Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ
1 пакет фини кори за баница
60 гр. разтопено масло
1 к.ч. олио
За плънката
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
5-6 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
3 пълни с.л. кисело мляко
150-200 гр. сирене
3-4 с.л. олио
сол на вкус
За намазване
1 яйце+ 1 с.л. олио/зехтин/разтопено масло
В тиган наливаме олиото и го загряваме. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцето с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Взимаме две кори и ги намазваме с мазнината, след това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, малко натрошено сирене и поливаме с 1-2 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.
Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 240°фурна, за около 20-25 минути.
След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.
По рецепта от Sentiments in the kitchen
БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ
1 пакет фини кори за баница
60 гр. разтопено масло
1 к.ч. олио
За плънката
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
5-6 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
3 пълни с.л. кисело мляко
150-200 гр. сирене
3-4 с.л. олио
сол на вкус
За намазване
1 яйце+ 1 с.л. олио/зехтин/разтопено масло
В тиган наливаме олиото и го загряваме. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцето с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Взимаме две кори и ги намазваме с мазнината, след това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, малко натрошено сирене и поливаме с 1-2 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.
Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 240°фурна, за около 20-25 минути.
След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.
По рецепта от Sentiments in the kitchen
БАНИЦА СЪС СПАНАК И ОРИЗ
1 пакет фини кори за баница
60 гр. разтопено масло
1 к.ч. олио
За плънката
½ кг. пресен спанак, измит, почистен и нарязан на тънко
3 стръка пресен лук, почистен и надробен на ситно
1 стрък пресен чесън, почистен и надробен на ситно
5-6 клончета пресен джоджен, само листата, наситнени
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
3 пълни с.л. кисело мляко
150-200 гр. сирене
3-4 с.л. олио
сол на вкус
За намазване
1 яйце+ 1 с.л. олио/зехтин/разтопено масло
В тиган наливаме олиото и го загряваме. Добавяме лука, чесъна и спанака, разбъркваме и задушаваме до лекото им омекване. Отвеждаме настрана, посоляваме на вкус и добавяме наситнения джоджен.
В купичка разтопяваме маслото с олиото, а в друга разбиваме яйцето с киселото мляко (може леко да посолим и тук).
Взимаме две кори и ги намазваме с мазнината, след това поръсваме със задушения спанак, отгоре му нахвърляме от сварения ориз, малко натрошено сирене и поливаме с 1-2 с.л. от яйчно-млечната смес. Навиваме на руло и редим в намаслена тавичка. Така оформяме всички кори до изчерпване на продуктите.
Оформена вече, намазваме баницата с разбитото с мазнина яйце и веднага вкарваме да се пече в предварително загрята на 240°фурна, за около 20-25 минути.
След изваждане от фурната я напръскваме леко със студена вода и веднага покриваме с кърпа, да се задуши.
По рецепта от Sentiments in the kitchen
ВИТАМИНОЗНА САЛАТА | #ВИТАМИНКА #ВИТАМИНОЗНАСАЛАТА #ЧЕРВЕНОЦВЕКЛО #МОРКОВИ #ЦАРЕВИЦА #ЧЕРВЕНОЗЕЛЕ
ГРАДИНАРСКА САЛАТА | #ГРАДИНАРСКАСАЛАТА #СВЕЖАСАЛАТА #РЕЦЕПТАЗАСАЛАТА #АЙСБЕРГ
КАКАОВ ОРИЗ
Продукти:
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч прясно мляко
2 ванилии
8-9 с.л. захар
2 с.л. какао
1/2 млечен шоколад
Оризът се измива добре и се слага в съд с вода да се вари. Добавят се ванилиите.
Когато водата изври и оризът омекне, добавяме захарта, какаото, млякото и начупеният на парченца шоколад.
Продължаваме да варим ориза с непрекъснато разбъркване до пълна готовност.
Още топъл го разсипваме в десертни купички.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg