Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
5 тайни на добрата марината за месо | #кулинарнисъвети #марината #подправки
Рецепта за овесени американски палачинки | #рецепта #рецепти #палачинки #здравословно #американски палачинки #овесенобрашно
Ето и една моя любима рецепта! ❤
Лесна, бърза с минимум продукти, които почти винаги се намират вкъщи и разбира се вкусна! ?
БИСКВИТЕНА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО
Продукти
1 кофичка и половина кисело мляко /по-висок процент/
Обикновени бисквити /аз използвах Petit keks на Tastino, тези тъничките, двойна опаковка 400 г./ но може и други
260г захар
4 пакетчета ванилия
1 банан / може и повече
счукани орехи
Но количествата могат да бъдат коригирани според желанието и вкуса на всеки!
Разбиваме с миксер в дълбок съд киселото мляко със захарта и ванилията, докато захарта се стопи, това ни е кремът.
След това редим ред бисквити, ред крем и така до края, като на един от редовете след крема слагаме банана, нарязан на тънки кръгчета, а на друг ред, пак след крема поръсваме орехи. Завършваме с крем!
Бисквитите, които редим преди да ги поставим ги топваме за кратко в топла водичка/захарен сироп.
Слагаме тортата да стегне в хладилник.
Украса по желание! ?
#торта#бисквитенаторта#бисквитенатортаскиселомляко#десерт
Шоколадовият кекс с червено вино на Ганка#виноишоколад
Съставките са: 125гр. меко масло, 180гр. кафява захар, 150гр. бяла захар, 3 яйца на стайна температура, настъргана кора на портокал, 250мл. червено вино, 200гр. брашно, 60гр. какао, 1ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сода бикарбонат, щипка сол.
Начин на приготвяне: Фурната се загрява на 180 градуса. Форма за кеск с диаметър 23см се намазва с масло и се поръсва с какао. Брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта се смесват в купа. Маслото се разбива с двата вида захар , докато сместа побелее и стане пухкава. Добавят се яйцата и портокаловата кора. Сухите съставки, виното се добавят на части, като се редуват. Не се притеснявайте ако при добавяне на виното сместа изглежда като пресечена. Това е нормално. След като се добави цялото количество брашно тестото ще изглежда добре. Сместа се изсипва в кексовата форма и се пече 35-40мин. или докато клечка забита в центъра излезе суха. Оставя се за 5-10мин във формата, след което се обръща върху метална скара и се оставя да се охлади напълно.
Продукти за глазурата: 100гр. черен шоколад, 50гр. масло, 1 с.л. заквасена сметана.
Черния шоколад и маслото се разтопяват на водна баня .Оставя се да се охладят леко и се добавя сметаната. Всичко се обърква добре и с получената глазура се намазва кексът.
Портокаловата торта на Краси#фотоконкурс
Продукти:2 яйца, 250гр.брашно, 150гр.захар, 60мл.олио, 16гр.бакпулвер, 2 портокала, настърган шоколад, орехи и нарязани на дребно сушени кайсии, фурми и стафиди.
Начин на приготвяне:Тортена форма се покрива с хартия на дъното, която се застопорява на подвижното дъно. Дъното и стените се намазват с краве масло, но не разтопено. Поръсва се 1с.л.захар. Нареждат се 7 кръга тънко нарязани портокал с кората. В купа се разбиват двете яйца и захарта. Добавят се олиото, портокалов сок от втория портокал и настърганата му кора. Слагат се подправките: 2 ванилии, 1с.л.ром, половин с.л. кардамо. Добавя се пресятото брашно и бакпулвера и цялата смес се обърква. Добавят се още 200гр. нарязани орехи, малко стафиди, сушени кайсии, фурми и малки парченца шоколад. Сместа се обърква отново и се изсипва в тортената форма. Пече се на 180гр.в загрята леко фурна за около 50минути. След като изстине се украсява с малко шоколад и пудра захар.
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Daniela Karastoykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Десислава Енчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?