Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Master Chef създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Рулца от раци в бекон | #бекон #рулцараци #предястие #рецептапредястие #рецепта #рецепти #ястие #зеленчуци #месни

Рецепта за Рулца от раци в бекон

Рецепта за Рулца от раци в бекон

Рецепта за Рулца от раци в бекон. Необходими продукти и начин на приготвяне на Рулца от раци в бекон. Рецепта за месно предястие.
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Гъбена супа | #СУПАГЪБИ #ГЪБЕНАСУПА #РЕЦЕПТА

Гъбена супа

Гъбена супа

Гъбена супа.Гъбена супа *Френско настроение*
Радина Рачева създаде рецепта / статия
4 год

Мъфини с овесени ядки и круши | ##мъфини #круши #овесениядки

Мъфини с овесени ядки и круши

Мъфини с овесени ядки и круши

Много лек и вкусен десерт с круши, който ще ви стане любим! ?✔❣
Памела М. създаде рецепта / статия
4 год

КОШНИЧКИ | #шоколадови #кошнички #масло #рецепта

КОШНИЧКИ

КОШНИЧКИ

ШОКОЛАДОВИ КОШНИЧКИ С МАСЛО ОТ ЯДКИ И С ПАРЧЕНЦА МАЛИНИ

Днес приготвих ябълков щрудел, но така както го обича моето семейство!?

Веднъж реших да направя ябълков щрудел, но се оказа, че нямам галета. И вместо галета използвах шоколадов корнфлейкс. Докато се печеше щруделът се чудех, дали ще става за ядене, но в крайна сметка не просто ставаше за ядене, а се превърна в предпочитан начин за приготвянето му!

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ?

Продукти
1 пакет фини кори за баница
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки
230 г захар
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 с.л. канела
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно
1 пакет разтопено краве масло /125г/

В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс.
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край.
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло.
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути.

image

Днес приготвих ябълков щрудел, но така както го обича моето семейство!?

Веднъж реших да направя ябълков щрудел, но се оказа, че нямам галета. И вместо галета използвах шоколадов корнфлейкс. Докато се печеше щруделът се чудех, дали ще става за ядене, но в крайна сметка не просто ставаше за ядене, а се превърна в предпочитан начин за приготвянето му!

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ?

Продукти
1 пакет фини кори за баница
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки
230 г захар
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 с.л. канела
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно
1 пакет разтопено краве масло /125г/

В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс.
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край.
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло.
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути.

image

Днес приготвих ябълков щрудел, но така както го обича моето семейство!?
Веднъж реших да направя ябълков щрудел, но се оказа, че нямам галета. И вместо галета използвах шоколадов корнфлейкс. Докато се печеше щруделът се чудех, дали ще става за ядене, но в крайна сметка не просто ставаше за ядене, а се превърна в предпочитан начин за приготвянето му!

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ?
Продукти
1 пакет фини кори за баница
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки
230 г захар
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 с.л. канела
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно
1 пакет разтопено краве масло /125г/
В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс.
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край.
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло.
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути.

#щрудел#ябълковщрудел#ябълки#десерт

imageimage
FilipinaTsoneva създаде рецепта / статия
4 год

Крем-супа | #КРЕМСУПА #КАРТОФИ #КРУТОНИ #РЕЦЕПТА

Крем-супа

Крем-супа

Крем-супа.Бабината картофена крем-супа

УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ
Тема на конкурсите - „МЕСЕЦ НА ВЛЮБЕНИТЕ“ на Кулинарна социална мрежа https://www.mandja.bg
Здравейте Приятели на добрата кухня, каним Ви да участвате в:
1. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА
на тема - „МЕСЕЦ НА ВЛЮБЕНИТЕ“
УСЛОВИЯ ЗА КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА
Допускат се рецепти за всякакви ястия.
Единственото условие е в състава на рецептата да има един и/или два от задължителните продукти:
ВИНО
ШОКОЛАД
Рецептите трябва да включват:
Име на рецептата.
Снимка/и.
Продукти, влизащи в състава й.
Описание/начин на приготвяне.
Задължително url адрес или потребителко име на регистрирания участник в сайта на Кулинарна социална мрежа https://www.mandja.bg
Рецептите за кулинарния конкурс изпращайте на имейла ни, заедно със снимки и исканите данни:
[email protected]
2. ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ
на тема - „МЕСЕЦ НА ВЛЮБЕНИТЕ“
УСЛОВИЯ ЗА КУЛИНАРЕН КОНКУРС
ПУБЛИКУВАНЕ НА СНИМКА ЗА ФОТОКОНКУРСА:
Условието е в снимката да присъства "ВИНО" и/или "ШОКОЛАД" или в състава на рецептата да има някой от задължителните продукти.
Добавете снимката като пост в личния си профил в Mandja.com.
Посочете в поста името на ястието, което е заснето на снимката.
Задължително добавете хаштагове:
#фотоконкурс
#вино
#шоколад
#012021
#кулинаренконкурс
и други #-хаштагове, например с името на рецептата или на заснетото ястие, НО БЕЗ ПРАЗНИ ИНТЕРВАЛИ МЕЖДУ ДУМИТЕ!
Снимките трябва да са не по-малки от 1 200 пиксела.
НАГРАДИ – КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА
Наградите са изключително престижни.
Ще бъдат присъдени три награди за рецепти с по двама подгласници:
- Награда за рецепта на публиката – тази, която вие определите чрез гласуване. Гласуването е само и единствено в сайта https://www.mandja.bg чрез харесване (лайкване) на самата рецепта.
Наградата е – Уникална Купа-трофей, професионална престилка с автографи (виж от кои ще бъдат автографите по-долу в състава на екипа на Mandja.com) и специално подбран комплект ВИНА от ТОП Сомелиер Михаил Марковски.
- Две награди за подгласници за „Рецепта на публиката“ - грамота от Кулинарна социална мрежа https://www.mandja.bg
- Награда за рецепта на НЕПРОФЕСИОНАЛЕН готвач - за рецепта, харесана от екипа ни.
- Награда за рецепта на ПРОФЕСИОНАЛЕН готвач - за рецепта, харесана от екипа ни.
Наградите са – Уникална Купа-трофей, професионална престилка с автографи и специално подбран комплект ВИНА от ТОП Сомелиер Михаил Марковски.
- Две награди за подгласници за всяка категория „Рецепта на НЕПРОФЕСИОНАЛЕН и ПРОФЕСИОНАЛЕН готвач“ - грамота от Кулинарна социална мрежа https://www.mandja.bg
Ще присъдим награда и за НАЙ-АКТИВЕН ПОТРЕБИТЕЛ на този потребител, който е най-деен по време на конкурса.
Потребителят с най-много коментари, харесвания и споделяния на конкурсните рецепти ще получи награда за своя принос в конкурса!
Наградата е – грамота от Mandja.com и специално подбран комплект ВИНА от ТОП Сомелиер Михаил Марковски.
НАГРАДИ – ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ
Ще присъдим общо 5 награди за фотографско майсторство за снимка на ястие!
Награда – За снимка на ястие, излъчена от нас.
Награда – За снимка на ястие, излъчена от вас чрез гласуване и коментиране на самата кулинарна снимка.
Наградите ще са Уникална Купа-трофей и специално подбрано ВИНО от ТОП Сомелиер Михаил Марковски.
Три Награди – За снимки на ястие - избрани на случаен принцип с грамота от Кулинарна социална мрежа https://www.mandja.bg
Ние сме в състав:
Андрей Стоилов – Един от големите професионални готвачи и кулинари на България.
Михаил Марковски – Председател на Асоциацията на българските сомелиери, дегустатор с ниво на мастер сомелиер.
Пламен Цветанов – CEO на Mandja.com
Наградите на победителите ще бъдат доставяни само и единствено на територията на република България.
Рецепти и снимки ще се приемат за участие до 17.02.2021 г. (включително)
Победителите в конкурсите ще бъдат обявени на 20.02.2021 г.
МОЖЕ ДА УЧАСТВАТЕ С НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ РЕЦЕПТИ И СНИМКИ!
РЕЦЕПТИТЕ И ИСКАНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЯХ ИЗПРАЩАЙТЕ НА:
[email protected]
Успех на всички!
#кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #конкурсзаснимка #вино #шоколад #кулинарнакупа #мастършеф #мастершеф #готварскиконкурс #конкурсзаястие #рецепти #кулинарнамрежа #готвене #готварство #кулинария #готвачи #рецепта

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg