Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Любимите ми отворени медени торти ❤️

?Необходими продукти:
?За блата:
✅2 яйца
✅1/2 ч.ч. захар
✅1/2 ч.ч. мед
✅1/2 ч.ч. разтопено масло (или олио)
✅1 ч. л. бакпулвер
✅1 ч.л есенция ванилия (или 2 ванилии на прах)
✅400-500 г брашно

?За крема:
✅200 г бял шоколад
✅200 г сладкарска сметана
✅500 г крема сирене
✅2 с.л. пудра захар

?За декорация:
✅Целувки, пресни плодове, шоколад и др.

?Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема, като
1️⃣ разтопите шоколада на водна баня.
2️⃣Оставете го да се охлади и го смесете с крема сиренето.
3️⃣Разбийте сметаната със захарта и я смесете внимателно с шоколада и крема сиренето (тук не използвайте миксер, а само лъжица или гумена шпатула).
4️⃣Оставете в хладилник за една нощ или поне за час.

За блатовете
5️⃣Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
6️⃣Добавете меда, олиото и ванилията и разбъркайте добре.
7️⃣Започнете да добавяте брашното по чаена чаша, като в първата сложите бакпулвера.
8️⃣Замесете меко тесто и оствате в хладилник за около час.

9️⃣Охладеното тесто разделете на две равни части.
?Поставете едната върху хартия за печене и разточете на кора, дебела около 5 мм. 1️⃣1️⃣С помощта на шаблон изрежете сърце с дупка в средата (моя шаблон направих сама като принтирах избраната форма от интернет).
1️⃣2️⃣Напудпчете с вилица и заедно с хартията прехвърлете в тава.
1️⃣3️⃣Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване и внимавайте, защото блатът прегаря бързо.
1️⃣4️⃣Така направете 2 или 3 еднакви блата и оставете да изстинат.
1️⃣5️⃣От остатъка на тестото изрежете малки сърцича за декорация.
1️⃣6️⃣Сглобете тортата като върху първия блат с помощта на пош шприцовате от крема.
1️⃣7️⃣Поставете втория блат и крем, след това и третия (ако има такъв) и завършете с крем.
1️⃣8️⃣Оставете тортата в хладилник за минимум 8 часа, най-добре за цяла нощ, за да може блатовете да омекнат.
1️⃣9️⃣Украсете с декорация по избор, малко преди да поднесете.

image

Любимите ми отворени медени торти ❤️

?Необходими продукти:
?За блата:
✅2 яйца
✅1/2 ч.ч. захар
✅1/2 ч.ч. мед
✅1/2 ч.ч. разтопено масло (или олио)
✅1 ч. л. бакпулвер
✅1 ч.л есенция ванилия (или 2 ванилии на прах)
✅400-500 г брашно

?За крема:
✅200 г бял шоколад
✅200 г сладкарска сметана
✅500 г крема сирене
✅2 с.л. пудра захар

?За декорация:
✅Целувки, пресни плодове, шоколад и др.

?Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема, като
1️⃣ разтопите шоколада на водна баня.
2️⃣Оставете го да се охлади и го смесете с крема сиренето.
3️⃣Разбийте сметаната със захарта и я смесете внимателно с шоколада и крема сиренето (тук не използвайте миксер, а само лъжица или гумена шпатула).
4️⃣Оставете в хладилник за една нощ или поне за час.

За блатовете
5️⃣Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
6️⃣Добавете меда, олиото и ванилията и разбъркайте добре.
7️⃣Започнете да добавяте брашното по чаена чаша, като в първата сложите бакпулвера.
8️⃣Замесете меко тесто и оствате в хладилник за около час.

9️⃣Охладеното тесто разделете на две равни части.
?Поставете едната върху хартия за печене и разточете на кора, дебела около 5 мм. 1️⃣1️⃣С помощта на шаблон изрежете сърце с дупка в средата (моя шаблон направих сама като принтирах избраната форма от интернет).
1️⃣2️⃣Напудпчете с вилица и заедно с хартията прехвърлете в тава.
1️⃣3️⃣Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване и внимавайте, защото блатът прегаря бързо.
1️⃣4️⃣Така направете 2 или 3 еднакви блата и оставете да изстинат.
1️⃣5️⃣От остатъка на тестото изрежете малки сърцича за декорация.
1️⃣6️⃣Сглобете тортата като върху първия блат с помощта на пош шприцовате от крема.
1️⃣7️⃣Поставете втория блат и крем, след това и третия (ако има такъв) и завършете с крем.
1️⃣8️⃣Оставете тортата в хладилник за минимум 8 часа, най-добре за цяла нощ, за да може блатовете да омекнат.
1️⃣9️⃣Украсете с декорация по избор, малко преди да поднесете.

imageimage
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за омлет | #омлет #омлетсгъби #рецептазаомлетсгъби #аламинут

Рецепта за омлет

Рецепта за омлет

Рецепта за омлет.Рецепта за Омлет с гъби
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Крем супа от леща | #кремсупа #червеналеща #кремсупаотчервеналеща #леща #рецептазакремсупа

Крем супа от леща

Крем супа от леща

Крем супа от леща.Рецепта за крем супа от леща-червена леща
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Агнешка супа | #агнешкасупа #агнешкидреболии #агне #агнешко #супа #рецептаагнешкасупа

Агнешка супа

Агнешка супа

Агнешка супа.Тракийска агнешка супа
КУЛИНАРНАТА ИГРА ДНЕС
Състави рецепта с продукти образувани от буквите:
М
А
Н
Д
Ж
А
и сготви нещо изненадващо
Днес гответе ???
и с кулинарни шедьоври ни засипете ❤️?

Добро утро ❤️
Коя е най-добрата леля ?
#сандвичи#закуска

image
Violeta Mateva създаде рецепта / статия
4 год

Бисквитена торта с Нутела | ##кулинаренконкурс #шоколад # ##рецепта

Бисквитена торта с Нутела

Бисквитена торта с Нутела

#кулинаренконкурс #шоколад #рецепта

Добро утро кулинари с една Бисквитена тортичка с Нутела #фотокулинаренконкурс #шоколад #вино #любов Вкусотия за почивните дни

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg