладка вода
За крема:
200 г шоколад 50%
200 мл течна сметана
1 бр. банан
За украсата:
300 г. шоколад 70%
50 гр. масло
1 бр. тоблерон
3 бр. шоколадови бонбони
200 гр. орехи
Начин на приготвяне:
Смесвам първо сухите съставки след това прибававяме майонезата и водата след това разбъркваме с миксер.
Сместа изсипваме в тавичка 24 см. с хартия за печене. Изпичам в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 мин. изчакваме да изстине блата и разрязвам блата на две. За крема разбиваме сметаната с миксера, разтапям шоколада на водна баня и ги смесваме внимателно. След като сме срязяли блата слагаме блата след това крема и нарязваме банана и също го слагаме, отгоре слагаме и другият блат. Слагаме тортата за няколко часа да стегне.
Започваме подготовката за украсата. Разтапяме 200 гр. от шоколада на водна баня с маслото и заливаме тортата с него. Смиламе орехите и поръсваме тортата с тях. След това разтапямени другата останала част от шоколада и слагаме смелени орехи, разбъркваме и слагаме в хладилника за да стегне и след това правим топченца от тях и декорираме тортата и оставаме да стегне за няколко часа.
#фотоконкурс #шоколад #вино
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?