Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

СОЛЕН КЕКС | #соленкекс #киселикраставички #киселомляко #сирене #рецептазасоленкекс

СОЛЕН КЕКС

СОЛЕН КЕКС

СОЛЕН КЕКС.
СОЛЕН КЕКС С ШУНКА, СИРЕНЕ И КРАСТАВИЧКИ
Светослава Боянова създаде рецепта / статия
4 год

Бисквитена торта с банани | #торта #бисквитенаторта #банани #бисквити #йоткер #крем

Бисквитена торта с банани

Бисквитена торта с банани

Споделям Ви рецепта за бърза, лесна и много вкусна рецепта за бисквитена торта с банани.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ТОЛУМБИЧКИ | #толумбички #домашнитолумбички #десерт

ТОЛУМБИЧКИ

ТОЛУМБИЧКИ

ТОЛУМБИЧКИ.ДОМАШНИ ТОЛУМБИЧКИ
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Двуцветен кекс | #рецептазакекс #кекс #двуцветенкекс #десерт

Двуцветен кекс

Двуцветен кекс

Двуцветен кекс.ЛЕСЕН ПУХКАВ КЕКС С КАКАО
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

ГОФРЕТИ | #гофрети #рецептазагофрети #шоколад #боровинковсладолед

ГОФРЕТИ

ГОФРЕТИ

ГОФРЕТИ .
ГОФРЕТИ С ШОКОЛАДОВ КРЕМ И БОРОВИНКОВ СЛАДОЛЕД
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Мляко с ориз | #млякосориз #канела #сутляш

Мляко с ориз

Мляко с ориз

Мляко с ориз.
ЛЕСНО МЛЯКО С ОРИЗ И КАНЕЛА (СУТЛЯШ)

"Сочно пилешко с гъбен сос"
Необходими продукти:
пиле - 1 бр.
масло - 6 с.л.
зехтин - 2 с.л.
портокал - 1/2 бр.
сол
черен пипер
розмарин
червено вино - 100 мл.
вода - 50 мл.
За соса:
гъби (печурки) - 300 г.
масло - 3 с.л.
копър - 1/2 връзка
прясно мляко ~ 100 мл.
брашно - 1 с.л. (равна)
сол
индийско орехче
чесън - 2 скилидки
Почистете пилето.С пръсти внимателно отделете кожата от месото,без да я разкъсвате.В получения джоб пъхнете на части маслото и го разнесете по цялото пиле.Прехвърлете в тава и поръсете със зехтина и подправките.Натрийте пилето,така че цялото да е добре овкусено.Пъхнете портокала в него.Добавете в тавата виното и водата.Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час на 200°.Махнете фолиото и допечете за още 35-40 мин. (обливайте пилето със соковете отделени в тавата).
За соса нарежете гъбките на 4 и наситнете чесъна.Задушете ги в маслото за 1-2 мин.Овкусете със сухите подправки и добавете брашното.Запържете за 20-на сек. и започнете да добавяте млякото (на тънка струя и при непрекъснато разбъркване).Щом получите желаната от вас гъстота,прибавете наситнения копър и снемете от огъня.
Поднесете сочното пиле с гъбен сос и резен лимон.

image

"Сочно пилешко с гъбен сос"
Необходими продукти:
пиле - 1 бр.
масло - 6 с.л.
зехтин - 2 с.л.
портокал - 1/2 бр.
сол
черен пипер
розмарин
червено вино - 100 мл.
вода - 50 мл.
За соса:
гъби (печурки) - 300 г.
масло - 3 с.л.
копър - 1/2 връзка
прясно мляко ~ 100 мл.
брашно - 1 с.л. (равна)
сол
индийско орехче
чесън - 2 скилидки
Почистете пилето.С пръсти внимателно отделете кожата от месото,без да я разкъсвате.В получения джоб пъхнете на части маслото и го разнесете по цялото пиле.Прехвърлете в тава и поръсете със зехтина и подправките.Натрийте пилето,така че цялото да е добре овкусено.Пъхнете портокала в него.Добавете в тавата виното и водата.Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час на 200°.Махнете фолиото и допечете за още 35-40 мин. (обливайте пилето със соковете отделени в тавата).
За соса нарежете гъбките на 4 и наситнете чесъна.Задушете ги в маслото за 1-2 мин.Овкусете със сухите подправки и добавете брашното.Запържете за 20-на сек. и започнете да добавяте млякото (на тънка струя и при непрекъснато разбъркване).Щом получите желаната от вас гъстота,прибавете наситнения копър и снемете от огъня.
Поднесете сочното пиле с гъбен сос и резен лимон.

image

"Сочно пилешко с гъбен сос"
Необходими продукти:
пиле - 1 бр.
масло - 6 с.л.
зехтин - 2 с.л.
портокал - 1/2 бр.
сол
черен пипер
розмарин
червено вино - 100 мл.
вода - 50 мл.
За соса:
гъби (печурки) - 300 г.
масло - 3 с.л.
копър - 1/2 връзка
прясно мляко ~ 100 мл.
брашно - 1 с.л. (равна)
сол
индийско орехче
чесън - 2 скилидки
Почистете пилето.С пръсти внимателно отделете кожата от месото,без да я разкъсвате.В получения джоб пъхнете на части маслото и го разнесете по цялото пиле.Прехвърлете в тава и поръсете със зехтина и подправките.Натрийте пилето,така че цялото да е добре овкусено.Пъхнете портокала в него.Добавете в тавата виното и водата.Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час на 200°.Махнете фолиото и допечете за още 35-40 мин. (обливайте пилето със соковете отделени в тавата).
За соса нарежете гъбките на 4 и наситнете чесъна.Задушете ги в маслото за 1-2 мин.Овкусете със сухите подправки и добавете брашното.Запържете за 20-на сек. и започнете да добавяте млякото (на тънка струя и при непрекъснато разбъркване).Щом получите желаната от вас гъстота,прибавете наситнения копър и снемете от огъня.
Поднесете сочното пиле с гъбен сос и резен лимон.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg