Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Ето и една моя любима рецепта! ❤
Лесна, бърза с минимум продукти, които почти винаги се намират вкъщи и разбира се вкусна! ?

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО
Продукти
1 кофичка и половина кисело мляко /по-висок процент/
Обикновени бисквити /аз използвах Petit keks на Tastino, тези тъничките, двойна опаковка 400 г./ но може и други
260г захар
4 пакетчета ванилия
1 банан / може и повече
счукани орехи
Но количествата могат да бъдат коригирани според желанието и вкуса на всеки!
Разбиваме с миксер в дълбок съд киселото мляко със захарта и ванилията, докато захарта се стопи, това ни е кремът.
След това редим ред бисквити, ред крем и така до края, като на един от редовете след крема слагаме банана, нарязан на тънки кръгчета, а на друг ред, пак след крема поръсваме орехи. Завършваме с крем!
Бисквитите, които редим преди да ги поставим ги топваме за кратко в топла водичка/захарен сироп.
Слагаме тортата да стегне в хладилник.
Украса по желание! ?

#торта#бисквитенаторта#бисквитенатортаскиселомляко#десерт

image

Шоколадовият кекс с червено вино на Ганка#виноишоколад
Съставките са: 125гр. меко масло, 180гр. кафява захар, 150гр. бяла захар, 3 яйца на стайна температура, настъргана кора на портокал, 250мл. червено вино, 200гр. брашно, 60гр. какао, 1ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сода бикарбонат, щипка сол.
Начин на приготвяне: Фурната се загрява на 180 градуса. Форма за кеск с диаметър 23см се намазва с масло и се поръсва с какао. Брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта се смесват в купа. Маслото се разбива с двата вида захар , докато сместа побелее и стане пухкава. Добавят се яйцата и портокаловата кора. Сухите съставки, виното се добавят на части, като се редуват. Не се притеснявайте ако при добавяне на виното сместа изглежда като пресечена. Това е нормално. След като се добави цялото количество брашно тестото ще изглежда добре. Сместа се изсипва в кексовата форма и се пече 35-40мин. или докато клечка забита в центъра излезе суха. Оставя се за 5-10мин във формата, след което се обръща върху метална скара и се оставя да се охлади напълно.
Продукти за глазурата: 100гр. черен шоколад, 50гр. масло, 1 с.л. заквасена сметана.
Черния шоколад и маслото се разтопяват на водна баня .Оставя се да се охладят леко и се добавя сметаната. Всичко се обърква добре и с получената глазура се намазва кексът.

image

Портокаловата торта на Краси#фотоконкурс
Продукти:2 яйца, 250гр.брашно, 150гр.захар, 60мл.олио, 16гр.бакпулвер, 2 портокала, настърган шоколад, орехи и нарязани на дребно сушени кайсии, фурми и стафиди.
Начин на приготвяне:Тортена форма се покрива с хартия на дъното, която се застопорява на подвижното дъно. Дъното и стените се намазват с краве масло, но не разтопено. Поръсва се 1с.л.захар. Нареждат се 7 кръга тънко нарязани портокал с кората. В купа се разбиват двете яйца и захарта. Добавят се олиото, портокалов сок от втория портокал и настърганата му кора. Слагат се подправките: 2 ванилии, 1с.л.ром, половин с.л. кардамо. Добавя се пресятото брашно и бакпулвера и цялата смес се обърква. Добавят се още 200гр. нарязани орехи, малко стафиди, сушени кайсии, фурми и малки парченца шоколад. Сместа се обърква отново и се изсипва в тортената форма. Пече се на 180гр.в загрята леко фурна за около 50минути. След като изстине се украсява с малко шоколад и пудра захар.

image
Krasi промени профилната си снимка
4 год

image
Violeta Mateva създаде рецепта / статия
4 год

Винен кебап | ##вино # кебап # ##рецепта

Винен кебап

Винен кебап

#кулинаренконкурс #кебап #вино #рецепта

image
Петък както се казва е ден на МАЙСТОРА ❤️? Какво ще измайсторите/сготвите днес прекрасни наши Майстори кулинари?

image

image

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg