Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Да се почерпим с един сладкиш от ягодки и кокос ?

Необходими продукти:
ЗА БЛАТА:
яйца - 2 бр.
брашно - 180 г
захар - 50 г
масло - 1 с.л. (меко)
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 пакетче
ЗА КРЕМА:
заквасена сметана - 180 г
бял шоколад - 70 г
масло - 1 с.л.
захар - 2 с.л.
желатин - 10 г
ягоди - 150 г
лимонов сок - сок от 1/2
захар - 100 г
ванилия - 1 пакетче
кокосови стърготини

Нарежете ягодите и ги поръсете със 100 г захар. Добавете сока от 1/2 лимон и ванилията. Разбъркайте добре и ги приберете в хладилник.
Разбийте в купа яйцата, захарта, прясното мляко и маслото. Прибавете пресятото брашно и бакпулвера и отново разбийте.Получената смес прехвърлете в намаслена и набрашнена форма за торта.Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 20 мин (проверете готовността с клечка за зъби или шишче).
Оставете готовия блат да изстине.
За крема загрейте маслото и захарта на котлон. Към тях добавете разтопения на водна баня шоколад. Снемете от огъня и добавете на тънка струя към предварително разбитата заквасена сметана.
Освободете блата от формата, обърнете го и го върнете отново в нея.Намажете равномерно крема и оставете в хладилник за 15-на минути.
Залейте желатина със 6 с.л. вода, оставете го да набъбне и го разтворете на водна баня.Извадете ягодите от хладилника и добавете желатина към тях.Разпределете върху кокосовия сладкиш.Поръсете с кокосови стърготини и върнете сладкиша с ягодки и кокос в хладилника за още 30 мин.

image

Да се почерпим с един сладкиш от ягодки и кокос ?

Необходими продукти:
ЗА БЛАТА:
яйца - 2 бр.
брашно - 180 г
захар - 50 г
масло - 1 с.л. (меко)
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 пакетче
ЗА КРЕМА:
заквасена сметана - 180 г
бял шоколад - 70 г
масло - 1 с.л.
захар - 2 с.л.
желатин - 10 г
ягоди - 150 г
лимонов сок - сок от 1/2
захар - 100 г
ванилия - 1 пакетче
кокосови стърготини

Нарежете ягодите и ги поръсете със 100 г захар. Добавете сока от 1/2 лимон и ванилията. Разбъркайте добре и ги приберете в хладилник.
Разбийте в купа яйцата, захарта, прясното мляко и маслото. Прибавете пресятото брашно и бакпулвера и отново разбийте.Получената смес прехвърлете в намаслена и набрашнена форма за торта.Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 20 мин (проверете готовността с клечка за зъби или шишче).
Оставете готовия блат да изстине.
За крема загрейте маслото и захарта на котлон. Към тях добавете разтопения на водна баня шоколад. Снемете от огъня и добавете на тънка струя към предварително разбитата заквасена сметана.
Освободете блата от формата, обърнете го и го върнете отново в нея.Намажете равномерно крема и оставете в хладилник за 15-на минути.
Залейте желатина със 6 с.л. вода, оставете го да набъбне и го разтворете на водна баня.Извадете ягодите от хладилника и добавете желатина към тях.Разпределете върху кокосовия сладкиш.Поръсете с кокосови стърготини и върнете сладкиша с ягодки и кокос в хладилника за още 30 мин.

image

Да се почерпим с един сладкиш от ягодки и кокос ?

Необходими продукти:
ЗА БЛАТА:
яйца - 2 бр.
брашно - 180 г
захар - 50 г
масло - 1 с.л. (меко)
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 пакетче
ЗА КРЕМА:
заквасена сметана - 180 г
бял шоколад - 70 г
масло - 1 с.л.
захар - 2 с.л.
желатин - 10 г
ягоди - 150 г
лимонов сок - сок от 1/2
захар - 100 г
ванилия - 1 пакетче
кокосови стърготини

Нарежете ягодите и ги поръсете със 100 г захар. Добавете сока от 1/2 лимон и ванилията. Разбъркайте добре и ги приберете в хладилник.
Разбийте в купа яйцата, захарта, прясното мляко и маслото. Прибавете пресятото брашно и бакпулвера и отново разбийте.Получената смес прехвърлете в намаслена и набрашнена форма за торта.Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 20 мин (проверете готовността с клечка за зъби или шишче).
Оставете готовия блат да изстине.
За крема загрейте маслото и захарта на котлон. Към тях добавете разтопения на водна баня шоколад. Снемете от огъня и добавете на тънка струя към предварително разбитата заквасена сметана.
Освободете блата от формата, обърнете го и го върнете отново в нея.Намажете равномерно крема и оставете в хладилник за 15-на минути.
Залейте желатина със 6 с.л. вода, оставете го да набъбне и го разтворете на водна баня.Извадете ягодите от хладилника и добавете желатина към тях.Разпределете върху кокосовия сладкиш.Поръсете с кокосови стърготини и върнете сладкиша с ягодки и кокос в хладилника за още 30 мин.

imageimage

❤️?❤️?❤️?❤️?❤️

image

❤Честит Свети Валентин и Трифон Зарезан!❤

Който и от двата празника да сте избрали да празнувате днес, (а защо не и двата),
ви пожелавам приятни емоции и много усмивки!
Откъдето и да го погледнем обаче, денят е много подходящ за всякакви кулинарни изкушения. ? Комбинирайте вино (за свети Трифон) с шоколад (за свети Валентин) и всички ще бъдат доволни! Както е известно, виното и шоколадът ни правят щастливи.
Бъдете здрави, опиянени от щастие и любов!
Весел празник и наздраве!???

image

image
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ОРИЗ ПО КИТАЙСКИ | #оризпокитайски #кълнове #грах #гъбишийтаке #ориз #моркови #зеленачушка #рецептазаоризпокитайски

ОРИЗ ПО КИТАЙСКИ

ОРИЗ ПО КИТАЙСКИ

ОРИЗ ПО КИТАЙСКИ.ОРИЗ ПО КИТАЙСКИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ГЪБИ ШИЙТАКЕ, КЪЛНОВЕ И ГРАХ
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД | #домашентеченшоколад #лешниковтахан #мед #какао

ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД

ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД

ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД.
ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД С ЛЕШНИКОВ ТАХАН, КАКАО И МЕД
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ПОСТНА МУСАКА С ОРИЗ | #постнамусака #рецептазапостнамусака #коприва #ориз #мляко

ПОСТНА МУСАКА С ОРИЗ

ПОСТНА МУСАКА С ОРИЗ

ПОСТНА МУСАКА С ОРИЗ.


ПОСТНА МУСАКА С ОРИЗ, КОПРИВА, ЯЙЦА, ЛУК И ПРЯСНО МЛЯКО НА ФУРНА
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ВИТА МЕСНА БАНИЦА ОТ ГОТОВИ КОРИ | #меснабаница #баницасготовикори #баницасмесо

ВИТА МЕСНА БАНИЦА ОТ ГОТОВИ КОРИ

ВИТА МЕСНА БАНИЦА ОТ ГОТОВИ КОРИ

ВИТА МЕСНА БАНИЦА ОТ ГОТОВИ КОРИ С ПИЛЕШКО МЕСО, БЕКОН, ПРАЗ ЛУК И ПРЕСЕН ЗЕЛЕН ЛУК
ВИТА МЕСНА БАНИЦА ОТ ГОТОВИ КОРИ.

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg