Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

Master Chef created a new article
4 yrs

Рецепта за Домашни скалички и камъчета с шоколад "YouRock" | #бисквити #орехи #ванилия #мляко #скалички #шоколадовискалички #рецептаскалички #домашнискалички #десерт #шоколад #кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастършеф #мастершеф #готварскиконкурс #конкурсзаястие #месецвлюбени

Рецепта за Домашни скалички и камъчета с шоколад  "YouRock"

Рецепта за Домашни скалички и камъчета с шоколад "YouRock"

Рецепта за Домашни скалички и камъчета с шоколад "YouRock". Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт.

Tорта-Тирамису. Какво по-добе от от това, да си приготвим вкусен десерт, за неделното кафенце? Е за днес ви представям вкусна рецепта за Торта Тирамису. Няма пък всеки път да е само тирамису. Извън рамките на Клишето!
#Тирамису #Торта #Кухнятанаиван #неделнарецепта #youtube #chefslife

Klimentina Koycheva created a new article
4 yrs

Легендата за Мавруд юнак и чудотворното червено вино | #мавруд #вино #червеновино #напитка #алкохол #грозде

Легендата за Мавруд юнак и чудотворното червено вино

Легендата за Мавруд юнак и чудотворното червено вино

Мавруд е стар местен сорт, чието име произхожда от гръцкото мавро (черен). Отглежда се единствено в България от древни времена.

image
Klimentina Koycheva created a new article
4 yrs

Царицата на белите вина - керацуда | #керацуда #бяловино #вино #легенда #напитка #алкохол #грозде

Царицата на белите вина - керацуда

Царицата на белите вина - керацуда

Керацудата, царицата на белите вина вирее само в района на три села - Илинденци, Градешница и Кресна.

Зима е и в мазата все още се намира кисело зеленце в кацата! Почти няма домакиня, която да не е приготвяла традиционното за българската кухня - свинско с кисело зеле, било то запекано в тава, в гърне или по друг начин. Но както и да бъде сготвено, киселото зеле си остава истински зимен деликатес!
А ето как го приготвям аз! ?

КИСЕЛО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО НА ФУРНА

Продукти
1 средна зелка
1, 500 кг. свинско месо с кокал 1 ч.ч. олио
1 голяма глава лук
1 к.ч. ориз
1 с.л. червен пипер, но червеният пипер, който ползвам е домашен /моята баба все още ме снабдява с него/ и затова слагам по около 5 с.л. от него
1 дафинов лист
2 големи скилидки чесън
Черен пипер млян и на зърна
Сол

Първо в подходяща тендежера слагаме олиото да загрее, след което добавяме свинското месо и посоляваме леко със сол, но внимаваме тъй като и киселото зеле е солено. Когато месото се запържи добре добавяме нарязаният на ситно лук, продължаваме да пържим, докато лукът стане прозрачен, след това добавяме и червеният пипер и той да се запържи за кратко.
Нарязваме зелето на ситно и го добавяме в тенджерата заедно с една чаена чаша от зелевия сок или вода, срязаните на две скилидки чесън и дафиновият лист. След като зелето омекне добре добавяме и ориза, разбъркваме за кратко и сваляме от котлона.Овкусяваме с млян и на зърна черен пипер.
И изсипваме в подходяща тава. Доливаме вода /може вода и малко зелев сок/
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът се свари, ястието остане на мазнина и леко се запече. За около час и половина във фурната зелето ще бъде готово!

Хапваме с чаша червено вино и топъл хляб.???

image

Зима е и в мазата все още се намира кисело зеленце в кацата! Почти няма домакиня, която да не е приготвяла традиционното за българската кухня - свинско с кисело зеле, било то запекано в тава, в гърне или по друг начин. Но както и да бъде сготвено, киселото зеле си остава истински зимен деликатес!
А ето как го приготвям аз! ?

КИСЕЛО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО НА ФУРНА

Продукти
1 средна зелка
1, 500 кг. свинско месо с кокал 1 ч.ч. олио
1 голяма глава лук
1 к.ч. ориз
1 с.л. червен пипер, но червеният пипер, който ползвам е домашен /моята баба все още ме снабдява с него/ и затова слагам по около 5 с.л. от него
1 дафинов лист
2 големи скилидки чесън
Черен пипер млян и на зърна
Сол

Първо в подходяща тендежера слагаме олиото да загрее, след което добавяме свинското месо и посоляваме леко със сол, но внимаваме тъй като и киселото зеле е солено. Когато месото се запържи добре добавяме нарязаният на ситно лук, продължаваме да пържим, докато лукът стане прозрачен, след това добавяме и червеният пипер и той да се запържи за кратко.
Нарязваме зелето на ситно и го добавяме в тенджерата заедно с една чаена чаша от зелевия сок или вода, срязаните на две скилидки чесън и дафиновият лист. След като зелето омекне добре добавяме и ориза, разбъркваме за кратко и сваляме от котлона.Овкусяваме с млян и на зърна черен пипер.
И изсипваме в подходяща тава. Доливаме вода /може вода и малко зелев сок/
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът се свари, ястието остане на мазнина и леко се запече. За около час и половина във фурната зелето ще бъде готово!

Хапваме с чаша червено вино и топъл хляб.???

image

Зима е и в мазата все още се намира кисело зеленце в кацата! Почти няма домакиня, която да не е приготвяла традиционното за българската кухня - свинско с кисело зеле, било то запекано в тава, в гърне или по друг начин. Но както и да бъде сготвено, киселото зеле си остава истински зимен деликатес!
А ето как го приготвям аз! ?

КИСЕЛО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО НА ФУРНА
Продукти
1 средна зелка
1, 500 кг. свинско месо с кокал, хубаво е да има и сланинка по месото
1 ч.ч. олио
1 голяма глава лук
1 к.ч. ориз
1 с.л. червен пипер, но червеният пипер, който ползвам е домашен /моята баба все още ме снабдява с него/ и затова слагам по около 5 с.л. от него
1 дафинов лист
2 големи скилидки чесън
Черен пипер млян и на зърна
Сол
Първо в подходяща тендежера слагаме олиото да загрее, след което добавяме свинското месо и посоляваме леко със сол, но внимаваме тъй като и киселото зеле е солено. Когато месото се запържи добре добавяме нарязаният на ситно лук, продължаваме да пържим, докато лукът стане прозрачен, след това добавяме и червеният пипер и той да се запържи за кратко.
Нарязваме зелето на ситно и го добавяме в тенджерата заедно с една чаена чаша от зелевия сок или вода, срязаните на две скилидки чесън и дафиновият лист. След като зелето омекне добре добавяме и ориза, разбъркваме за кратко и сваляме от котлона.Овкусяваме с млян и на зърна черен пипер.
И изсипваме в подходяща тава. Доливаме вода /може вода и малко зелев сок/
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът се свари, ястието остане на мазнина и леко се запече. За около час и половина във фурната зелето ще бъде готово!
Хапваме с чаша червено вино и топъл хляб.???

#свинско#киселозеле#киселозелесъссвинсконафурна#основноястие

imageimage
Klimentina Koycheva created a new article
4 yrs

Абсентът - питието на Дявола | #абсент #алкохол #пелин #напитка #забранена

Абсентът - питието на Дявола

Абсентът - питието на Дявола

Абсентът е високоалкохолна напитка, която се получава от от цветовете и листата на пелина.
Violeta Mateva created a new article
4 yrs

Мързеливи пълнени хлебчета | ##пълнени #мързеливи #хлебчета

Мързеливи пълнени хлебчета

Мързеливи пълнени хлебчета

#мързеливи #пълнени #хлебчета

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития